Tuesday, August 09, 2011

Cara mengatasi mengantuk di opis

Assalamualaikum.. =)
Ya Rabbi, ngantuknye dahku.. Malam tadi tak boleh tidur gara-gara batuk tak henti... nak kata minum ais, memang tak ada la.. Kesimpulannya, petang ni nak beli semangkuk eskem.. Pantang pun sama je... Boleh cakap 4 5 patah je, pastu terkohok-kohok batuk...
Sekarang ni, sangat mengantuk sampai mata pun dah merah menyala.. Macam orang sakit mata lak.. Rasa nak lelap je depan PC ni, tapi takut kena cepuk je dari belakang.. So, MK buat cenggini..
*Layan internet tanpa henti => Biarla bos Jepun ke lalu lalang belakang MK, tetap tegar melayari internet tanpa segan silu.. Ni untuk mengelakkan rasa mengantuk semakin menjadi-jadi..
*Cuci muka => Masuk toilet, raupkan muka dengan air.. Wahh, rasa segar ckit even tak sampai sengah jam pun kesegaran itu berlaku...
*Menyanyi => Hilangkan stress kemengantukan tu dengan menyanyi-nyanyi kecil bertujuan menghiburkan hati.. Kalau boleh, nyanyi lagu rock!!!
*Cari pasal => Pegi dekat meja opismate, pastu carik pasal dan blahh tanpa rasa bersalah.. kompom dia datang balik tempat kite dan bagi pembalasan...
*Gunakan kemudahan yang ada => Phone korang tu buat apa?? Apa kata call gepren/boipren/adik beradik/ parents dan cakap lama-lama..
*Sejuk => Opis mesti sejuk kan.. Tutup aircond kasi panas.. Masa ni mata tak akan layu..
Okeh, itu je tips yang MK boleh share... Korang boleh la guna sekiranya terdesak sangat.. Skang, MK mau tidur sebab semua tips tu tak menjadik!!!

notakecik : ZzzzzZZzzzzz

34 comments:

  1. ngantuk ni...tengah cuba cara no.1..hehe..

    ReplyDelete
  2. haha lagi2 bulan pose.. opkos lagi ngantok kan

    ReplyDelete
  3. lagu rocx? alamak tak minat..lagu leh tukar tak dik..agogo ke hahaha

    ReplyDelete
  4. pakai pencungkil gigi tarok kat mata... ada bran?? hahaha

    ReplyDelete
  5. geng la mk....jom layan ice cream...!!

    ReplyDelete
  6. bynk nye cara nk ilang ngntok..hehe...last2 baik tido je..yg penting jgn kantoi ngn bos..haha

    ReplyDelete
  7. @cik najihah : no9 smpi nk tercabut bijik mt ni..hehe

    ReplyDelete
  8. ingatkan MK dah sihat...memang perit la kan

    ReplyDelete
  9. saya pilih dua dan tiga...hehehe

    ReplyDelete
  10. @SoLy SoLicious : yg tu xbran.. kang jd kasim selamat lak...haha

    ReplyDelete
  11. @sifu im : hehe..dh ssh sgt nk ilangkn ngntuk ni..tdr je la..

    ReplyDelete
  12. salam mizz..byknya tip nak hilangkn mengantuk ni...

    mama harap2 semuanya menjadi kalau x tido la jawapnya...

    hehehe....:)

    ReplyDelete
  13. @maszull : salam mama..

    hehe..dh tdr pun td.. sbb xlrt sgt..

    ReplyDelete
  14. hahahaha semua dah buat dah..kalo ngantuk jugak,tido ajeee..kekeke.. ;p

    ReplyDelete
  15. cari pasal tu yg syok kak. mesti gamat suasana nanti. hilang terus ngantuknya. haha :p

    ReplyDelete
  16. oh. cuba basahkan kain. then tekap kat mata. hehe

    ReplyDelete
  17. hahahaha..akak ni jahatla..semua x menjadik akak nak tido plak..hahhaha

    eka sendiri ya ampun..mengantuk sgt lagi2 pagi2..sabo jele....

    boss jepun tu ensem x...haha

    ReplyDelete
  18. @Cik Eka : haha..dh ssh sgt nk ilangkn ngantuk tu..

    kannn..ngntuk giler babas...

    tak ensem pun..haha

    ReplyDelete
  19. hahaha...memang xboleh blah..ingat boleh pakai sbb cf pun suka ngantuk..tp dlm keta...dlm kelas xboleh la...xkan nak gi kaco anak murid kot..haha

    ReplyDelete
  20. @Fad : hehe..apa slhnye kaco anak murid..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh