Duri-duri Siti Kektus

Tuesday, August 09, 2011

Cara mengatasi mengantuk di opis

Assalamualaikum.. =)
Ya Rabbi, ngantuknye dahku.. Malam tadi tak boleh tidur gara-gara batuk tak henti... nak kata minum ais, memang tak ada la.. Kesimpulannya, petang ni nak beli semangkuk eskem.. Pantang pun sama je... Boleh cakap 4 5 patah je, pastu terkohok-kohok batuk...
Sekarang ni, sangat mengantuk sampai mata pun dah merah menyala.. Macam orang sakit mata lak.. Rasa nak lelap je depan PC ni, tapi takut kena cepuk je dari belakang.. So, MK buat cenggini..
*Layan internet tanpa henti => Biarla bos Jepun ke lalu lalang belakang MK, tetap tegar melayari internet tanpa segan silu.. Ni untuk mengelakkan rasa mengantuk semakin menjadi-jadi..
*Cuci muka => Masuk toilet, raupkan muka dengan air.. Wahh, rasa segar ckit even tak sampai sengah jam pun kesegaran itu berlaku...
*Menyanyi => Hilangkan stress kemengantukan tu dengan menyanyi-nyanyi kecil bertujuan menghiburkan hati.. Kalau boleh, nyanyi lagu rock!!!
*Cari pasal => Pegi dekat meja opismate, pastu carik pasal dan blahh tanpa rasa bersalah.. kompom dia datang balik tempat kite dan bagi pembalasan...
*Gunakan kemudahan yang ada => Phone korang tu buat apa?? Apa kata call gepren/boipren/adik beradik/ parents dan cakap lama-lama..
*Sejuk => Opis mesti sejuk kan.. Tutup aircond kasi panas.. Masa ni mata tak akan layu..
Okeh, itu je tips yang MK boleh share... Korang boleh la guna sekiranya terdesak sangat.. Skang, MK mau tidur sebab semua tips tu tak menjadik!!!

notakecik : ZzzzzZZzzzzz

34 contengan untuk mizzkechique:

lieynanilaz said...

ngantuk ni...tengah cuba cara no.1..hehe..

BERT said...

haha lagi2 bulan pose.. opkos lagi ngantok kan

PinKy MoMMa said...

lagu rocx? alamak tak minat..lagu leh tukar tak dik..agogo ke hahaha

mizzkechique said...

@lieynanilaz : hehe..sila2..

mizzkechique said...

@BERT : tu la psl..hehe

mizzkechique said...

@PinKy MoMMa : buley2.. hehe.. ikut citarasa kak..

cik najihah said...

on9 la kak ape lagi hii

SoLy SoLicious said...

pakai pencungkil gigi tarok kat mata... ada bran?? hahaha

oshin-jamel said...

geng la mk....jom layan ice cream...!!

sifu im said...

bynk nye cara nk ilang ngntok..hehe...last2 baik tido je..yg penting jgn kantoi ngn bos..haha

mizzkechique said...

@cik najihah : no9 smpi nk tercabut bijik mt ni..hehe

DoodleLicious said...

ingatkan MK dah sihat...memang perit la kan

Kancil 8349 said...

saya pilih dua dan tiga...hehehe

mizzkechique said...

@SoLy SoLicious : yg tu xbran.. kang jd kasim selamat lak...haha

mizzkechique said...

@oshin-jamel : jom2.. hehe

mizzkechique said...

@sifu im : hehe..dh ssh sgt nk ilangkn ngntuk ni..tdr je la..

mizzkechique said...

@DoodleLicious : blm lg.. siyes, perit giler ni...

mizzkechique said...

@Kancil 8349 : hehe.. sesuai!!

maszull said...

salam mizz..byknya tip nak hilangkn mengantuk ni...

mama harap2 semuanya menjadi kalau x tido la jawapnya...

hehehe....:)

mizzkechique said...

@maszull : salam mama..

hehe..dh tdr pun td.. sbb xlrt sgt..

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha semua dah buat dah..kalo ngantuk jugak,tido ajeee..kekeke.. ;p

mizzkechique said...

@✿....rossa alina....✿ : tu la..tido adalah langkah terbaik..hehe

siti kektus said...

cari pasal tu yg syok kak. mesti gamat suasana nanti. hilang terus ngantuknya. haha :p

mizzkechique said...

@siti kektus : tu la psl..mesti kecoh.. haha

NasZ said...

sabar je la. hehe.

MOHD NASER.com

FarhanaLicious said...

oh. cuba basahkan kain. then tekap kat mata. hehe

Cik Eka said...

hahahaha..akak ni jahatla..semua x menjadik akak nak tido plak..hahhaha

eka sendiri ya ampun..mengantuk sgt lagi2 pagi2..sabo jele....

boss jepun tu ensem x...haha

mizzkechique said...

@NasZ : tu la..hehe

mizzkechique said...

@FarhanaLicious : bshkn dgn air pns leh x? hehe

mizzkechique said...

@Cik Eka : haha..dh ssh sgt nk ilangkn ngantuk tu..

kannn..ngntuk giler babas...

tak ensem pun..haha

Fad said...

hahaha...memang xboleh blah..ingat boleh pakai sbb cf pun suka ngantuk..tp dlm keta...dlm kelas xboleh la...xkan nak gi kaco anak murid kot..haha

mizzkechique said...

@Fad : hehe..apa slhnye kaco anak murid..

Isteri Encek Bard said...

waaaaaaaaaaa opis akak sejut giler

mizzkechique said...

@Isteri Encek Bard : totop je ekon tu kak..haha