Duri-duri Siti Kektus

Monday, October 31, 2011

Misi mencari cincin MERISIK dan BERTUNANG selesai...

Assalamualaikum.. =)
Phewww...hari ni sangat lapang sebab langsung tak ada keje.. Nak up entry, tade idea pulak.. Aiyoo, tepuk dahi mengenangkan tingkat idea yang makin kurang dan keje yang tak ada.. Sabar je la..
Semalam sehari je coti, tapi kemain banyak urusan... Pegi kelas memandu la, pegi cuci umah sewa lama la.. Pegi cari cincin la.. Ops!! Ye, semalam senak perut cari cincin sebab susah nak dapat saiz kecik.. Seb bek tak banyak kedai emas dalam tu, kalau tak jenuh nak terjah semua kedai emas tu.. Dah la masalah saiz, pastu masalah pattern yang dikehendaki pun susah jumpa.. Hurmm, layankan je la.. 
Tapi uols, bukan cincin pertunangan MK okeyh, ni cincin bakal adik ipar MK.. Sebagai kakak, MK dan sorang lagi kakak dipertanggungjawabkan untuk mencari cincin tu.. Emas lak agak mahal dan semakin mahal, 1gram je dah RM189...  Phewww, letey la lelaki nanti...
Nak tengok tak hasil pencarian kami??? Meh tengok ni...
v
v
v
v
v
v
Ni untuk merisik.. Yela, normal la merisik guna cincin belah rotan.. Jari MK sebagai pengukur lak.. haishh...

Cincin menunang.. Dak tu mintak pattern gini, nak munge².. Susah nak cari pattern gini yang ada saiz kecik.. Adeh la.. Kiranya nanti kalau MK nak kawen pun susah carik cincin.. Fine, MK minta rantai leher je.. hahahaha...

Ni la hasilnya... Harap² diorang berpuas hati la.. 
Bukan senang nak cari ni yer.. Dah tu kami menebalkan muka minta turun harga lagik.. Hahahaha... Kalau ikutkan mana boleh.. 
Kiranya adik MK ni melangkah bendul MK la yer.. Hurmm, dah sampai seru dia kann.. MK?? Entahla, tunggu putera dari kayangan kot.. Minggu ni nak meneruskan misi mencari barang hantaran pulak... Semangat!!!

notakecik : Kelabu mata masuk kedai emas..muehehehe

65 contengan untuk mizzkechique:

azam said...

ehem...nanti ajak ye

lieynanilaz said...

cantik!!
lepas ni giliran kakak dia plak...insyaallah...:)

Cik Eka said...

hehehe..akak,dah nasib kite kene langkah bendul..kehkehkeh

cantik ar cincin..siap bentum munge lagi??

err rega bape kak???

ohkek kak,nnti kita mintak gelang cincin rantai ar kak..hahaha

Dylla Abas said...

cincin merisik tu santek sangat la!

mizzkechique said...

@azam : hehe..boleh je..

mizzkechique said...

@lieynanilaz : insyaAllah...amin..

mizzkechique said...

@Cik Eka : tau xpe..hehehe.. apa nk buat kannnn...

dh dia yg mntak gitu dik, nk munge2..


rm710 dik..


khenn, br vasss gitu..hahaha

mizzkechique said...

@Dylla Abas : hehe..ni budak lelaki yg jg kedai emas yg pilih..

ameris said...

cantik sgt cincin merisik tu? brapa harga MK? campur emas putih ke?

mizzkechique said...

@ameris : hrga dia rm310 after less.. tu sadur je..

PinKy MoMMa said...

emas tengah mahal ni dik huhu..dulu murah jer..

tunggu lagi lama..lagi naik aihhh..
tak sabar nak tunggu MK nyer lak hehehe

mizzkechique said...

@PinKy MoMMa : tu la psl..dulu murah je..


sy punye xde kak..huhuhu

Munna said...

mcari cincin ni mmg pening kpla..byk yg xbkenan..sudahnya sy dulu bkl mak mertua je pilih semua...lawa x lawa tawakal...haha

mizzkechique said...

@Munna : hehe..ni pun xtau bkl adik ipar suke ke x..

cik fadh said...

berebut klik entry ni td igt MK nk kawen..hehe

mizzkechique said...

@cik fadh : hehe..mukan la..

Mama Gee said...

ingatkan utk kamu td...
cntik cincin yg merisik tu :)

Cik Ecah said...

cantik cincin dia...berat tuh...

Suria bte Karim said...

gaye hj nie adik lelaki sy nk btunang...
tp yg sedihnya sy xpat balik coz jauh sgt la... kt melake...
sy da lah sorg pmpuan n kakaknya...
ptt sy bkuasa pilihkan cincin tok bakal adik ipar...
tp sodeh ooo... xpat balik...
bulan 2 dia kawin... dah tue due sy plak... uwaaaa...

Cik Eka said...

@mizzkechique

fuhh gitewww?? mahal yer kak nonn uii.....

fuh fuhhh fuhh

nak menunang juga perbelanjaan nya besar

ameris said...

@mizzkechique

mk, sadur pn dh rm310. kalu emas betul brapa la ekk?? nice sgt. berkenan laaa...
kalu mk punya mesti lg gempak.

Finaz Jaafar said...

cantik la cincin belah rotan tu !
jari kite beso..cmne la kalau kite pakai..hahaha

eh, lek la MK..nanti ada la tu putera kayangan datang =)

mizzkechique said...

@Mama Gee : hehe..bkn la mama..

yeke?? pndai gak budak lelaki kedai emas tu plhkn..hehe

mizzkechique said...

@Cik Ecah : blh thn gak la brt dia...

mizzkechique said...

@Suria bte Karim : huhu..sabar eh..

mizzkechique said...

@Cik Eka : mmg mhl.. kena fkr panjang sblm nk menunang..hehe

mizzkechique said...

@ameris : mestila lg mhl..hehehe..


sy punye, nk yg simple but nice..hehehe

mizzkechique said...

@Finaz Jaafar : jari kecik ke beso, ttp cantek...


hehe, ok, i tggu putera tu..hehe

Liyana said...

cincin merisik itu cantik. x lame lg kakak nye pulak turn :)

Liyana Zahim said...

MK.. Lau akk kire kensel lah cincin tu.. Soh laki tu beli ipad, iphone sgala i i i lagi lah.. Hahahha!

mizzkechique said...

@Liyana : haha..akak lm lg la..

mizzkechique said...

@Liyana Zahim : wahhhh...sgt demand!!! hahaha

kura said...

minta rantai leher langsung? amboi amboi.....

BlueiceButterfly said...

~cantik la..hehe yang tunang tue unik..:)

mizzkechique said...

@kura : ngape?? slh ker?? hahaha..

mizzkechique said...

@BlueiceButterfly : mekaseh..tu pun ssh nk cri yg btl2 ok..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

cantik la cincin tunang tu.. =)

EmpayarUtama said...

Hehe biasanya langkah bendul; yang dilangkah pun dapat sewaktu dengannya iya ke?

Namee Roslan said...

adat melayu ni pakai banyak cincin kan..ahaha.dengan risiknya,tunang kahwin.aiyayay. tp takpe kalau emas kita boleh simpan tunggu harga naik ! tp syg plak kalau nk jual:D

cik najihah said...

simple & cantik..eh2 ingat cincin akk

Cik Kamoo said...

Insya-Allah ada jodoh tak ke mana Tina, sampai masa ... tepat orgnya pasti ijabkabul jugak

siti kektus said...

samapai masa, sampai lah giliran akak. nant akak mintaklah rantai leher saiz kapal punya ea. haha ;)

msredcheesecake said...

cincin risik itu msred bekenan lah style nya... suka bangat ni...

mizzkechique said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ : ihik..mekaseh..

mizzkechique said...

@EmpayarUtama : hurmm..biasanya gitu la..

mizzkechique said...

@Namee Roslan : mmg syg sbb tu la kira harta kite.. hehe

mizzkechique said...

@cik najihah : hehe..mukan la.. cincin adik akak..

mizzkechique said...

@Cik Kamoo : insyaAllah kak.. amin..

mizzkechique said...

@siti kektus : haha..mcm kejam je..

mizzkechique said...

@msredcheesecake : hehe..apa lg msred, mnta hubby beli..

Lelaki Ini said...

mati la sy nanti..
mahalnya nak beli!

mizzkechique said...

@Lelaki Ini : haha..xdenye mati.. kumpul la duit dr skang yer..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yg cincin belah rotan tue cantek...simple and nice

mizzkechique said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆ : kannn..ramai kt cantek..

Diana @ bilakukatacinta said...

waaa..igtkan cincin MK..

anyway,nape tayang sini dear..dah tak surprise lah nk bg kat wanita itu..

KAMIHIDUP said...

ingatkan mk yang nak tunang tadi. :)

mizzkechique said...

@Diana @ bilakukatacinta : hehe..bukan la..


xpe kak, dia xbc blog ni pun.. :)

mizzkechique said...

@KAMIHIDUP : bukan².. hehe

aimie amalina said...

kikiki
comei nyela utk 2 cincin tu
hehehehe

x pe2
amik berkat kan =]

mizzkechique said...

@aimie amalina : hehe..tula.. amik berkat..

Mila Ahmad said...

cincin bunga 2 sgt klasik!

cik pulau said...

wahh.. merisik pun dapat cincin..
ehmm. nampak gayanya, MK pn dah xlama ni..hahah

mizzkechique said...

@Mila Ahmad : kannn..hehe

mizzkechique said...

@cik pulau : ish..lm lg la..hehe

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..