Monday, October 31, 2011

Misi mencari cincin MERISIK dan BERTUNANG selesai...

Assalamualaikum.. =)
Phewww...hari ni sangat lapang sebab langsung tak ada keje.. Nak up entry, tade idea pulak.. Aiyoo, tepuk dahi mengenangkan tingkat idea yang makin kurang dan keje yang tak ada.. Sabar je la..
Semalam sehari je coti, tapi kemain banyak urusan... Pegi kelas memandu la, pegi cuci umah sewa lama la.. Pegi cari cincin la.. Ops!! Ye, semalam senak perut cari cincin sebab susah nak dapat saiz kecik.. Seb bek tak banyak kedai emas dalam tu, kalau tak jenuh nak terjah semua kedai emas tu.. Dah la masalah saiz, pastu masalah pattern yang dikehendaki pun susah jumpa.. Hurmm, layankan je la.. 
Tapi uols, bukan cincin pertunangan MK okeyh, ni cincin bakal adik ipar MK.. Sebagai kakak, MK dan sorang lagi kakak dipertanggungjawabkan untuk mencari cincin tu.. Emas lak agak mahal dan semakin mahal, 1gram je dah RM189...  Phewww, letey la lelaki nanti...
Nak tengok tak hasil pencarian kami??? Meh tengok ni...
v
v
v
v
v
v
Ni untuk merisik.. Yela, normal la merisik guna cincin belah rotan.. Jari MK sebagai pengukur lak.. haishh...

Cincin menunang.. Dak tu mintak pattern gini, nak munge².. Susah nak cari pattern gini yang ada saiz kecik.. Adeh la.. Kiranya nanti kalau MK nak kawen pun susah carik cincin.. Fine, MK minta rantai leher je.. hahahaha...

Ni la hasilnya... Harap² diorang berpuas hati la.. 
Bukan senang nak cari ni yer.. Dah tu kami menebalkan muka minta turun harga lagik.. Hahahaha... Kalau ikutkan mana boleh.. 
Kiranya adik MK ni melangkah bendul MK la yer.. Hurmm, dah sampai seru dia kann.. MK?? Entahla, tunggu putera dari kayangan kot.. Minggu ni nak meneruskan misi mencari barang hantaran pulak... Semangat!!!

notakecik : Kelabu mata masuk kedai emas..muehehehe

65 comments:

  1. cantik!!
    lepas ni giliran kakak dia plak...insyaallah...:)

    ReplyDelete
  2. hehehe..akak,dah nasib kite kene langkah bendul..kehkehkeh

    cantik ar cincin..siap bentum munge lagi??

    err rega bape kak???

    ohkek kak,nnti kita mintak gelang cincin rantai ar kak..hahaha

    ReplyDelete
  3. cincin merisik tu santek sangat la!

    ReplyDelete
  4. @Cik Eka : tau xpe..hehehe.. apa nk buat kannnn...

    dh dia yg mntak gitu dik, nk munge2..


    rm710 dik..


    khenn, br vasss gitu..hahaha

    ReplyDelete
  5. @Dylla Abas : hehe..ni budak lelaki yg jg kedai emas yg pilih..

    ReplyDelete
  6. cantik sgt cincin merisik tu? brapa harga MK? campur emas putih ke?

    ReplyDelete
  7. @ameris : hrga dia rm310 after less.. tu sadur je..

    ReplyDelete
  8. emas tengah mahal ni dik huhu..dulu murah jer..

    tunggu lagi lama..lagi naik aihhh..
    tak sabar nak tunggu MK nyer lak hehehe

    ReplyDelete
  9. @PinKy MoMMa : tu la psl..dulu murah je..


    sy punye xde kak..huhuhu

    ReplyDelete
  10. mcari cincin ni mmg pening kpla..byk yg xbkenan..sudahnya sy dulu bkl mak mertua je pilih semua...lawa x lawa tawakal...haha

    ReplyDelete
  11. @Munna : hehe..ni pun xtau bkl adik ipar suke ke x..

    ReplyDelete
  12. berebut klik entry ni td igt MK nk kawen..hehe

    ReplyDelete
  13. ingatkan utk kamu td...
    cntik cincin yg merisik tu :)

    ReplyDelete
  14. cantik cincin dia...berat tuh...

    ReplyDelete
  15. gaye hj nie adik lelaki sy nk btunang...
    tp yg sedihnya sy xpat balik coz jauh sgt la... kt melake...
    sy da lah sorg pmpuan n kakaknya...
    ptt sy bkuasa pilihkan cincin tok bakal adik ipar...
    tp sodeh ooo... xpat balik...
    bulan 2 dia kawin... dah tue due sy plak... uwaaaa...

    ReplyDelete
  16. @mizzkechique

    fuhh gitewww?? mahal yer kak nonn uii.....

    fuh fuhhh fuhh

    nak menunang juga perbelanjaan nya besar

    ReplyDelete
  17. @mizzkechique

    mk, sadur pn dh rm310. kalu emas betul brapa la ekk?? nice sgt. berkenan laaa...
    kalu mk punya mesti lg gempak.

    ReplyDelete
  18. cantik la cincin belah rotan tu !
    jari kite beso..cmne la kalau kite pakai..hahaha

    eh, lek la MK..nanti ada la tu putera kayangan datang =)

    ReplyDelete
  19. @Mama Gee : hehe..bkn la mama..

    yeke?? pndai gak budak lelaki kedai emas tu plhkn..hehe

    ReplyDelete
  20. @Cik Eka : mmg mhl.. kena fkr panjang sblm nk menunang..hehe

    ReplyDelete
  21. @ameris : mestila lg mhl..hehehe..


    sy punye, nk yg simple but nice..hehehe

    ReplyDelete
  22. @Finaz Jaafar : jari kecik ke beso, ttp cantek...


    hehe, ok, i tggu putera tu..hehe

    ReplyDelete
  23. cincin merisik itu cantik. x lame lg kakak nye pulak turn :)

    ReplyDelete
  24. MK.. Lau akk kire kensel lah cincin tu.. Soh laki tu beli ipad, iphone sgala i i i lagi lah.. Hahahha!

    ReplyDelete
  25. minta rantai leher langsung? amboi amboi.....

    ReplyDelete
  26. ~cantik la..hehe yang tunang tue unik..:)

    ReplyDelete
  27. Hehe biasanya langkah bendul; yang dilangkah pun dapat sewaktu dengannya iya ke?

    ReplyDelete
  28. adat melayu ni pakai banyak cincin kan..ahaha.dengan risiknya,tunang kahwin.aiyayay. tp takpe kalau emas kita boleh simpan tunggu harga naik ! tp syg plak kalau nk jual:D

    ReplyDelete
  29. simple & cantik..eh2 ingat cincin akk

    ReplyDelete
  30. Insya-Allah ada jodoh tak ke mana Tina, sampai masa ... tepat orgnya pasti ijabkabul jugak

    ReplyDelete
  31. samapai masa, sampai lah giliran akak. nant akak mintaklah rantai leher saiz kapal punya ea. haha ;)

    ReplyDelete
  32. cincin risik itu msred bekenan lah style nya... suka bangat ni...

    ReplyDelete
  33. @Namee Roslan : mmg syg sbb tu la kira harta kite.. hehe

    ReplyDelete
  34. mati la sy nanti..
    mahalnya nak beli!

    ReplyDelete
  35. @Lelaki Ini : haha..xdenye mati.. kumpul la duit dr skang yer..

    ReplyDelete
  36. yg cincin belah rotan tue cantek...simple and nice

    ReplyDelete
  37. waaa..igtkan cincin MK..

    anyway,nape tayang sini dear..dah tak surprise lah nk bg kat wanita itu..

    ReplyDelete
  38. ingatkan mk yang nak tunang tadi. :)

    ReplyDelete
  39. @Diana @ bilakukatacinta : hehe..bukan la..


    xpe kak, dia xbc blog ni pun.. :)

    ReplyDelete
  40. kikiki
    comei nyela utk 2 cincin tu
    hehehehe

    x pe2
    amik berkat kan =]

    ReplyDelete
  41. wahh.. merisik pun dapat cincin..
    ehmm. nampak gayanya, MK pn dah xlama ni..hahah

    ReplyDelete
  42. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh