Saturday, March 10, 2012

Kurang ajar punya perempuan

Assalamualaikum... =)

Ni entry pendek je, malas nak naip pepanjang.. korang bukan baca sangat pun...hahahha... Alerr, tak kesah pun.. At least ada gak up entry kann.. Maklumla, sejak dua tiga minggu ni memang malas tahap kronik.. Mahap la..

Semalam, masuk kedai RM2, temankan kawan nak beli gam gajah.. Tak tau gam gajah hape?? Cari kat gugel, males dah explain.. Kebetulan gam nuu tempatnya kat belakang konter, so senang la nak bayar.. Dan kebetulan ada budak tecik yang duk bubuh barang dia kat kaunter.. 
Budak cashier tu terus punch harga semua barang termasuk menan dam yang budak tecik tu beli.. Ello, ko cashier sepatutnya ko tanya, "Barang ni sekali ker?" atau "Ni barang akak ker?" atau pape je la untuk tanya dan confirmkan barang apa yang customer beli..
Ada 2orang cashier kat situ, sorang tu dak baru yang ala² tomboy yang sorang tu sedang ajar dak baru tu sambil muka masam+marah².. bila dah salah punch harga tu, kami kata la, "Gam ni je, menan ni bukan", terus cashier yang muka masam terus naik hangen.. Dia terus blah, pastu datang balik sambey cakap "Tengok, aku dah kena marah. Eeee, pening la. Menyusahkan!!!" *sila baca dengan nada tinggi*
Perghhh, gua dah setat hangen.. lu pehal nak memarah gitu.. Memang baby la.. "Dik, kensel, tak jadi beli" dan kami terus blah.. Helok sangat la kan memarah depan customer.. Dia tu marah dak tomboy tu dan maybe marah kami gak.. Hade mak kesah.. Kalau gua jadi tomboy tu, gua smackdown je tengkuk dia.. Senang citer..

notakecik : Hari² mengantuk!!!

10 comments:

  1. eeee..mengadenya...baik tak payah kerja macam tu...

    ReplyDelete
  2. dia ngah period kot.. haha.. tuh angen x betoi.. sabaq naa

    ReplyDelete
  3. keje tak ikhlas mmg macam tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. bagus tindakan mk tu..kensel terus kasi pengajaran...haha.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mizz...betul la mizz smackdown jer die senang cite...pandan ngan muka die sape suruh kurang ajar...:)

    ReplyDelete
  6. patut pun layak jadi cashier jer.. kalau jadi.. attitude hancur.. jadi cashier tu pun nasib jer.. lepas ni kene buang la...

    ReplyDelete
  7. kite pun xsuka bila cashier marah2 camtu. baik tak payah kerja kan. grr.


    btw, kite follow twitter akak! :) @SakinahJuta


    http://sakinahabdul.blogspot.com/2012/03/woman-in-black.html

    ReplyDelete
  8. sy selalu gak kene..elok akk sound je lagi bia sentap

    ReplyDelete
  9. selalunya cashier kena tanya dulu...ni barang kita ke. sbb takut teramik barang org lain. yela, org salu suka letak barang kt counter siap2..tu yg jadi confused tu.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh