Jun 18, 2012

Tutorial HTC Screen Capture

 
 
Hari tu Cik Eka ada buat tutor pasal sekerin kepcer untuk Samsung kann.. enpong aku lak bukan Samsung,tak dapat la nak ikut tutor beliau tu.. 
Ekceli, dah 2 3 kali aku tercapture sekerin ni, pahtu aku tak tau acane nak buat.. agak sengal gak la..
Sudahnya, aku gugel sendirik.. then, aku share.. alerrr, aku tau ramai yang dah tau.. aku nak kasi tau untuk orang yang tak tau macam aku yang baru tau ni..
 
 
Ekceli, cara dia sama je dengan Samsung.. Tapi pesen HTC ni home button dia pesen tasekerin gak lebih kurang.. 
Tekan button ON/OFF 2-3 saat then tekan Home button.. *serentak!!*
(bulatan tu button home, petak tu button ON/OFF)
Akan ada Shutter Sound.. *tapi kalau offkan sound tu xde la*
Automatically, gambar yang disnap akan disimpan dalam folder Camera Shots
SIAP!!!

Ni la dia Screen Capture enpong HTC aku.. 
*opss, bebear lak yang jadi model*

untuk enpon lain..sile gugel sendiri.. mekaseh

notakecik : bosan wooo

18 comments:

  1. assalamualaikum mizz...tutorial ke ni...?

    ReplyDelete
  2. isk...nanti kalau saya dah mampu beli ni bolehlah cari balik tutorial ni...hehe.

    ReplyDelete
  3. Oh yeah? gitu ke? akak pun pakai hp htc wildfire jer..menyimpan impian nak pakai one x

    ReplyDelete
  4. naper kawan nak jual? add akak kat fb - NURULHUDA BT ABDUL LATIP, nanti pm akak kat situ ek..tq.

    ReplyDelete
  5. Nak kena g tengok yg samsung nye...huhuu...

    ReplyDelete
  6. sy pun baru je tau cara nk screen capture henpon saye

    ReplyDelete
  7. the fact is, sis nak tunjuk die pakai hp mahal. uhurk3!!!

    ejam pakai hp murah, camera pun xde. ni kan pula nak capture screen ni. uhurk3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. hehehe..ai baru tengok entry akak yang ni.hehehe

    patut ramai yang menengok perinsekerin ai punya entry...kikikii

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com