Aug 30, 2012

Malas tegur dah

Assalamualaikum..

yay, dah Khamis.. suke giler.. plus, family aku berpusu² nak mai sini malam ni.. tapi tidur umah kakak aku la.. ok, habis citer.. dari semalam aku tak ada update kan.. ada satu je la, entry gedik tahap gaban..

malas nak tegur ni untuk orang yang duk berdekatan dengan aku.. aku ni dikira banyak cakap gak la.. suke pot pet pot pet... sape kenal aku, tau la acane.. tapi kalau baru kenal, aku diam je.. panas enjin dl..

aku cube dah ramah dengan orang keliling..buat baik, tapi macam tak dihirau.. sampaikan aku cakap dalam hati, "sia² je tina kau buat baik..".. aku bukan harapkan kau balas kebaikan, jauh sekali balas jahat.. tapi apa salahnya bila aku dengan sengih kerang, dengan ramah tamah tegur kau tapi kau jawab acuh tak acuh..terasa aku woi!!! jangankan tu, pandang aku pun tak.. foine!!!
 
dah la, ramah dikatanya gedik..diam dikatanya sombong.. manusia..manusia..

sekian saja.. 

notakecik : rasa bersalah bila terrrrrsakitkan hati orang lain

31 comments:

  1. jalan terbaik buat x tau je kAK.
    nnti sy kenalkan kat akak :)

    ReplyDelete
  2. sbb tu aku jenis biar org tegur aku dulu .... kiki sbb dah byk klai kena

    ReplyDelete
  3. rasa mcm perangai kiter lebey kurang jer uols ngeee

    ReplyDelete
  4. Abaikan saja dgn org macam nih.

    ReplyDelete
  5. ok, jemput ke rumah nanti...lalala...

    eh ada kena mengena ke???

    ReplyDelete
  6. itulah namanya manusia kan..buat bodo je kalau orang taknak layan..

    ReplyDelete
  7. hehehe biasa lah tu.rara pon bila org baru mst diam je.dh lama kenal baru borak mcm nk gila.

    ReplyDelete
  8. jst be yrself, manusia ni mmg mcm2kan!

    ReplyDelete
  9. meh kenal ngn akak... confirm tak larat nak dengar pulak.. hahahah :D

    ReplyDelete
  10. heheh..biase ar tu tina... memang macam ttu ar perangai orang kan..macam2 hal..:)

    ReplyDelete
  11. diam salah, ramah pun salah nak macamane lagi pun xtahulah.

    ReplyDelete
  12. sabar ye kak..lepas ni bila orang tu cuba ramah, akak buat tak tahu pulak..hehe

    ReplyDelete
  13. jadi diri sendiri lagi bagus.. tak hipokrit hehe

    ReplyDelete
  14. pedulikan org. jd diri sendrik je lg baik MK...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum mizz..betul tu semuanya jadi serba salahkan...:)

    ReplyDelete
  16. memang kalau dah namanya manusia... amah dikatanya gedik..diam dikatanya sombong... ada2 je kan... buat2 dono je la,.. janji kita happy.. ehehe

    ReplyDelete
  17. org pompuan mmg begitu kannn..ntah apa2 ntah...

    ReplyDelete
  18. besa la tina...bila diam orang kata kita sombong kan..err tak tahu lahhh

    ReplyDelete
  19. Manusia senang nampak salah orang, tapi benda baik susah sgt nak nampak =)

    ReplyDelete
  20. oh memang sentap bila kite dh tgr elok elok org buat tak layan

    ReplyDelete
  21. kalau tak tegur kang orang kata sombong, tapi bila dah sengih buat tak tahu pulak. haish!

    ReplyDelete
  22. xpe2 yg penting kita ikhlas kan cuba utk bermesra ^^
    ak pun agk xsuka org mcm tu.. kte dok ckp sorg2 je lol

    ReplyDelete
  23. kadang² orang lain pon macam kita jugak., tak kenal memang cam tu..

    ReplyDelete
  24. kau tak cukup cute sengeh tu kot..hahahha


    papadam

    ReplyDelete
  25. mang bengang org tak balas keramahan kiter.. tp apakan daya itu orang lain bukan kita..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com