Aug 15, 2012

Tak tau nak cakap apa

 
 
Wahhh, dah Rabu.. gigih betul aku hitung hari kann.. Pastu hari dah ada la yang start coti.. aku g keje tadik pun rasa lemau macam kerepek ubi yang dibiarkan.. daknye kerepek ubi.. hahaha..
 
sebenarnya aku nak bebel lagi.. aku tengok pesen orang kat mesia ni, gelojoh.. okla, citer pagi tadi.. kuar trepik lite umah aku tu, nak masuk PKNS tu memang agak susah nak melintas.. aku tadi punye bagi signal dari kuar simpang sampai dah nak masuk simpang PKNS tu, ada la Gen2 ni sikitpun tak bagi laluan.. pada aku, tak luak pun bagi aku melintas.. kemain laju dia bawa... phewww..
 
sudahnya tadi, ada BMW yang bagi aku lalu.. see, kadang² orang naik kete mewah pun bukannya kerek pun.. btw, mekaseh kakak/abang/pakcik/makcik BMW WWG 4** sebab bertimbang rasa.. cume tu la, ramai orang anggap, manusia yang bawa kete mewah ni semua berlagak.. 
 
mentaliti orang malaysia.. asal nampak orang kaya je kau cop dia berlagak, sombong.. sebenarnya tak semua macam tu.. kadang² yang tak kaya pun kereknya nauzubillah.. contohnya, salesgirl kat kedai mewah.. belum tentu dia naik BMW, tapi bila keje, dia punya kerek perghhhhh.. sangatla menjengkelkan.. korang try masuk kedai-kedai kat shopping mall mewah, pastu pakai biasa² je..tengok acane diorg layan.. 

manusia ni, kadang² bila diberi SEDIKIT kelebihan je, sombongnya melampaui batas.. tak bawa ke mana pun sombong tu derrr.. bersikap ramah tamah la..maybe akan datang dapat something atas sikap tu.. berbaik sesama manusia.. jangan SOMBONG DAN BERLAGAK...

notakecik : semua dah lemau nak keje termasuk aku..muehehehe..

33 comments:

  1. kawasan Tina stay tue kawasan kak G stay dulu ar before keja kat Penang..adess rindu..kadang2 ada gak g Bangi psl da umah member kat kampung dkt2 PKNS tue...

    Jgn kata kt tpt uols..kt Penang pon sm especially time mandu nk dtg kerja n balik..akak cilok gakmkalau mood giler2 melanda..:-)

    ReplyDelete
  2. eh..hrp2 betul lah..kat Bangi kan..:-)

    ReplyDelete
  3. memang betul pun..tak semestinya naik kereta besar berlagak kan..

    ReplyDelete
  4. kann...dpt apalah kalo sombong berlagak ni...tak paham lee...
    ada kawan2 yg hidup mewah tp sgt humble....suka sgt org mcm ni :)

    ReplyDelete
  5. ha tau takpe..keje kat kedai mewah pun pandang orang cam x mampoo jer

    ReplyDelete
  6. manusia kak mcm2 perangai, memg dah lemau sangat nie hehe...

    ReplyDelete
  7. Salam kenal...
    menag macam tu, selalunya kalu org tu betul2 kaya, dia low profile je...tapi kalau yg separa kaya atau ala-ala kaya je, tu yg mengalahkan mak datin punye perangai...hehehe

    ReplyDelete
  8. kebanyakkan kereta mewah kekadang sombong. tapi orang yang bawak kereta biasa ni pun over jugak kekadang. mengalahkan orang yg bawak kereta mewah.

    ReplyDelete
  9. kate tatau nk ckp pe...kemain panjang dik...hehehe

    tp betui la tak yh bg contoh shopping compleks cam butik prada bagai tu ... bg butik fareeda sudah la... heeeeeee menyampah plak ... kang ban kang aku plak yg mkn hati

    ReplyDelete
  10. Tak suma org kaya mcm tu.

    Samalah...lemau gak nih.

    ReplyDelete
  11. tension kan bila orang tak nak bagi laluan ni..agak sellfish...

    ReplyDelete
  12. samalah dgn Ros ni, mood keja dah ilang, al maklum lah, arini last day.. hihihi..

    pasal salegirl tu betul.. Ros tak kata semua.. tapi, bnyk yg bersikap macam tu.. bila nampak yg pakai smart tu, bukan main lagi dia layan.. yg pakai biasa2 ni, dia tengok sipi-sipi je... huhuhu

    ReplyDelete
  13. samalh kita, dah ade rasa lemau2 u, apapun selamat hari raya dari KA 7 keluarga, maaf zahir & batin yek

    ReplyDelete
  14. kan......they more ada kesedaran awam. huh kat penang uji keimanan betul driving. semua tak nak bagi jalan. tapi org yg nek keta besar ni selalu besar hati gak. selalu bagi jalan

    ReplyDelete
  15. selalunya yang kaya belagak ni caa yaa nun alif la kebanyakkannya.. mmg selfish kalau kat jalan..

    selamat hari raya tina.. maaf zahir batin yaa :))

    ReplyDelete
  16. tu lah die orang malaysia. ade yg boleh pakai ade yg x

    ReplyDelete
  17. Sombong tu Sifat Allah SWT..:D kita manusia janganlah ada sifat camtu.. takder apa yang nak di sombongkan.. semuanya pinjaman..

    MT : akak jugak nak ucap Aidifitri Mubarak kat awak n family..maaf zahir batin sepanjang kita mengenali di alam maya nie yer .. :D

    ReplyDelete
  18. sama lah kite ni. lemau gila tahap petala ke tujuh ni. huhuhu

    ReplyDelete
  19. haah...betu tu =)

    ziey singgah n follow ya =)

    ReplyDelete
  20. Wow... kau brjaya menyeberang simpang ke PKNS itu. Tabik krn akak pn brjy melepasi simpang itu. Doa2lah trafik sana tu merah. Biar senang aku nk menyeberang..

    ReplyDelete
  21. yes...jgn sombong dan berlagak..nice advice :)

    selamat hari raya MK >_<

    ReplyDelete
  22. lupa plak nak wish...

    SELAMAT HARI LAHIR!!!!!! moga success sokmo deh :)

    ReplyDelete
  23. Maaf akak baru nak bgtahu nombor telefon Restoran Red Wok ni 03-89274100..

    Anyway, Selamat hari raya

    ReplyDelete
  24. x da mood raya..biasa jer....

    selamat hari raya =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

    ReplyDelete
  25. pemikiran manusia macam2 tina..selamat hari raya aidilfitri wat tina...taun ni i raya kat batu pahat...

    ReplyDelete
  26. kita memang selalu bersangka buruk kan dengan org lain.. nak cuba bersangka baik ni

    ReplyDelete
  27. Salam.

    Bab2 kereta ni tak reti nak komen. Haha.

    Semua dah semangat nak raya ye?

    ReplyDelete
  28. sokong akak 200% ! hihihihihi.

    ReplyDelete
  29. it depends on the driver attitude. kadang2 yang bawak kancil pun ada je yang poyo habis. yg kaya2 plak, yg tak angkuh.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com