Sep 5, 2012

Faker

 
 
Semalam hujan lebat kan..hari ni kecoh citer pasal banjir semalam.. kesian depa yang umah naik air tu.. aku dah rasa macam mana, 2bulan tu banjir.. phewwwww... hoyeah, hari ni last day puasa.. mohon bertabah..
 
bukan nak citer pasal banjir, tapi dari tajuk mesti ramai dah tau.. Faker.. hurmm, xkisahla kat alam maya atau realiti.. ramai je aku tangok.. kelmarin aku nampak kat fb ni, muka Fatin Liyana, tapi acct ntah sape² punya.. payah jadi orang pemes ni kan..
 
kat twitter lak hari tu ada la sorang mamat ni kabor, "avatar pakai tudung, tapi twit fucker dan faker..hilang ayu".. perkataan faker tu kategori biadap ke?? pelik aku.. 
 
aku tak tau la hidup faker ni macam mana.. siyesli rasa macam yang depa tu penakut.. duluuuuuuuuu, aku pernah didatangi faker ni.. create acct fb, add aku n aku bodoh² approve pastu setiap post aku dia komen umpama aku kenal dia.. dp pun ntah pape.. dia pempuan, tapi jadi "lelaki" dalam fb.. motip?? nak tau kegiatan aku dan bf.. silakan laaaa.. aku rasa la kan, kegiatan create acct fb pastu motip nak mengendap seseorang tu xcukup rare.. nak lebih rare, apa kata kau try hack je acct fb dia.. acane nak hack tu, jangan tanya aku, aku tak tau..
 
dann, jangan percaya sangat dengan kawan² korang tu.. dalam ramai², mesti ada faker tersembunyi.. sebab tu jangan letakkan kepercayaan 100% dalam bersahabat.. siyesli, aku tak berani sangat nak mengadu domba kat kawan² kecuali yang aku betul² percaya dan yakin dengan kebersihan hati dia.. 
 
dalam adik beradik pun ada faker.. percayala.. masa kecik² dulu, if kau buat salah, pastu kau cakap kat kakak/abang/adik, "jangan bgtau mak tau"..dia akan angguk tapi pastu dia mengadu kaw² siap tambah perasa.. hah, dia la faker tu.. hahahaha.. tu dulu adik aku selalu buat macam tu.. keji perangai..
 
 aku masih terfikir, acane la hidup seorang faker ni.. macam anjing dengan bayang² ke?? ehh, betul ke peribahasa ni? pape je la.. 

notakecik : minggu ni berlalu dengan sangat lambat..bosan aku dengan keje..

21 comments:

  1. hahah smpai macam tu pun ada eh?
    Harap2 tiada kawan2 aku yg faker ni

    ReplyDelete
  2. manusia ni mcm2 perangai uols
    be careful tue baguih
    then buat baik pun berpada2 la

    ReplyDelete
  3. nape bosan minggu ni???... cer citer...

    ReplyDelete
  4. byk faker dlm fb skg ni dik..series,dya pn pena kne,,last gado kt walls fb smpi perpuluh2 orang komen..cm *$#@^%&* pompuan yg wt dajal tue kn..sbenarnye org yg suke faker ni,orng yg minat kt kite sebenar nya..x kira lh laki k pompuan

    ReplyDelete
  5. rambut je sama hitam dik! so faham2 jelah

    ReplyDelete
  6. hmm...so far x pernah ada kawan macam ni lagi..minta dijauhkan la..tapi nasihat jgn p'cayakn kwn 100% tu mmg betul..bkn semua bnda kita boleh cerita dgn kwn2 kita kan..

    ReplyDelete
  7. mcm2 skrg nje..kdg2 takut nk kenal2 kwn alam maya....

    #lebih suka blog psl lebih mudah mesraa dgn kenalan..:-)

    ReplyDelete
  8. ohh..faker...rasanya dulu ada kawan macam tu,..nasib sekarang tak jumpa lagi orang tu..haha

    ReplyDelete
  9. rasa2 ahkak ni ori ker tiruan...hahaha... mcm2 ada dlm dunia serba canggih ni kan...yg penting hati2 mau ingat

    ReplyDelete
  10. faker tuu tak ada kerja lain kot.

    ReplyDelete
  11. hmmmm tak de lagi pengalaman tp aku kena tingkatan keselamatan la ..

    ReplyDelete
  12. kadang2 kite kene pikir jugak. salah kite uplod gambar melampau2. bile ade org guna gmbar kite buat acc fb ke twitter ke mula mengamuk. sendiri mau ingat. huhu
    si faker pulak x de keje lain

    ReplyDelete
  13. fake friend...fake friend everywhere... :)

    ReplyDelete
  14. takot org camgini...hurmm payah nak cakap.

    ReplyDelete
  15. tak pernah terkena lagi dgn golongan ini...doakan dia insaf...

    ReplyDelete
  16. asslamualaikum mizz...takutkan jika ada org yg mcm ni...:)

    ReplyDelete
  17. bosan jadi dari sendiri ah tu.. sebab tu jd faker

    ReplyDelete
  18. faker is a loner actually. takde kerja lah tu jadi faker sebab nak stalk orang. biarkan je...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com