Sep 20, 2012

Kena Hack

 
 
terkejut besar bila tengok list blog yang aku follow tetibe ada satu blog ni "Aku Benci Islam".. sejak bila pulak aku ada follow blog gila macam tu?? 
 
ok, sah blog budak ni kena hacked.. kesian sangat².. ni aku bagi gambar².. sebelum tu, aku tak tau la kes ni dah lama atau apa sebab aku pun baru nampak pagi ni.. tapi yang entry 1st kena hacked tu, "6day ago"..
 
 korang baca la.. siap ada gambar budak tu lagi.. pity her.. pastu entry bawah dia tu mengundang, erkkkk..


ni post yang mula² tapi aku terlepas pandang..


dan tadi, aku try buka blog budak tu, dia dah deleted blog dia dah.. bagus la.. takut orang salah faham.. so, aku google link blog dia, kuar lak menatang ni..
pandai pulak kan.. dah hacked, pastu minta maaf.. masalahnya, apa motif buat macam tu? xpasal² budak ni kena.. haishhh.. keje musuh dia ke?? entah la..

sekali lagi, aku tak tau la korang alert ke tak pasal ni, khususnya follower blog dia ni.. aku pun baru je perasan.. aku up citer ni bukan nak aibkan sesiapa, tapi nak korang berjaga².. 

password tu jangan la mudah sangat.. sampaikan orang senang nak detected.. aku sendiri bila tengok macam ni, risau pulak.. kot² aku lak kena pasni.. nauzubillah, minta dijauhkan..

dashboard aku dah bertukar yang baru pastu hangen bila bloglist aku tak keluar.. haishhh.. banyak kali aku duk tukar baru,pastu alih yg lama balik sebab xbiasa.. so skang, kena biasakan..

notakecik : luka kat jari ni dah start kering..tapi dia punya gatal.. haihhh!!!

16 comments:

  1. peninglah guna yang baru ni kak camne nak tukar yang lama :'(

    ReplyDelete
  2. uish jahatnya si hackers ni,
    kesian kt dia buat blog penat2 je kena hack ;(

    ReplyDelete
  3. hishhh....harap tak delah kita terkena macam tu kan...

    takpe kak..lama-lama, senang je guna yang baru ni..saya pun sekarang dah biasa dah..:)

    ReplyDelete
  4. kurang hajar sangat lah hackers macam ni. *tak suka jugak dashboard baru ni. hukhuk*

    ReplyDelete
  5. hmmmm aku pun tgh pening ngan dashboard br dah la warna tak ceria langsung !!

    ReplyDelete
  6. tak biase lagi dgn dashboard baru...

    ReplyDelete
  7. jahat..dah hack tu satu hal la..petu kutuk2 Islam plk..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mizz...kesian nyer takut jugakan...:)

    ReplyDelete
  9. Jahat nya dorang ni. Aspal lah suka hacked blog orang. Member akak pon kan gak. Habis entry dia...suma hilang. Kena hati2 lah.

    ReplyDelete
  10. yg penting blog ai stil dlm list tu

    ReplyDelete
  11. seramnyaaa. ain tak pandai nak buat password yang gempak2 supaya orang tak dapat teka. cane ni?

    ReplyDelete
  12. em bahaya nya. cuak pulak rasa. takut kena kat diri sendiri.

    ReplyDelete
  13. knp nak buat mcm tu..ee tak paham

    eh xsuka gak dashboard baruni

    ReplyDelete
  14. astagfirullah....dah lah buat blog begitu..hack orang pulak...bertambah2 dosa...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com