Sep 19, 2012

Rumah Kosong dan Jiran

 
 
Morning uols.. baru dua hari keje, dah masuk hari Rabu.. ahahaha.. yela, Isnin xkeje kan.. tapi konsepnya sama gak, tetap keje 5 hari sebab sabtu ni aku keje.. hurmmm
 
tadi, masa aku ngah bersiap² nak g keje, aku selak la langsir tingkap aku yang merah menyala tu.. selama ni aku memang tau yang umah belakang tu kosong.. aku ingatkan satu rumah tu je la, rupanya dua buah rumah yang kosong.. dengan rumput yang menjalar sampai tingkap.. pokok kemain tinggi lagik.. seram gak aku tengok.. 
 
langsir tingkap umah tu pulak dah rupa roti kirai.. koyak rabak.. aku duduk umah ni dah setahun.. dan osmet aku kabor, memang dah lama umah tu kosong... diorg pun dh duk dekat 5tahun.. orang kata, kalau umah lama tak dihuni dengan manusia, akan ada "benda" lain yang diami.. ermm, entah la.. aku tadi memang nak snap gambar, tapi malas pulak.. takut ada yang enterframe.. hikhikhik.. seram mak!!
 
jiran sebelah umah aku ni anak dara.. aku tak tau la berapa ramai yang duduk situ.. kete ada 2buah... motor ada 5 bijik.. tapi yang kerap tegur aku yang naik kete gen2 tu je la.. yang lain nan hadoo.. ada la tegur sebab nak pinjam kunci sebab dia tertinggal kunci.. korang, kunci grill kite ni semua kebanyakannya sama ye.. 
 
even kete depa 2buah ni je, tapi parking merata.. semalam je bersepah parking depan umah.. pastu bontot kete dah masuk area pagar umah aku.. ni pun sama selfish gak.. maybe dia fikir "asal aku boleh parking" sudahh.. pastu menyusahkan orang lain..
 
semalam petang gak la osmet aku mengamuk sebab jiran parking sesuka hati sampaikan dia xleh nak masuk dalam parking umah kitorang.. pastu okla dia alih ke depan ckit.. pagi ni aku nak g keje, dia buat hal lagi.. tak paham la aku.. tu belum pakwe diorang yang sengaja lepak depan umah kitorang lagi pastu masuk parking sesuka hati macam tu umah dia.. kalau jiran lain nampak, kang kata jenjantans tu kami yang bawa...

tengok, pagi² aku dah bebel panjang.. pasal umah terbiar tu, kalau nak sewakan, letakla iklan.. bersepah orang cari umah sewa area Bangi ni.. nak² tu umah teres.. yang jiran aku lak, aku rasa aku kena bela anjing garang bagi depa takut ckit nak masuk kawasan umah aku..
 
eh, lupa lak.. rupenya akan ada gathering di kalangan blogger.. aku rasa nak pegi.. tapi macam segan lak.. dekat je, area Bangi gak.. korang pegi terjah blog kakcik seroja kalau nak tau lebih lanjut.. 

notakecik : dah lama xjumpa girlfriends... windu!!
 
notalagikecik : bila teringat sorang PTD meinggal dunia tu, terus teringat 2orang kawan aku yang ngah buat PAC kat INTAN.. moga diorg semua selamat.. 

21 comments:

  1. ooohhh dah boleh komen...
    sukeeee sgt..
    hi MK. geram aaa baca jiran "jual ikan" ni. kt umah akak pn ada gak.eeeeeiiii

    ReplyDelete
  2. hehehe...pg2 la mmg bnyk benda nk dibebelkan..nnt dh start buat kerja busy pula kan :p

    dulu pun ada juga jiran yg mcm tu..isu parking je menyebabkan kitaorg x berapa nak b'masyarakat..huhu >_<

    ReplyDelete
  3. kt bndar mmg hidup kejiranan ni kurengg... byk yg selfish.. sabo jela huhu

    ReplyDelete
  4. Haii anak dara.. kena pi ceramah sikit depa ni baru depa sedar kan?

    Menakutkan plak ad rumah terbiar mcm tu.. kau je la masuk sana tlg bersihkan semak2 tu haha

    ReplyDelete
  5. haa amek,pagi2 dah bebel pjg kann..
    snap ja gambo umah usang tu,nnti yg interframe kita sama2 tgk..kihkih

    ReplyDelete
  6. pergilah gath tu...leh jumpa ramai kawan...

    ReplyDelete
  7. Hurmmm tak boleh bayang rupa parking akak.
    Next time akak beli kadboard, tulis, "parking ni memang untuk kebajikan jiran sebelah jugak. Kami suka sangat hangpa guna" ehehee

    Akak beli jela umah tu. Akak duduk sorang. Heavenn je.. Ehehe

    ReplyDelete
  8. haaa...ok gak bela anjing garang tu kak..kompem semua lari dari rumah akak..hihi

    ReplyDelete
  9. Hurmmm tak boleh bayang rupa parking akak.
    Next time akak beli kadboard, tulis, "parking ni memang untuk kebajikan jiran sebelah jugak. Kami suka sangat hangpa guna" ehehee

    Akak beli jela umah tu. Akak duduk sorang. Heavenn je.. Ehehe

    ReplyDelete
  10. klau jnis tak paham bahasa gk letak lah kerusi ke pasu ke dpn umah tu....spy hari2 kita x moody sbb perangai selfish org lain nih.

    *eh g ke gathering tu? kalau pg insyaAllah kita jmp nnti...hihi

    ReplyDelete
  11. Letak jer kon kat depan umah tu.

    Gi ker gathering tu? Rasa mcm nak gi tapi segan lah pulok.

    ReplyDelete
  12. seram gak kalau sampai 2 buah rumah kosong kan dik , bukan ape risau ada org x berkenaan yg nyingah huhu

    ps : akk letak blog adik dlm bloglist akk ;))

    ReplyDelete
  13. sbb berhantu kot mmg rumah tu tuan die tak mo sewa kan.... kot2 la rumah tu laluan mende2 tu ... hehehe abis la ko ...tetiba ko selak langsir tgk² ade jugak org nengok ko...hihihi

    ReplyDelete
  14. ok lar tu MK ade jugak bertegur sape walaupun sorang dua..uma cik fadh, bertembung bukak pintu pown nan hado nk tegur satu sama len..dok flat mmg erghhhhh stresss !

    ReplyDelete
  15. kalau rumah kat bandar selalu mcm tu kan.. mcm2 karenah org pentingkan diri..

    ntah2 rumah kosang tu ada pape.. sebab tu tak ada org sewa.. heee~~

    g lah gathering tu kak.. =)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum mizz...kalau pergi gader2 tu kirim slm kat blogger2 semua yer...:)

    ReplyDelete
  17. kekadang kan dik..hal jiran ni memang boleh bawak bergaduh..jangan kan kate awak yang dok umah bujang..akak ni yang jiran2 semua dah bekeluarge pon macam2 hal...kalau tak tolak ansur memang ley sawan gak ar..huhu

    ReplyDelete
  18. tulis note depan rumah tu bagitahu kawasan larangan. tak pun tegur je la: "Ada share bayar sewa rumah ni ek?"

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com