Sep 10, 2012

Terdesak, Memilih

 
 
Ok, citer pasal baju polka dot bersamaan baju bolat² seperti penyamun Nujum Pak Belalang dah habis.. kesian kak Zizah sampai menanges² dia gelak.. hahahaha.. biasala kak, saya ni suke merepek.. 
 
berbalik pada tajuk.. cehh, skema.. terdesak untuk bercinta, punyai pasangan, kekasih, soulmate dan yang sewaktu dengannya.. ada la sesetangah orang yang aku jumpa macam ni.. pantang nampak dahi licin, semua nak try.. dengan alasan, nakkan seorang kekasih.. sebabnya, kawan² semua dah berpasangan maka orang seperti ini jadikan ia sebagai desakan hidup.. ehh, betul ke??
 
Jodoh tu di tangan Allah, yang maha Mengetahuai.. tapi bukannya berserah 100% 24jam.. dan bukannya terdesak sangat sampai 24jam nak meliarkan bijik mata untuk cari pasangan hidup..
 
 "ok, yang ni comel.. padan la dengan aku".. 
 
"hah, kacak bergaya..sesuai dengan kecantikan aku".. 
 
"Yang alim ulama sangat sesuai dengan aku.."
 
nampak x?? dalam keadaan terdesak, kau masih memilih..cemburu kawan dan orang sekeliling ada pasangan.. cemburu tengok kebahagiaan orang lain sampaikan bertekad, "ye, saya mesti pilih".. eh, salah.. "ye, aku mesti cari kekasih hati".. bila macam ni, mula tunjukkan sikap ramah tamah.. dan kadang², ramah tamah ni membawa sikap flirting.. ye, menggatal kalau guna bahasa melayunya.. lebih kurang la.. aku tembak je..

menggatal bukan secara langsung ye.. niat orang tu nak bertegur sapa..tapi cara macam dah laaaaaaaaaaaama kenal.. pastu beramah mesra tak kena tempat.. ohmai!!! ello, pempuan kalau jumpa lelaki gini, memang takut tahuk.. pastu kalau lelaki jumpa pempuan gini...ermm, xtau la lelaki tu acane.. melayan atau melarikan diri??

ingat ye, kalau kau nak ada pasangan hidup sekalipun, jangan sampai macam orang TERDESAK dan dalam masa sama, MEMILIH macam diri tu perfect!!!

cara terdesak tu aku tengok macam orang menggatal.. haishh, takut!!!


notakecik : pas makan nasik, mata jadi layu-layuan..

34 comments:

  1. tak perlu kot nk memilih sgt. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kite, org lain mesti memilih.. hehe

      Delete
  2. pilihla aku jadi pacar mu muaahahaha...

    ReplyDelete
  3. hmmmm aku tak sempat nk alami ...jodoh awal ...
    pastu sorg tu je boiprennye sampai ke kawen ...
    nk flirting plak aku jenis brutal...hmmm

    ReplyDelete
  4. perlu memilih utk kebaikkan sendiri..

    ReplyDelete
  5. MEMILIH?
    kite hanya mampu berangan sedangkan Tuhan dah tetapkan apa untuk kite

    ReplyDelete
  6. Oh betul tu.. kalau perempuan tu terdesak mcm mana sekalipun kena maintain macho dan jual mahal ^^
    Barulah org lelaki terasa exclusive ;D

    Ap2 pun jodoh tu Allah dah tentukan, bila dh tiba masanya kalau sudah ada calon jgn pula still memilih

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboih, jual mahal tu.. jgn mahal sgt tau..



      yup, Allah dh tentukan yg terbaik utk setiap hambaNya..

      Delete
  7. dah la terdesak..memilih pulak tu..double menyampah..haha

    ReplyDelete
  8. heee..mcm sedang lalui je perkara ni sekarang...memang rimas...tagur cara lembut tak jalan...tegur cara kasar dikata b'lagak pula...adesss...konpius!

    ReplyDelete
  9. terdesak?? memilih?? sgt tak cool..
    akak jgn camtu taw.. keh2

    ReplyDelete
  10. kalo pd cik ana pulak, harus jgak MEMILIH.
    tapi bknlah kira nk yg BERHARTAAA je..
    pilih bermaksud yg padanlah dgn kita ni..


    diri sendiri ni pon x perfect mana kalo
    terlalu meilih.. dan cik ana pilih yg
    dpt approval dr MAK & ABAH saje.. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, memilih biar sepadan dgn kite..bkn terlalu demand smpi org naik menyampah.. terlalu memilih ni blh jd jodoh tu makin jauh..


      pilihan cik ana tu bagus!!!

      Delete
  11. bila sampai masa, mesti jumpa orang yg sesuai punya. tak perlu terdesak sgt.

    ReplyDelete
  12. jangan memilih sangat. cukup lah sekadar padan dengan kita. nak perfect sangat bahagia ke

    ReplyDelete
  13. memilih, ain tahan lagi kak. terdesak ni. rimasnya la haiiiiiiii!

    ReplyDelete
  14. ada sepasang jer baju polka..mcm x berminat lg nak cari yg lain..nnt hbis trend polka, malu plak nak pakai...hehe

    ReplyDelete
  15. tang mengatal tak leh tahan..
    tang memilih tapi tak memilih katanya..
    geram...

    ReplyDelete
  16. apapon jodoh pertemuan semua ditangan tuhan! & dh tertulis

    ReplyDelete
  17. jangan salah pilih nanti badan merana

    ReplyDelete
  18. Ni pun am baru start nak ronda JB, alang-alang buat post.

    Rasa kalau nak pilih pasangan hidup kenela cari yang terbaik, tapi tula, bagi am better cari bila rasa dah ready supaya kalau jumpa tu terus kahwin - elak dosala.

    ReplyDelete
  19. banyak juga orang macam tu kak tina. dia memilih sangat. tapi pilihan ty kadang2 tak kena pulak dengan diri sendiri. patut kena la cermin diri dulu kan before nak demand lebih2. tak lawa sangat pun takpe la. asal sedap mata memandang. :D

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com