Oct 4, 2012

Adik nak tunjuk hebat

 
 
Selamat pagi.. dah bekpes? dah sarapan? ehh,sama je kan.. ke ada yang puasa sunat hari ni?? Alhamdulillah.. 
 
Dah 2 hari entry aku asek la entry sentap menyentap kalbu.. tah pape kan.. emoooooo memanjang... bosan.. pastu dah lama aku tengok entry aku macam siyes je.. heyhh, ni bukan tina la..
 
Ni aku nak citer pasal kejadian depan mata.. hari Isnin kan aku balik keje lambat, dekat nak maghrib gitu.. dengan satu traffic light ni, aku benti belakang sebijik motor yang ditunggang 2orang budak.. okla, kira pangkat adik la.. lelaki.. kemain dia pulas minyak, berkepul asap kuar.. aku dah la sakit tekak.. kena lak makan asap motor dia.. sabar je la..
 
agak² lampu nak tukar hijau tu, dia main minyak lagi.. pulas kaw².. tergelak aku tengok.. pastu sesambil dia pulas minyak, boleh lak dia masuk gear.. mati la motor tu adik oi!!! kahkahkah
 
dik, akak skuter je dik.. xpayah la ajak akak merempit..
 
rasa bersalah gak gelakkan budak tu.. tapi sebab diorg agak kerek, maka patut kot kena gelak.. kecik je lagi.. aku syak memang diorng xde lesen.. rasanya dalam umur 14-15 tahun macam tu la.. kesian ko dik kena tolak motor ke tepi..
 
btw, boleh lak mak ayah diorg izinkan diorg bawa motor..dengan lampu belakang tak menyala..lesen confirm tak ada.. okla, maybe parents diorg tak tau.. tapi tu la, budak zaman skang sangat berani.. 
 
aku bila teringat kes eksiden putus kaki la..putus tangan la.. kepala pecah la.. pastu baru² ni leher hampir putus ke dah putus ke aku lupa, sebab terseret divider.. phewww.. pakai helmet untuk lindungi kepala.. habis, acane nak lindungi leher??
 
adik² sekalian, kalau tak ada lesen sekalipun, biarla motor tu complete.. signal, lampu depan, lampu belakang, helmet, jaket.. haishh.. pastu biar molek masa tunggang motor tu.. jangan macam beruk!!
 
notakecik : Moga hari ni lebih baik dari hari sebelum² ini..

15 comments:

  1. akak ada baca gak yg xsiden nk putus leher tu. ngeri rasa...

    ReplyDelete
  2. budk2 ni bajet brani.. sok2 dh jtuh bru nk nyesal huhu

    ReplyDelete
  3. adoiiii..kesian ;-)

    hurmmm saya kalau bab motor nie, mmg x leh main²..selalu pesan dgn hubby kalau bawak motor tue kena extra careful..mcm² berita pasal eksiden motor nie

    ReplyDelete
  4. huhu..takut gak ni..akak ada 3 hero ni..aduhai..

    ReplyDelete
  5. darah mude memang lh cm tu kn..nakal !

    ReplyDelete
  6. susah nk ckp remaja2 zaman skrng ;)

    ReplyDelete
  7. Terasa lah pula,
    tpi selalunya kalau naik motor ke kereta ke mesti pergi dekat2 je ;P
    xde lah smpai ke traffic light..

    ReplyDelete
  8. haha..kalau saya pun, kompem gelak..

    ReplyDelete
  9. lepas tu bawak moto mcm apa lagi. terkezutt kadang2

    ReplyDelete
  10. budak2 muda zaman skang ni susah nkp cakap ler!

    ReplyDelete
  11. kita mestilah tunjuk power kak..keh2 (kata dorang)

    ReplyDelete
  12. tu la masing nk tunjuk hebat almaklum la budak baru nk hidup .....

    ReplyDelete
  13. it was greatly riveting to look over your blog, I want to reproduce your post in my blog. It can ? And you et an account on Twitter?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com