Oct 23, 2012

Durian Crepe sekitar Batu Pahat

Assalamualaikum wbt...

Pagi² buta dah sebok cakap pasal durian.. Durian crepe.. semalam cik mot cakap pasal mende ni.. Hari ni Kak Huda pulak.. meleleh air liur tengok.. tak apa..tak apa..mak pasghah..

Dan semalam dengan kegigihan yang ada, aku selongkar fb dalam pada fb kena blocked kat opis ni.. buka la thru enpon.. cari punya cari, nah..aku dapat durian crepe yang dijual kat area Batu Pahat..

Nape Batu Pahat dan bukan Bangi?? Yela, dah raya ni aku balik kampung, alang² beli la.. tambah lak yang 6ketul RM10.. murah tak..murah tak?? ahahaha...semangat aku nak makan duyan ni woiii.. siap cari resepi nak buat, tapi macam leceh pulak.. nak buat crepe dia tu kemain la kena tekun.. nak lipat pulak kena betul² nampak gebu geban..fuhhhh..

ok..ok..berbalik pada jualan durian crepe SEKITAR BATU PAHAT.. aku rasa ramai yang tau kot.. Buka la blog ni, CUPPACAKE B'LICIOUS.. tapi better korang buka page fb diorg la, lagi senang..

aku gila weyhh tengok kemain gebu lagik durian crepe ni.. eh, diorg pun ada jual mango crepe bagi sesapa yang tak makan durian ni.. orang BATU PAHAT dan sekitar JOHOR, try la order.. mihmihmih..

atau sesape yang rajin tu, apa kata korang buat sendiri.. puas hati kot sebab mesti dapat banyak.. nah, amik RESEPI DURIAN CREPE ni.. aku amik dari blog kak Azlita (Masam Manis)..

notakecik : mekaseh Nuffnang untuk satu lagi BE.. 

notabengang : KENAPA DARI SEMALAM AKU LANGSUNG TAK BOLEH BUKA DASHBOARD?? RS NAK HEMPUK JE PC NI LA!!

39 comments:

  1. Wah... sana sini orang bercerita tentang durian crepe! :)

    ReplyDelete
  2. oh masa tunang dulu mila tempah cake dgn akak tu. dia ada buat crepe durian jugak er ? boleh try ni.

    ReplyDelete
  3. Durian...best2. Akak 1st time nengok durian crepe nih...hahhaaa...

    ReplyDelete
  4. wahh..saya pernah try sekali makan durian crepe ni..memang sangat sedap..

    ReplyDelete
  5. Adesss...membuatkan i tergoda..harus cr gk nnt kalau turun kl..:-)

    ReplyDelete
  6. wahh crepe sana crepe sini ..
    x sabooo nak dpt dari kawan petang nie ekekeke ;)

    ReplyDelete
  7. dik, bila nak buat durian crepe ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. tu la bloglist tak dak kan ....

    hmmm nanti la aku nk try jugak

    ReplyDelete
  9. macam kuih dadar je kak rupa iye. huhuu

    ReplyDelete
  10. rata2 bercerita pasal durian crepe :)

    ReplyDelete
  11. okay na mmg xmkn durian ni tina SO a harap tina pun xkn laa dpt carik durian crepe tu.*kita sama xyh mkn durian ok hahahahha (busuk hati kan)

    ReplyDelete
  12. Ya Allah dik...akak dah nak buat satu n3 khas tuk awak dah soh invite akk..nak masuk blog awak tak let sebelum2 nih sbb awak private kan..nak email awak bg email akk pon tak ley sebb tak tau email awak..haaaiihh..geget awak kang...haaaa...;p

    ReplyDelete
  13. asalkan duriannnnn..tak kisah rupanya bagaimana..ohhh akak sukakkk dik ;p

    ReplyDelete
  14. okeh..citer pasal durian crepe tu..akak baru tau nih..ketinggalan sunggh ar akak nih...huhu

    ReplyDelete
  15. sana sini cite pasal durian crepe..belum pnh try lagi

    tapi since saya suka durian so harus try!

    ReplyDelete
  16. err..sane sini ckp psl benda nie...sedap sgt ke nih??

    ReplyDelete
  17. teringin..dah le sy hantu durian =)

    ReplyDelete
  18. kene terai ni durian crepe! suke sngt durian2 ni uhuhu

    ReplyDelete
  19. sy tak makan doyan. hahaha. lupa diri.

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum mizz...sedap ke durian crepe ni mama x pernah cuba lg ni...:)

    ReplyDelete
  21. kakak kat net buat durian crepe... yahooo..sebab apa yahooo hadek2???? sebab freeee....yahooo lagi....

    ReplyDelete
  22. perhhh org yg baca ni dah meleleh ayaq lioq....nangesss hentak kaki

    ReplyDelete
  23. nama durian crepe pun dah tunjukkan betapa sedapnya ! hhehe.ala teringinnyaaa. nak lah !

    ReplyDelete
  24. oo..ada ye durian creepe..? tak pernah cuba lagi..mybe raya haji nikot berjalan rumah org jumpa kan..=D

    singgah entry n senang follow sekali..=D

    ReplyDelete
  25. oo..ada ye durian creepe..? tak pernah cuba lagi..mybe raya haji nikot berjalan rumah org jumpa kan..=D

    singgah entry n senang follow sekali..=D

    ReplyDelete
  26. durian? durian fresh sy mkn la hehe

    ReplyDelete
  27. sedapnye durian. Mesti best durian batu pahat kan.

    ReplyDelete
  28. saya baru tahu hari ni lepas baca entry akak. hehe ketinggalan zaman betul saya.

    ReplyDelete
  29. Selamat hari raya haji. Pasal tak boleh buka dashboard tu. Mungkin blogger problem dan mungkin ada sign in kat mana mana yang lupa nak sign out contohnya phone. Pernah kena sebelum ni.

    ReplyDelete
  30. kakak! durian crepe tu cane? tak penah makan.
    tapi ain sukaaaa durian! weeehuuuu.

    btw kakak, tak sempat jumpa kakak. ain dah stat keje kat johor. :(

    ReplyDelete
  31. tina mna entry hari raya?
    heheh

    ^^selamat hati raya aidil adha ;D

    ReplyDelete
  32. Kat area bangi nih kat mana ada org jual DC? Mengidam dah nih.

    ReplyDelete
  33. akak pun teringin nak makan.. nak buat malas.. haha..

    ReplyDelete
  34. 1st time dengar ni..nak rasa juga la..

    ReplyDelete
  35. wah kat batu pahat ade,,ni yg nk terjah ni,,da lame terliur,hehehe

    ReplyDelete
  36. Wasalam kawan.

    Saya menjual Durian Crepe Durian Crepe@ Pancake yang mengunakan Durian Musang King & D24 Shj.
    1 Box ( 5pc ) = RM15
    5 Box ( 25pc ) = RM70
    Facebook : http://www.facebook.com/DurianCrepePancake
    (Self Collect at Shah Alam Seksyen 7 JAKEL Area's)
    Tempahan harus dibuat sehari sebelum memandangkan tempahan banyak.

    SMS Only : 013 - 2460523

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com