Oct 6, 2012

Jahat | Dendam

 
 
 
Selamat berhujung minggu sumorang.. makk keje seperti biasa.. tiada halfday ye.. fullday.. pasrah.. lagipun hari ni buat 5S.. gitu la, keje dengan Jepun ni aku baru tau istilah 5S tu apa.. bertimbun report kat belakang tu yang kena humban dalam store.. perghhh, nak tercabut pinggang aku ni hah duk angkat kotak.. 

btw, tu bukan cerita aku.. ni pasal jahat dan dendam.. aku tak tau la nape dari kecik sampai dah ke tua bangka, ramai betul suke buat jahat kat aku ni.. kena fitnah, maki, hina, kena langgar pun hade.. tak pahammmm

aku tak ada niat nak berdendam, tapi dalam masa sama, aku tak boleh lupa apa yang diorang buat aku.. tu kira dendam jugak ke acane??

buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali..makanya sebab tu manusia skang buat jahat BANYAK KALI.. kehkehkeh.. sowila, bukan nak perlekehkan peribahasa.. 

apa rasa ye bila buat jahat.. khususnya fitnah.. seronok ye?? jaja cerita buruk kat satu kampung..yang orang kampung percaya bulat², petak², kotak² bagai.. pastu pandang serong kat si mangsa.. superb.. syabas betey!!!

apa pun, terima kasih la kepada semua yang buat jahat kat aku selama ni.. aku tak kisah pun la.. aku maafkan, tapi tetap tak boleh lupa.. bukan berdendam.. haip, tak baekkk ye anak²..

aku tak lupakan bukan sebab apa, sebab nanti bila dia terkena balik, aku suke relatedkan dengan apa yang pernah jadi kat aku.. at dat time aku bersyukur sebabnya Allah dah bagi balasan.. bukan karma atau apa.. tapi maybe termakbulnya doa dari orang yang teraniaya.. 

ouchhh, pinggang siyesli sakit berganda².. 
 
alarm kereta boleh pulak buat hal... kena g hantar ke pusat servis, macam tau² je next week kena anta servis... fuhhhh

notakecik : jom makan..laparina

13 comments:

  1. seropa la...penah kena fitnah...selalu disisihkan sebab tak lawa jer pun...(kisah benar)

    ReplyDelete
  2. Biar orang buat kat kita jangan kita buat orang ok..

    ReplyDelete
  3. biar orang buat kita, jangan kita buat orang..hehe
    Allah yg balas nnti

    ReplyDelete
  4. sabar mizz tina org yg suka fitnah tu mmg tu fulltime kerja dye..biq pi laa as long kita taw sape kita kan..pasal alarm keta tu hahah adee je yg x ketaaa kan kat keta awk! hehehe

    ReplyDelete
  5. adatlah tu, selagi tak mati ...manusia memang suka mengata, mengumpat, mengeji dan bagai2 lagi yang seumpamanya

    ReplyDelete
  6. that type of people everywhere.haiseh

    ReplyDelete
  7. Yup2 mulut org kan mmg susah nk tutup ^^
    xpelah biarlah mereka yg buat jahat kt kita, kita tak buat kt mereka jadi dpt free pahala kt situ :D

    ReplyDelete
  8. yang penting memafkan...dan sabar,,:) kalau akak...orang buat jahat akak cecepat maafkan..sebab akak tak mo dah tengok muker die lagi kat akhirat nanti..hahahah...eerrr..akak lagi jahat..??? acaner tu.;p

    ReplyDelete
  9. siannyer..jahatnyer depa tu...hmm..pape pon sabar ye dear..anggp nie sbgai dugaan hidup...TUHAN kn maha adil...pembalasanNYA pasti ada..:) yg penting sabar...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mizz...biarlah apa org nak buat ngan kita sabar jer la yer...:)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com