Oct 3, 2012

Kesannya

 
 
Tadi semua tanya pasal kereta calar tu kereta sape.. kete aku la, sape lagi.. kete "pinjam"..
 
aku tau tu salah aku.. tapi sebagai jiran, aku rasa jiran aku tak patut kot parking ikut sedap punggung dia.. aku ada lukeh gambaran parking pagi tadi yang buat aku menyumpah.. 
 
 ok, sangat la buruk lukisan ni.. sebenarnya berderet kereta kat kanan dan kiri jalan.. tapi malas lukis.. 

nampak tak kereta jiran yang parking melintang tu.. punggung kete aku dah sipi² dengan punggung kete dia.. aku terpaksa drive hari ni sebab kete depan aku nak kuar kul 3 nanti.. oleh kerana aku nak elak kete alza dan kete senget sebelah tu, aku terseret pagar umah.. gud!! 

aku tau, mesti ramai kata, "laaa, punye senang nak kuar pun xpandai".. aku bukan pro lagi.. satu lagi, kau pernah nampak ke situasi parking kat umah aku tu?? tak pernah kan.. ikut suka diorg parking celah mana!!!

osmet pernah sound jiran sebelah tu, jangan parking ikut suke.. kami pun kalau xde parking, nuu kat tepi jalan besar kami letak kereta.. dan menapak la balik umah.. so, apa yang susahnya nak parking jauh..

dah la elak kete dia aku langgar pagar, pastu terover tekan minyak, aku sondol kete dia lak.. ok, sama² calar.. memang salah aku, careless, clumsy..stupid.. tapi aku jadi gelabah bila dah berderet kereta ngah tunggu aku berjaya lepas..  aku masih bengang dengan jiran yang "bijak" tu..

ni la hasilnya.. nak meraung pun tak guna..

sekali lagi, MEMANG SALAH AKU..TAPI, MASING² KENALA BERTIMBANG RASA.. JANGAN PARKING KERETA IKUT SUKA KAU.. INGAT SIKIT KESUSAHAN ORANG LAIN.. jiran, kau ingat aku nak ketuk umah kau dan suh alih kete.. beragak sikit!!!

notakecik : ilang semangat nak buat keje..ilang selera makan..sakit kepala yang amat sangat.. ilang mood.. semua hilang..

22 comments:

  1. yup btul tu tina..kena ade sikap bertimbang rasa tu..ni xde sesuka hati buat ape yg dyeorg suka..iskkk sakit pulak hati kite!

    ReplyDelete
  2. kesiannyaa..bwk bersabar...tenang... akak tak faham kenapa kereta tu kena parking senget... sengaja ker apa... pastu kereta yg awk sondol tu mcm mn? tuan dia tahu tak? huhu...

    ReplyDelete
  3. aduh..jgn tension2 smpai ilang selera makan.. jaga kesihatan :)

    ReplyDelete
  4. pitty you..sabar k..kdg2 Allah bg dugaan utk kita sabar...dia tarik sedikit kenikmatan yg dia bg tue..akak kalau jd musibah cmni selalu think this way dh syukur rs sejuk sket hati walaupon bergolak..huhu..

    To cost nk ketuk kemek tue pon guna $···

    ReplyDelete
  5. Jgn stress sgt...rasa tak sihat kan ? Pi clinic..

    ReplyDelete
  6. oh kite pernah mengalami situasi ni akk
    cuma kete lya kale pth. so lg obvious calar nya

    menangis tak berlagu
    dan dan hr tu jgk p antar workshop sbb trlampau tak sanggup tgk keadaan kete

    ReplyDelete
  7. memg sedih kalau kete bercalar nak2 kaler putih memg rasa bengang gila. tapi sabr jela ye kak. ada hikmah tu.

    ReplyDelete
  8. kak, akak bakar je keta dia tu kak! eh. ain pulak sakit hati. hishhh.

    ReplyDelete
  9. cikit jer tu..jgn nak hilang semua lah.g cari balik mood yg hilang tu..hehe..guwau jer ,jgn marah2x cepat tua...

    ReplyDelete
  10. aduhhh x menahan sbb kita yg kena kuar duit huhuh

    ReplyDelete
  11. sabar lah dikk... jgn stress2 ok. chilled!!

    ReplyDelete
  12. xpe..hr ni hr kita..esok lusa siapala tau..uhuhuu..

    ReplyDelete
  13. Alahai jiran kau yg hari tu buat hal lagi ke.. dorg ni tak phm bahasa melayu ke apa =.="
    patut lah kau marah2 je xD

    ReplyDelete
  14. kak sabo kak....

    kete tunang kite lagila tah sape terjatuhkan motor kat pintu belah driver,masa tengah beli kfc

    kemek sangat.
    huwaaa dah le baru je 3 bulan masa tu...

    dah tu lepas pi ketuk,takdelah nampak sangat dah...

    akak banyak sabar okey.

    ReplyDelete
  15. ni lah yg buat pening kepala ea ? jgn lupa makan penadol ea.


    nanti p hantar kedai, tutup calar tu je kak. :D

    ReplyDelete
  16. Takperla...dah nak jadi...bukan orang lain, jiran awak jugak..heeee tapi sakit ati bila duit tetiba melayang kan?

    ReplyDelete
  17. jiran menyusahkan orang...ggrrr....selfish...

    ReplyDelete
  18. jiran ko bajet ko terer bw keta ni .... tak pe calar ckit je tu .. gi polish insyaallah hilang ....

    tu la kadang2 org ni ikut sedap diorg je nk mudah diorg tp tak pikir org lain

    ReplyDelete
  19. alahai..calar balar dah tu...sayang kot bila kereta calar macam tu....

    ReplyDelete
  20. sayangnya.. tak sanggup nak tengok rasa benda yang kita sayang jadik camtu.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com