Oct 22, 2012

Pakcik yang salah

Assalamualaikum wbt...

Pagi tadi celik je mata, rasa nak hempas bantal je sebab dah masuk Isnin.. aku cuti sehari je tau, semalam.. Pagi ni dah kena kerja.. tapi aku pujuk la hati sebab keje sampai hari Rabu je.. Khamis dah start cuti.. yay!!!! Selamat Hari Raya Aidiladha sumorang...

Semalam aku saja la ikut akak aku dan kak zizah g bawa anak² diorg mandi kat P9 nuu.. 2kali aku pusing semata² cari parking.. parking kat situ memang hazab sangat.. dengan ada kenduri kawennya kat situ, pastu tetiap minggu ada kursus kawen, memang  penuh la semua petak parking..

Dalam pada aku duk pusing cari parking, kat area mamak tu, aku duk follow satu kete merc ni.. dan aku pasan ada seketul alza yang nak kuar dari parking tanpa nak pandang kanan kiri.. sudahnya Alza berdentum dengan Merc ni.. harusla alza tu kemek habis.. 

pakcik alza tu kemain marah² dengan pempuan yang bawa merc ni.. siap tunjuk mata bagai.. mesti nak kata, "kau tak nampak ke aku nak kuar?".. amboih, kemain dialog rekaan aku.. aku saksi ni memang bengang dengan pakcik tu..

korang rasa sape salah? hurmmmm... ye betul, pakcik yang salah sebab dia main kuar je dari parking.. kalaupun dia nak rasa merc tu patut bagi dia jalan dulu, y not dia angkat tangan minta izin jalan dulu atau pape je la untuk dak pempuan ni bagi laluan..

aku memang perhati dari sebelum berlanggar sampaila depa blah.. duk bertekak tetengah jalan dekat 10minit, dah bazirkan masa aku tengok sketsa diorg.. ikutkan rasa hati ni, nak je kuar dari kete dan sepak muka pakcik tu sebab memaki dak pempuan tu.. sendiri salah pastu nak memarah tak tentu pasal.. 

ni la sikap orang kita, BALING BATU SEMBUNYI TANGAN.. salah sendiri, tapi tak nak mengaku.. aku siap cakap dalam hati, mesti nak duit ganti rugi lettew sebab pempuan tu bawa merc dan rasa pempuan tu banyak duit.. 

agaknya memang org pempuan ni selalu dijadikan mangsa.. bawa kete lambat kena maki, bawa kete laju kena maki.. sikit², "mesti pempuan yang drive tu.." hurmmm, yela...


notakecik : musim hujan kan skang..

17 comments:

  1. Memang itulah hakikatnya orang kita kan..selalu cam gitu tau..

    ReplyDelete
  2. Dia nk cover dia ass la tu..huhu..:-)

    Tp kalau kes cmni kan, kalau x der witness mmg susah merc tu nk menang..cfm kalau g report automayik dier kena unless dier wt report dulu thn pakxik tue...

    Ouchh rugi kamoo yang..igt ad psn my GA tue..huhu...

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHA tina ni adee je cerita pasal kerata or moto laa CUTE! tp mmg pakcik tu salah!! nampak sgt pakcik tu xde lesen tina..hahhaha ;)

    ReplyDelete
  4. he he , klu dari citer tina ni pkcik tulah lah yg salah kan!

    ReplyDelete
  5. betui area situ mmg org suka kuar tak bg pepe signal cam kita tau je die nk kuar .... heeeeee
    pastu suka letak merata plak tu ... cam jln bapak die ....

    ReplyDelete
  6. yes! orang suka nak salahkan perempuan kan...hurmmm..

    ReplyDelete
  7. kann...selalu kalau jadi hal mcm ni mesti org akan kata "lady-driver"...dah tu kalau yg salah tu LELAKI...nk kata apa lak..? ish...takpuas hati sungguh!!

    hee...ter"emo" lak pagi2 ni :p

    ReplyDelete
  8. ahaa..sebelum raya aritu, aku kena camtu jugak..aku nak keluar parking..tukang jaga parking tu bagi isyarat suh aku reverse, so aku reverse la..then ada pakcik kat blkg tu langgar keta aku..

    pakcik tu cakap elok2 jer..tapi gaya cakap macam nak mintak ganti rugi..so aku kata la, "kalau pakcik nak mintak ganti rugi, saya pun nak mintak ganti rugi jugak la, sebab pakcik yg langgar saya". last2 masing2 settle sendiri2..

    aku sebenarnya memang xde niat nak mintak ganti rugi, even aku rasa pakcik tu yg salah..sebab aku rasa, time nak raya tu dia pun nak guna duit jugak..so, biar jer la..

    p/s: biarpun tak semua, tapi kebanyakannya, diulangi, kebanyakannya lady driver ni tak cekap bawak kereta..tapi kalau dalam kes kat atas ni, nampak ketara pakcik tu yg salah..

    ReplyDelete
  9. pernah berebut parking ngan sorg pak cik ni...kite dh bg signal, dia ngan selamba x bersalah masuk lak..hanginn giler..aku honnn je kuar2, lps tu pak cik tu wat muka x bersalah..cm haram!!

    p/s : klau bawak laju leh x dorang (lelaki) ckp kite ni x ikut undang2, dorang (lelaki) tu yg slow sgt :)

    ReplyDelete
  10. alahai pakcik..kadang2 tua tak semestinya betul..kannn ;p

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mizz...yer la selalunya perempuan juga la yg kenakan kalau org lelaki yg buat pandai plak buat x tahu jer...:)

    ReplyDelete
  12. ish3. mane boleh pakcik salahkan orang lain. tak elok tau.

    kite yg baca pon jd hukhuk.

    ReplyDelete
  13. yeah..sebab pompuan yang bawak ar pakcik tu ego tak nak kalah gak...

    ReplyDelete
  14. eeeerrr suami saya selalu aim pompuan yg bawak keta tu kalau ade prob & kdg² saya setuju & kadang x setuju jugak

    ReplyDelete
  15. amboi pakcik tu.melampau. kalau kita pompuan dan muda pulak..memang akan jadi mangsa walaupun kita x salah.

    ReplyDelete
  16. patutnya akak keluar je kak.biar malu pakcik tu.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com