Oct 29, 2012

Tak sempat buat peace

Assalamualaikum wbt..

Kembali bertugas setelah cuti 4hari..cuti raya.. tapi siyesli raya aku biasa je.. bukan xbest, tapi sangat biasa.. maklum la, Johor tu mana la meriah aidiladhanya.. klu aidilfitri kemain meriah.. selagi syawal tak habis, selagi tu beraya..

even cuti dari khamis, aku balik kampung hari Jumaat.. orang sebok pegi masjid sembahyang raya, aku sebok sesakkan highway.. oleh kerana berjumpa encik Awak sebelum gerak balik kampung, maka aku kuar tol Serdang.. 

sedang elok aku drive, macam ada kilat menyambar.. ok foine, ia adalah "paparazzi" berbayar.. hampagas betul.. tengok meter, 110km/j je aku bawa.. tengok depan sikit, rupenya kawasan tu kena bawa 90km/j!!! hello, kat lebuhraya yang ada 3lane bawa 90km/j je?? so, bila aku nak sampai batu pahat?? 

hurmm, tak sempat buat simbol peace tau.. bagila aku senyum manis dulu kalau nak amik gambar punnnn..
mesti ms snap tu aku ngah drive macho cenggini *enterprem kejap ye encik Awak.. sy cecurik amik gmbr..kehkehkeh*

balik dari johor semalam, tu diaaaaaa..walaupun gerak dari kampung kul 9pagi, sampai Seremban jammed bak hangg.. gerak awal jammed, gerak lewat pun jammed... kena order helikopter satu la macam ni..
 
beginila keadaannya kat depan R&R Seremban kul 11pagi.. senak perut aku tau.. 

Dan, masa nak dekat tol Kajang tu..aku nampak lagi satu signboard yang cenggini
v
v
v
v
hah, ginila rupe signboard tu *ehsan Google*

so, aku cume bawa 80km/j je.. tetibe kat lorong kanan berdesup nissan tu lalu.. nah, amekau "paparazzi" dah snap pict.. juling kejap la mata aku kena flash tu.. 

tu kalau malam tu, sah berpinar bijik mata.. mau langgar divider jalan kalau gitu.. hadoila..

so skang ni, dah kena sediakan RM300 untuk bayar saman.. Syabas tina.. *tepuk tangan sumorang*

 
notakecik : pasni kene menten bawa 90km/j je kat highway.. elok 3jam perjalanan, jadi 6jam.. ciskek

25 comments:

  1. adohai .. highway 90 memang sakit ati .. sabar lah yee dik
    siap sedia je lah ngan surat kot2 adee huhuhu

    ReplyDelete
  2. akak balik dan pulang ke pangkal jalan awal awal...so tak terlibat dengan jem...hehehe

    ReplyDelete
  3. Haha...buang la tenaga kwrja klu jentera elektronik dh amvik alih ye dak...kurang sikit dana negara nj byr gaji...oeratusan gomen mengular mamak pyn kurang....

    ReplyDelete
  4. huih. memang bahagia lah hidup dok bawak 90km sejam.


    duit raya aidilfitri kan ada lagi kak, boleh buat bayar saman. :D

    ReplyDelete
  5. Samalah kita, tak sempat nak peace kat camera tu. TUnggu jer lah surat saman bergambar tu.

    YEayyyy...dah tak private blog ☺☺

    ReplyDelete
  6. kalau jem bolehlah bwk 20km/j. -.-'

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mizz...laa kan dah kena snap gambar nape bawa laju2 mizz kan dah kena...:)

    ReplyDelete
  8. tahniah kak tahniah. nnt sy pun nk try! hahaha

    ReplyDelete
  9. wak pon selalu kena speed trap jugakkk.. uuuhUUu

    ReplyDelete
  10. Bukan semua highway 90 km/h hanya dekat area tu je. Lepas je area tu dah boleh pecut.

    ReplyDelete
  11. 90???? ooohh boleh meroyan jalan selow melow camtu..huhuhu..
    pssstt..hujung thn kan ada bonus dik ;p

    ReplyDelete
  12. hahahhaahh ;D
    nty surat conta dari paparazi sampai jg lupa post taw :D

    #seriously na teringin na rasa suasana balik kapung dgn jln jammed bila hari raya. sbb na xpernah rasa (takde kampung nk balik ;c

    ReplyDelete
  13. Lepaih ni blh kurang accident yg teruk2 la kot
    Dah kurang laju
    Weols x beraya pun kt sini sedeyyyy 。・°°・(>_<)・°°・。

    ReplyDelete
  14. Mintak jauhla kne menatang kemre yg sewaktu dgn aes segale tu.. Saman nk mahal je.. Kuangjaq tol polis..

    ReplyDelete
  15. sek bek lah masa pegi dan balik encik suami yg drive selamatlah sikit sebab suami bawak sopan santun kalau mila bawak confirm pegi balik kena saman haha..

    ReplyDelete
  16. fuhhh. sedih la sana sini kamera. serious rasa lambatnya lah sampai kalau bawak 90 je. hehe. rasa sakit lah pinggang2 ni. hehe. tapi takpe la. untuk langkah pencegahan kemalangan. :)

    ReplyDelete
  17. kakak. ain keje kat johor ni. akak tanak tukar tempat dgn ain ke? nak balik putrajaya. huwaaa!

    ReplyDelete
  18. bahaya dah sekarang eh. main amik2 gambar pulak hee

    ReplyDelete
  19. paparazzi tepi jln tu mmg menyusahkan..x best langsung..agak2 kt putrajaya tu kena bawa halaju 60km/j lg la rasa sakit jiwa kan (sbb br je kena kt area putrajaya aritu..huu :p)

    ReplyDelete
  20. saya dulu, nyaris nak kena kak..nasib kereta depan kena dulu..so, sempat la saya slow kan kereta..hihi

    ReplyDelete
  21. raya saya pun biasa je kak. saya balik kg kat parit baru & parit sulung :)

    ReplyDelete
  22. yer ar kan dik..biler nak sampai nyer kalau setakat bawak 80-90 tu jeww...haaiihh... akak pernah kene speed trap kat kesas haiway tu..sedang bawak 98 jeerrr.....sakit hati tol...ggrrrrr...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com