Oct 8, 2012

Terasa

 
 
Lama aku nak mulakan entry ni.. fikir jap, mula menaip..stop, fikir lagi.. mukadimah pun payah nak diteruskan..
 
Terasa atau orang skang lebih suke kata "sentap", "butthurt".. payahnya orang skang ni.. pada aku, cakap dah berlapik mungkin, masih nak terasa.. penat la nak layan karenah super duper hati tisu ni.. typical malay.. bila cakap berkias, pun dikata kite perli dia.. aku rasa baru hari tu aku buat entry pasal perli.. perli tu kira citer lain la..
 
aku pun hati tisu gak.. sentap² aku pun, sekejap je.. buat apa nak dilayan sangat perasaan tu.. lagi dilayan, lagi kau sakit.. 
 
zaman skang ni zaman cakap lepas.. dan zaman sentap menyentap.. tapi jangan la dibawa perasaan "terasa" tu sampai terlalu serius.. sudahnya, bergaduh!!
 
perli nak terasa.. cakap direct pun nak terasa..cakap berlapik punnnn nak TERASA.. susahnya nak jaga hati manusia ni kann..
 
bawa la perasaan cepat terasa tu sampai bebila..bawa la ke mana².. orang naik menyampah..

senang je la prinsip aku, lebih baik diam..orang tanya sepatah, aku jawab sepatah.. tanya pendapat, kita jawabla sekadarnya.. kang jujur sangat, SENTAP!!

Kiah : kau tengok aku dengan dia gemuk sape?
Jenab : kau nak aku jawab jujur ke tak?
Kiah : jujur je, tak apa, aku tak kisah.
Jenab : Kau agak berisi sikit.. maybe sebab kau rendah sikit dari dia, so lil bit chubby
Kiah : Kau bukannya nak jaga hati kawan, kutuk aku ada la!!
Jenab : @%#^@$@*&@# (tadi dia gak suh jujur)

Serba salah jadinya.. chubby tu comel!!

notakecik : dunia..dunia..cakap jujur dengan kucing lagi elok dari bercakap dengan manusia mudah terasa ni

17 comments:

  1. haha...jujur pun salah...tak jujur lag lah salah

    ReplyDelete
  2. hurmmm memang nk kena lempang Kiah tu!

    ReplyDelete
  3. mmg manusia gitu kot MK. cepat sentap bila kena batang idung...

    ReplyDelete
  4. memang susah nak jaga hati sumo orang...tak suma orang suko kito, dan kito pun x suko sumo orang gak kan...huhu

    ReplyDelete
  5. hahaha SO TRUE! so kekadang kita terpaksa laa menipu kan! sbb xde depa sentap...*Tapi tipu dosa ;p

    ReplyDelete
  6. jujur pun salah kan kak..

    tak faham betul

    ReplyDelete
  7. hahaha...mmg susah kn nk jaga hati org2 mcm ni..xyh layan je..abih cite :p

    ReplyDelete
  8. aku masa peknen cepat terasa..skrg tgk keadaan..cpt terasa dgn cik somi je..hehehe...malas nk pikir psl org lain..penah org tetiba je masam muke dgn kita..kat opis baru ni penah perasan tetiba org tarik muka...tp klu aku rasa aku salah aku dapt rasa dn cecepat mitok maap tp klu aku terasa ngan org haaaaa yg ni la aku cuba nk elakkan...

    ReplyDelete
  9. nk jd hati org je ...hati kite tak de plak org nk jg.......heeeeeeeeee

    tp aku mmg main lepas je ..lantak ko la nk trasa ke hape ke ... sbb org opis aku dah kenai aku guane ... hahaha mmg tau mulut aku super duper jahat ... dan aku jrg sentap menunjuk2 ...sentap pun diam2 je ubat hati sendrik sbb tu aku jd jahat gitu ...hahhahah

    ReplyDelete
  10. hahaha...susah kalau layan org yg xleh terima kenyataan

    ReplyDelete
  11. mmg susah kalau nk jg hati orh..senang keja kt tpt yg x ramai melayu..mkn srg2, kwn srg2...eEkekek..:-)

    ReplyDelete
  12. memang lah kak skrg mmg camtu. kadang2 geleng2 kepala tak tau nak cakap camne dah. eh kekadang tak cakap ape pun. haha sentapppp. haha

    ReplyDelete
  13. aih, tu pon nak terasa ? macam tak kena tempat. diri sendiri yg bertanya, pastu nak terasa pulak. ish3

    ReplyDelete
  14. hikhik.. serba salah dibuatnya.. dia suruh kite jujur, tapi bila dah jujur nak sentap pulak..

    ReplyDelete
  15. hahha. kalau situasi last tu...memang dia yang suruh jujur apaa.haha. tapi kdg2 susah jugak dealing dengan orang yang over sensitive....cepat terasa hati.

    ReplyDelete
  16. nak jaga hati orang lain hati sendiri yg sakit..
    baik x payah kan

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com