Nov 19, 2012

Berbasikal | Taman Botani, Putrajaya

Assalamualaikum wbt...

Selamat pagi semua.... *macam cekgu pulak*

Semalam makk melakukan aktiviti riadah yang ohsem *ohsem la sgt* bersama teman opis.. ni Wani la yang punya idea.. ajak nek beskal kat Taman Botani, Putrajaya.. kemain semangat, sampai sana belum pun kul 8, rupenya kaunter buka kul 9.. so, lets jenjalan dulu bagi warm up.. ecehhhh.. *Awas, entry penuh gambar membosankan!!!*

 sebelum menyewa beskal, kami mencapub barang sekeping dua.. ni nak ke Putrajaya Seafood..
dedulu aku datang, agak cantik, skang dah kureng.. +nyamuk banyak!! pffttttt


 Pemandangan di tepi tasik nan indah katanyaaaa... 
masa ni ada sekumpulan gegadis yang duk mencapub jugak.. masa nak gerak ke konter beskal, tetibe.. "Dik, boleh minta tolong x? tolong amikkan gambar".. ADIK uolssssss... depa tu nampak sgtnye la student.. sekali lagi, diorg panggil kami ADIK.. *kembang kempis idung*


 Sesi bagi ikan makan.. senarnya kami tukang tengok je.. yang kekanak comel bertudung pink tu aku tak tau anak sape, saje aku snap gambar sebab pose dah macam Bawang Putih bagi mak dia makan.. bila tengok ikan yang maha banyak, aku rasa nak sauk je pastu bakar.. arghhhhh

Beskal kami... bergaya tampan dengan beskal uzur memasing..phewww..
Sewa untuk satu jam RM4, ni untuk hari minggu.. standard la sebab kat Paya Indah Wetland, Dengkil pun harga cenggitu.. hari biasa sejam kalau tak silap RM2.. ingat ye, kaunter buka kul 9pagi.. 
Ada dua sesi pagi dan petang : Sabtu - Khamis (9.00am - 12.00pm & 2.00pm - 5.00pm)
Jumaat (9.00am - 11.00am & 3.00pm - 5.00pm)
tengok, details aku bagitau..

 mereka feeling² berada di obersi.. cantik koooo

 Aku pula feeling² kacak di sana sambil mengembangkan kepak..

 ok..ok..ni adalah candid.. pandai wani ye menkendid aku dan nani.. motip aku bawa beg tu?? nak buh enpon je punnnn..

Sekian pengembaraan kami bertiga di dunia botani.. kitorg tak naik lak jambatan tu.. dah tak larat.. perut lak kosong.. lepas je pulang balik beskal yang tak berapa nak elok, berdesup ke Selera Teja, P9 untuk kedarah nasik ayam.. bakar lemak dan kalori kemain payah, pastu ternak lemak.. tak jadi apa pun bersenam..

Kat Taman Wetland, Putrajaya pun ada servis sewa beskal ni.. tapi aku tak tau lak waktu dan harganya.. korang terjah sendiri.. 

notakecik : tak sabar nak menonton Twilight..phewwww

23 comments:

  1. barulah puas ade banyak gambar dlm entry ni.. ala.. nape gambar jauh x nampak sgt.. tq kongsikan info buka pukul 9 yer.. note.

    ReplyDelete
  2. bestnya nek beskal.
    dh lama x berbeskal.
    smlm kan ingat nk sms MK lepak putrajaya, bawa bekal konon ala2 piknik laa, skali ptg tu ujan laaaa...
    next time kita deting bole?

    ReplyDelete
  3. hmm aku tak penah pun pegi .... dah lama tak beriadah kat tempat cam tu slalu nye ke kedai2 je

    ReplyDelete
  4. seronok tu tang basikal kat situ. penah gak cycling situ. hehe. riadhah sambil tgok2 flora. btw salam kenal

    ReplyDelete
  5. hurmmm kitorang laki bini byk kali berhasrat nak gi jogging pagi² tapi sampai sekarang x menjadi...

    ReplyDelete
  6. Hi! adik ☺☺ Kenapa gambo kecik sangat. Nak tgk muka adik yg cute nih.

    ReplyDelete
  7. aikkss lama dah tak pi putrajaya..dulu2 dok sana rasa cam nak pengsan..sebab cam takde pape kat sana..tapi sekarang bila dapat peluang pi sana memang nak pi....psst cantik gamboo2..sejuk mata den nengok..

    ReplyDelete
  8. aaa lamanyaaa xnek beskal...teringinnn tp kt uma ada beskal senaman je.xsyoq sbb xjalan kemana pun :/

    ReplyDelete
  9. fuh xtvt yg menyegarkan lah nie ;)

    ReplyDelete
  10. ish..cantik la tempat yg ala2 obersi tu~~~ cun tu kalo wat wedding photoshoot kat situ.

    ReplyDelete
  11. ni yang nak marah ni..tak ajak pun saya??hehehehe :P

    ReplyDelete
  12. tak tau lak ada beskal pinjam...
    aku ingat ada buggy je..

    ReplyDelete
  13. beslah dpt ber rekreasi d hujung mggu=)
    dpt release tension tu kan,hihhi

    ReplyDelete
  14. besttttttttttt Ma suka aktiviti berbasikal ni tp xde basikal ;/

    ReplyDelete
  15. kakak! i miss home. i miss putrajaya. nak cycling jugakkk! :'(

    ReplyDelete
  16. yes inilah yg aku cari..tmpt sewa basikal n jln2..hehe

    ReplyDelete
  17. bestnya. dah lama teringin ke sana. tp belum ada kesempatan. :)

    ReplyDelete
  18. senaman berbasikal.. sambil cuci mata.. sambil hirup udara segar gitu..

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum mizz...seronoknya berbasikal pepagi n cantik pemandangan nyer...;)

    ReplyDelete
  20. Tak tau pulak tempat ni bessssssssss...!!

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com