Nov 8, 2012

Ikut trend | Peplum

Assalamualaikum wbt..

Ni aku nak citer pasal pesen WALAUPUN aku buta pesen.. maunya tak buta, kuar pakai jeans, tshirt dan selipar jepun dan tu pun aku rasa dah cukup bergaya.. mesti bf aku segan nak jalan ngan aku.. muehehehe..

dah lama aku memang tak ektip kat pesbuk.. sangat la tak ektipnye punnn.. tapi suke tengok² korang punye status.. liking² page fashion.. poking² musuh ketat.. eh, ada ke?? hahaha.. tapi ada la dulu poke manusia ni sekali sebab dia poke aku berkali².. 

skang ngah up to date pesen peplum.. siyes sangat comel.. aku suke betul.. pesen ni sebenarnya dah lama, cuma zaman skang ni dimodenkan.. baju kurung pun diorg peplumkan.. wahh gitewww.. btw, aku rasa aku yang lambat sedar akan wujudnya peplum design baru.. erkkk



hah, see.. dah lama kan.. tapi bukan dari Malaysia la..


jaman itam putih..



jaman ada kaler.. muehehe.. naisss
sumber : PEPLUM


aku jadi teruja nak beli baju pesen gini.. tapi yang sopan la.. giler ko nak beli yang tak cukup kain ni?? tapi boleh je pakai cardigan kan..

dan skang, aku duk melilau mencari baju peplum yang gune material best, design cantik dan yang penting fit kat badan aku yang cekeding.. rata² aku tengok ukuran bahu 14.5".. bahu aku 13.5" je.. aku tak suke pakai baju yang bahu dia jatuh.. apa aku merepek ni?

tengok kat thepoplook, cecantik jugek.. haiyakkkk, teciknya badan, susah cari baju tahuk.. pape pun, aku dah jatuh chenta maut kat peplum.. ada sesape nak lanje peplum kat aku tak?? sempena besday kali kedua untuk tahun ni.. hahahaha

dan belek lagi kat Pretty Pop, not so bad.. nice pulak aku nengoknye.. haihhh, mujur la gaji lambat lagi hoi..

ohoiiii, tanteknya..
sumber : Pretty Pop


notakecik : apsal aku rasa opis kosong je ni?

27 comments:

  1. mmg hot trend skang ni..mujur la i domok..klaau tak, mmg teringin sgt2..huhuhu

    ReplyDelete
  2. hmmm cantek kan .... aku pun minat kite sama size mana leh beli ready made ... hahahha

    ReplyDelete
  3. eehh peplum tu hape? akak lg bute pesen. suka tgk org berpesen, nmpk comei je pakai dress, palazo bagai... tp akak pn specis kecik cam mk ni susah gak nk cari yg sesuai. pastu plak ada anak kecik ni rimas gak la nk bertudung lilit2, ber dress. wpun hati teringin.

    ReplyDelete
  4. hurmmm peplum .. macam buah plum je sebutan dia ekek ..
    aak x ikut sgt trend2 nie .. nak2 feshion .. x pandai huhu ..
    suke tgk baju2 di poplook .. akak lak susah nak cari baju sbb temok2 .. huhuh

    ReplyDelete
  5. eka suka sangat trend ni..hehehehe

    dah ada 4 dah..tapi mula2 keluar dulu,dia takde lengan.kena pakai ngan cardigan..atau jacket..

    skang dah ada yg panjang..hehe

    ReplyDelete
  6. ok, sib baik akak pun buta pesen...nekssssssssss

    ReplyDelete
  7. hgre peplum ni leh than gak..mantul !! hihihi..dya dh antar sepasang pn..buat kt tailor je but tkut bli online baju ni..takut x sama saiz..(sbb pena terkena ^^)

    ReplyDelete
  8. tengok orang lain pakai memang cantik. tapi rasanya bila diri sebdiri yg pakai, hmmm, tak terkata pulak. hukhuk

    ReplyDelete
  9. Cute, tapi tak berapa minat sgt lah. Akk kan Breastfeeding mom. Camner nak ber peplum ☺☺

    ReplyDelete
  10. skng semua dh back to oldies...aah smart...rasa nk try gk...pernah kuar pakai selipar jepun, suar track, baju tdo...and...org pndg...malu2..

    ReplyDelete
  11. aah sekarang fesyen peplum, badan cam tina sesuai kot, cam akak ni segan la pulak tapi teringin gak nak buat satu, agak2 pregnant boleh tak buat baju cam gitu? hehe

    ReplyDelete
  12. akak lagi ketinggalan...tak tau ape2 pon pasal fashion terbaru sekarang..dah duduk umah katenyer...haaaiihh

    ReplyDelete
  13. saya pendek, cam kelakar je kalau pakai peplum :)

    ReplyDelete
  14. lawa mmg lawa tapi jenis sy yg pinggul besar lawa x kalau pakai haha..
    beli baju ni kene sentiasa pakai baru aww

    ReplyDelete
  15. mcm cantik la pulok mek tinaaa oiiii....

    "elakkkan godaan itu"

    ReplyDelete
  16. tengah in kan now, tp ikut gak some people pakai nice, some not.

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum mizz...cantik la tapi mcm mama mana la boleh pakai yg mcm tu hehehehe...;)

    ReplyDelete
  18. Kalau kita kurus..lama dah beli baju niii..! haahahha..=D

    ReplyDelete
  19. saya dah sah² tak boleh pakai peplum..nanti nampak macam buah plum yang bulat & besar ahahahahh...

    ReplyDelete
  20. stylee habess kan?? naaa pun SUKA!

    ReplyDelete
  21. Wah, cantik2 peplum. saya dah try 1. yang ni cantik...JOM TENGOK!

    http://isteamaywa2.blogspot.com/2012/11/blouse-chiffon.html

    ReplyDelete
  22. omg. memang trend gila. baju kahwin nak peplum please !!! hehehe

    ReplyDelete
  23. Hi :)

    Tumpang lalu, do drop by and support us kat theshopaholics 21 @fb ek, peplum kurung semurah Rm49 for two pieces (peplum and skirt)

    Thanks!

    Visit Us : http://www.facebook.com/pages/Theshopaholics-21/186056611518770?fref=ts

    ReplyDelete
  24. sekarang mood mek cah tergilakan peplum.habis la.=.='

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com