Nov 29, 2012

Kipas Susah Mati

Assalamualaikum wbt...

memula aku nak taip tajuk tu, jadi "lipas", bukan "kipas".. walaweyhhh...  kipas susah mati ni aku lebih sinonimkan dengan pembodek.. dulik apa aku..

yela, pembodek kan kuat kipas orang yang dibodek, kenkadang pakai ekon lagik.. fuyooo, ganas.. york cooling king!! miahahaha.. 

kat opis adalah pembodek bos..bos cakap apa, tunduk je.. pastu tak lupa dengan segala pemberian diberi.. kalau niat ikhlas tu bagusla, kalau niat nakkan sesuatu dari org atasan, mahap la ye, anda telah dikategorikan sebagai pembodek of the year!!! *sila ambil anugerah anda di kaunter berdekatan*

kalau kawan..hah, ni aku menyampah tahap dewa 19 ni.. kawan yang suke berpaling tadah dan suke dekat² bergesel dengan kawan lain sebab ada niat tersembunyi.. kau paham tak dengan kawan yang mudah berpaling tadah ni.. memula kawan dengan Jenab sebab Jenab ada kelebihan, pastu datang Senah dengan kelebihan lain yang Jenab tak ada, maka berbaik la pulak dengan Senah.. kemain la bodek² Senah.. wowowo, siyesli makk tak suke kawan cenggini!! kuat bodek uols..

kalau masa belajar lak, aku suke bodek cikgu sebab aku selalu dapat nota free, tak yah buat keje sekolah.. nape nota free?? sebab aku salin nota tu kat papan hitam, kawan lain tulis kat buku, so nota cikgu aku yang dapat.. keji tak perangai?? tapi dah masuk U, siyes aku dah hilangkan perangai membodek tu..

tapi bila dah keje ni, aku paling nampak tujuan kipas susah mati bos ni sebab untuk kepentingan diri sendiri.. nak naik pangkat, nak naik gaji banyak, nak bonus banyak.. suka hati la.. 

dah hilang idea aku ni bila bos aku asek ke tempat aku.. mintak selotep la, pinjam gunting la..
 
 
notakecik : hari ni nak clearkan barang² kat opis yang aku perlu bawak balik umah.. haishhh

48 comments:

  1. Dah tak main kipas2 ni.... air cond terusssss

    ReplyDelete
  2. MK, kat mana2 pun mmg ada manusia mcm ni. tahap ekon paling sejukkkk

    ReplyDelete
  3. terjadi kt saye skrg, dlm kelas, keje xbuat tp depan lectrer nmpak die saje yg buat keje,,apa bnde nth

    ReplyDelete
  4. besela bodek2 nti dpt la habuannye.. puji pun x ikhls hihi

    ReplyDelete
  5. bodek2 boss nie mmg akan ade kat setipa opis..xpaham ngan org gini..

    ReplyDelete
  6. saya kipas susah mati aaron ajis jek...eh tu pun salah ke...pang!!!!

    ReplyDelete
  7. satu lagi bila digelar "anak kesayangan bos"..mana ek korg tahu staf tu ank kesayangan bos..bos tu ckp ngan korang ye...hmm

    kadang2 bila kita hormat bos sbb dia adalah bos pun dianggap mengeconkan bos..aduyaiii payah...

    ReplyDelete
  8. tak suka die hard fan cenggitu..
    menyampah...


    kak nak benti kja dah ka

    ReplyDelete
  9. kipas lipas.. sekali bagi kuali.. eh2.. salah citer lak ni

    ReplyDelete
  10. @ameris : kan kak..suhu paling sejuk dia bg..

    ReplyDelete
  11. @BERT : perangai paling truk tau klu cenggitu..

    ReplyDelete
  12. @Falsya : sm la..xfhm gak.. sooo jual ikan punye org

    ReplyDelete
  13. @♥cikmOt♥ : salah!!! akak kan dh ada encik haris.. miahaha

    ReplyDelete
  14. @azizahchewan : ssh la kak, rmbut sm hitam, hati lain².. dengki lebih

    ReplyDelete
  15. rela tulis kat buku dr papan hitam .... lenguh tgn ....
    hahahaha

    ReplyDelete
  16. wina selalu bodek suami je..x salah kan? hihihihiii...

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum mizz...mcm2 org kat dunia ni skg...:)

    ReplyDelete
  18. saya pulak ada satu masalah..saya suka bodek diri sendiri.. saya bodek macam2 supaya dia rajin nak update blog.hahahaha

    ReplyDelete
  19. @boni kacak : itu adalah bodek paling bagus.. teruskan.. :)

    ReplyDelete
  20. fuh takut ngan org macam nie ..
    minta dijauhkanlahhh sikap org macam kena ke kita dik huhuh

    ReplyDelete
  21. kemas2 barang bawak balik rumah...?
    resign kah?

    ReplyDelete
  22. nak kipas2 ni payah kan. hehe, tapi depa yang nak naik cepat selalu wat cmtu. hehe.apepun biar kita naik dengan usaha kita sendiri

    ReplyDelete
  23. xkn nk resign kot...kan bole fikir lagi..hmm BOLE HARAP2.

    ReplyDelete
  24. kat u pon banyak jugak kes mcm ni kak

    ReplyDelete
  25. alaa, kat u sekarang ni pon ada je kak kipas2 ni. yg rapat dgn lecturer tu terasa untunglah.

    ReplyDelete
  26. belambak orang macam ni, betul betul betul.

    ReplyDelete
  27. Apa main kipas lipas nie... pasang terus kabel... lagi power...

    ReplyDelete
  28. @Jna marcello : hehehe..xla, just kemas brg yg perlu dibw balik umah.. novel n segala mcm lagi.. :)

    ReplyDelete
  29. Biasalah tu dik, kat mana2 pon memang ramai orang spesis ni. Sbb tu dorang cepat naik pangkat & gaji, tak aci kan.

    ReplyDelete
  30. sebenarnya ramai jugak yg jenis macam ni.sbb nak cepat naik.mesti nak sesuatu. so dengan cara bodek lah ! politik betul lah.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com