Nov 14, 2012

Pendek Akal

Assalamualaikum wbt...

Ramai ke yang keje hari ni? aku still cuti sampai esok.. agak bosan juga la duk terperap kat umah..mujur tak jadi ikan pekasam je ni..

sebenarnya nak cerita pasal holiday g CH minggu lepas..tapi nanti la dulu..

baru tadi ada rakan kat FB aku duk tanya, "FB ni tempat meluahkan perasaan ke?".. dah lama aku perati gelagat dia kat arena pesbuk.. sedih dia luahkan kat fb, epi luahkan kt fb, putus cinta luahkan kat fb.. motip???

macam ni la, fb bukan medium sesuai untuk luahkan semua rasa tu.. yes aku admit,dulu aku agak dungu gak sebab sikit² nak update kt fb.. ello tina, giler la hang ni!!! itu dulu, zaman belum ramai kawan, belum kenal erti dunia maya sebenar..

aku klasifikasikan orang yang meluahkan segala perasaan dia kat fb semata² adalah serupa pendek akal.. marah x?? ye, aku termasuk sekali la tu.. 

nak bercerita kat fb boleh, tapi ada batasnya.. jangan setiap inci perihal peribadi kau nak heboh.. bila didatangkan seseorang yang kononnya rasa simpati, bermula la fasa amik kesempatan.. jangan xcaye ye.. 

aku paling vervulus dengan status yang kejewangan tahap lagu ameng Spring.. hah, ni yang aku nak nyanyi lagu Sejiwa ni.. 

sekali lagi diingatkan, jangan jadikan FB sebagai medium mudah untuk korang luahkan perasaan korang.. berjaga², takut ramai hulurkan tangan tapi tersirat didalamnya, jerat.. fuyoooo, skema habis bahasa aku!!

habis sampai di sini,izinkan aku bedal 3ketul lagi apam balik yang aku baru beli tadik.. okbai

notakecik : maaf jika ada yang terasa..

16 comments:

  1. meh la lepak2 umah akak sok...hahaha

    ReplyDelete
  2. aku bercuti.... dan aku suka outdoor tapi musim hujan skrg ni apa sangatlah yang aku boleh buat outdoor

    ReplyDelete
  3. huhuhu...
    dalam maksud tu.
    xpenah luah perasaan kt fb. segan wehh..

    ReplyDelete
  4. betui org pendek akal je ... aku tak brape pendek akal kot ...hehhe

    sorry ek ....para peupdate fb

    ReplyDelete
  5. Kadang tu bukan pendek akal.. tapi sajer nak dapat perhatian.. :D

    ReplyDelete
  6. ish3, kang dah terjerat baru nak menyesal.

    ReplyDelete
  7. eka kalau rasa nak tulis,eka tulis je...

    tapi masih lagi tersirat...
    takdelah setiap inci nak update

    ReplyDelete
  8. err..kebelakangan ni aku tak tau apa fungsi fb aku..raa macam tak guna apa2 dah..setakat stalk fb org..kemudian komen2 kat post kawan2..tu jer kot fungsi fb aku skg ni..zzzzz

    ReplyDelete
  9. taw xpe ape yg H bgtw tu sama jugak mcm Na..Na rasa blog ni lagi best... ;D

    ReplyDelete
  10. betul tu,, majikan pon akn ushar fb kalau nk mabik org yg baru nk cari keje kn,,

    ReplyDelete
  11. nk luahkan boleh tapi bahasa tutur kata kena jaga. ramai yg melihat

    ReplyDelete
  12. selalu unsubscribed terus org2 yg suka update segalam mende dlm fb ni..buat semak wall je..huhu :p

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mizz...kesian nyer x ada org nak dengar kot jadi lepaskn kat fb jer la ramai yang tahu hehehehhee...;)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com