Nov 5, 2012

Pergi Balik HUJAN

Assalamualaikum wbt..

Lama aku senyap je.. dah masuk november pun, sepatah haram xde entry.. muehehe.. bz babe.. plus, nak bagi korang lupa aku slowly.. boley??

Raya haji aku balik kampung, kelmarin balik kampung lagi kerana ingin menunaikan janji.. yela, kawan aku berjanji dengan kawan aku yang kat kampung nak jumpa dia bila dah ada anak 2, so, bila keluarnya baby kedua dia, kena la datang.. mujur aku ada jugak tengok dia masa anak 1st dulu..

Sabtu aku gerak balik kampung, laju gak la sampai.. masa otw ke umah aku lak, hujan selebat²nya.. aku tengok air pun dah mula naik ke laman.. seram.. mana taknya, seksa gak kalau banjir.. 

balik sini semalam.. kul 3 gerak, kul 8malam jugak la sampai Putrajaya.. phewww.. musim hujan skang bukan kira musim.. eh, boleh ke cakap macam tu?? okla, ni kira hujung tahun sinonim dengan musim tengkujuh.. hujan yang sangat lebat membataskan kawan aku nak drive.. 

 maybe korang nampak macam xlebat.. xpela, yg penting memang sangat² lebat.. seram gak kami..


dan ini.. aku tak pernah drive dalam keadaan macam ni.. 

finally, terpaksa berhenti jap kat R&R Jejantas Ayer Keroh.. bila macam ni, kesian sangat tengok diorg yang naik motor.. redah jugak.. ada la yang benti bawah jambatan, tapi still basah.. tambah lak hujan ni tak merata.. ada yang lebat, tetibe masuk kawan depan sikit, cerah siap ada cahaya matahari..depan lagi, lebat.. 

pagi ni lak aku dapat info, dah banyak pusat pemindahan banjir dibuka.. mak aku kat kampung dalam berjaga².. pastu katanya semalam nak start kemas barang².. sian kau tau tak.. 2006, 2010.. eh, jap..2010 ke 2011 cenggitu la.. 

moga tak teruk.. nak mintak moga tak banjir, air sungai pun dah parasa bahaya.. hurmm, apa kesimpulan entry aku ni pun aku tak paham.. muahahaha..

dan ini, kegilaan kami bertiga melepaskan penat.. penat la sangat tina oi!!!




korang, drive memolek ye..yang bw motor pun sama.. asal petang je skang ni hujan.. bila tengok semalam ada sorang ni nek motor, baju hujan lak koyak..duhhh, simpati.. memang kuyup..

okla, aku sendiri pening apa tujuan entry ni..zengallll


notakecik : mengantuk dan penat tak dapat dipisahkan..

17 comments:

  1. sengal x sengal tetap nak baca gak.
    pantai timo x banjir lg belah selatan plak yg banjir.

    ReplyDelete
  2. nampak x untung nye klau jammed bole bergambar seceria itu..hihihihi ;D

    ReplyDelete
  3. tak suke asyik hujan je sebab baju tak kering, susah nk amik anak² lepas keje, hujan membuatkan kite rasa nak makan n tido je ehehehehee

    ReplyDelete
  4. err.. baru balik dr kelas. basah kuyup dah ni. sobss. demam kura kura mcm ni.

    ReplyDelete
  5. aduhh risau bila ujan lebat2 nie
    kita drive jadi takut
    kita hati2 , jalan licin lakk
    terkehel2 stering huhuh

    aah hati2 lah .. dah musim tengkujuh nie huhuh

    ReplyDelete
  6. mmg musim hujan skang ni. hati2 diperjalanan selalu ye

    ReplyDelete
  7. x pela kak tahun depan ade lagi. hehe.

    ReplyDelete
  8. hmmm aku dok terpikir2 kaw tu banjir ke tak ..seswai tak dibbuat aset

    ReplyDelete
  9. menakutkan drive time hujan lebat...ishhh

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mizz...berjalan ke mana tu moga selamat dlm perjalanan...;)

    ReplyDelete
  11. camne le sedara belah laki sy kat batu pahat tuu..eii ciannn..kena pindah2..

    ReplyDelete
  12. yer ar..sekarang hujan sepanjang mase..akak yang dok umah ni besh ar..ngeh ngeh ngeh...sejuk tido...tapi risau biler teringat kat laki akak drive jejauh gi site..die kate memang menjang job cancel sebab hujan..makin lame ar die out stesen..sob sob...;p

    ReplyDelete
  13. ca pernah drive time hujan yg sgt lebat sampai wiper tu pon mcm xmampu nk tepis air hujan tu.mmg takot..

    ReplyDelete
  14. a'ah...pagi td tgk berita, kat johor banjir teruk..

    ReplyDelete
  15. sekarang musim hujan lebat lah. kan ? namee mmg takut nak drive. jalan licin pulaktu. tak nampak ! viper laju gila pun still tak nampak. hujan lebat sangat.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com