Nov 6, 2012

Wanita | Tudung | Speechless

Assalamualaikum wbt..

Mesti ramai baca tajuk tu terus buat kesimpulan "kalau bukan pempuan, pondan la tu".. engkorang ni memang tau.. bukan..bukan dan bukan topik tu yang aku nak cerita..

Oleh kerana aku langsung tak boleh nampak bloglist aku sendiri kat dashboard, maka aku jenjalan la kat stats aku..tengok² keyword dan nahhhh, hamek kau.. "bertudung macam bodoh sial".. phewww... 
dah baca?? xcukup besar? cer try klik bagi besar sikit ye..

dan bila baca mende tu, aku pun teringat entry Lelaki Semalam yang INI.. yang macam tu ke diorg maksudkan?? entahla, nilai la sendiri.. kadang² luaran nampak baik, dalam haprak dan macam tu sebaliknya

pasal "bertudung mcm bodoh sial" tu aku rasa yang cari diorg yang anti wanita bertudung kot.. kot je tau aku cakap.. aku tak tau.. teringat satu kes.. LELAKI ni sangat² tersangat TAK SUKA wanita bertudung sampai menggelar wanita bertudung ni serupa HANTU..sudahnya, dia berkahwin, mendirikan rumahtangga, menikahi, berkongsi hidup, melayari bahtera bersama WANITA BERTUDUNG...  aku yang dapat tau, sangat speechless.. kuasa tuhan..

aku hilang respek kat wanita bertudung bila bertudung tapi mulut tak jaga, perangai tak jaga.. mostly, bebudak sekolah.. even aku sendiri bukan perfek, so malas nak cakap lelebih.. yang lelaki, jangan nak benci sangat, Allah tu maha mengetahui.. 

notakecik : aku dah macam hilang arah dalam penulisan.. arghhhhh

28 comments:

  1. biler dah bertudung ni byk aspek kena jaga compare ngan org yang free hair rite???

    ReplyDelete
  2. hmmm aku sakit mata tgk org bertudung tp byk yg terdedah ... bj bj baby T tp bertudung fareeda....heeeeeeeee huduh !!~

    ReplyDelete
  3. sapa la agaknya yang taip keywords tu yer..???

    ReplyDelete
  4. sbb tanggapan org, bila bertudug bawa imej sopan, baik kiranya serba lengkap la..

    ReplyDelete
  5. senyum tak perlu kata apa2...hehehe

    ReplyDelete
  6. errrr... yg pasti bukan sy yg cari tu. hahha

    ReplyDelete
  7. kadang-kadang bertudung sebab fashion !

    ReplyDelete
  8. yang penting adab & batasan sebagai seoang wanita :)

    ReplyDelete
  9. hmm..mcm nak gelak pun ada baca keyword mcm ni..apala yg diorang fikirkan masa taip keyword mcm tu kan..apapun, setuju dgn entri ni :)

    ReplyDelete
  10. aaa..org bertudung tak semestinya baik, dan org free hair tak semestinya jahat..urusan dia bertudung tau tidak, itu urusan dia dgn Allah..kita cuma sekadar mengingatkan jer ye x?

    yg free hair tu tak semestinya org Islam, tapi yg bertudung tu pulak biasanya org Islam..so bila dah bertudung, kena behave sikit, sebab pantang salah, orang mesti akan mengata..:D

    ReplyDelete
  11. meh sini kite tunjukkan arah nak kanan ke kiri ? hehee

    ReplyDelete
  12. hilang ayu bila bertudung tapi x jaga mulut

    ReplyDelete
  13. pemikiran kita mesti diperbetulkan..
    tak semua orang pakai tudung tu baik
    dan tak semua oarng yang tak pakai tudung tu tak baik
    semuanya bergantung kepada individu tu sendiri bukan kepada tudung tersebut..
    ehhh adik manis faham ke akak tulis apa nih? ha ha ha..

    ReplyDelete
  14. mmg ilang respect la kalo pompuan pakai tudung tp mulut suka mencarut ...yg tudung labuh pulak memperlekehkan org yg biasa2..ca mmg xleh nk hormat sgt org cmtu..

    ReplyDelete
  15. banyak org banyak ragam.. mmg jelik sketla bila bertudng tapi perangai d sblaiknya.,. kemain lagi kiwed dia macam2 kua haha

    ReplyDelete
  16. siannyer kaum laki di salah kan.mana tau ppuan ker. hehe jgn marah

    ReplyDelete
  17. selalunya gitu le tina...apa yang kita benci sangat tu la yang kita dapat..don play2.. macam laki yg anti pompuan tudung tu..errrr apa punya laki lorr..den pun bukan le pefek sangat..tapi agak2 lerrr

    ReplyDelete
  18. apalah buat keyword sampai mcm tu.. ish2

    ReplyDelete
  19. aduh cabaran org bertudung macam nie lah .. kena jaga semua .. baru nilai2 bertudung tu jadi lebih tinggi .. huhuh

    ReplyDelete
  20. yang lupe nak tanye ..
    header tina tu cantik lah
    leh buatkan satu utk akak ;)

    ReplyDelete
  21. salam,,sampai mcmtu sekali ye keyword die,,ish3, xpayah la smpai mcmtu kn,,=) tiade yg sempurna di dunia ni,,

    ReplyDelete
  22. lol some people is so hard to understand.menda yg dia cari sebenarnya itu huhu

    ReplyDelete
  23. ey ada jugak org search benda gitu. nak buat apa..? :O dah tu pasal perempuan bertudung pulak tu. :O

    ReplyDelete
  24. Kalau x faham tuntutan agama, mcm tu la jadinya.....
    Biasanya, budak yg x cukup umur, ckp mcm tu.....pendek akal

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com