Dec 12, 2012

Aku benci HARI TANPA BEG PLASTIK

Assalakualaikum wbt..

Mila, sorry ye..tak dapat tunjuk "kasut baru" tu.. hehehe..ada sebab tertentu..

pasal tajuk tu, hurmm.. malu sebenarnya.. semalam dengan langkah yang laju aku ke Guardian kat Alamanda tu.. cari la barang.. alerrr,pewangi kereta je pun.. mahal la.. kat Billion beli yang baru free refill tau tak.. hahaha..nampak sangat la kedekut..

ok, selesai pilih², aku ke kaunter.. buat muka ayu.. kat situ ada 3orang cashier.. 2pempuan, 1lelaki..sampai je kat kaunter....
aku : nak plastik ye.. (dengan yakinnya)
cashier 1 : ....... (sambil tengok aku dengan muka blur)
aku : ........ (pandang dia lagi)...kendiannnnn.. alamak, sowi..ingatkan hari ni Sabtu.. *sambil sengih kerang*
cashier 2 : (bantai gelak kat aku)
aku : yela..kan hari ni Selangor cuti..tu ingatkan hari ni Sabtu.. (kaber malu)
cashier 2 : untunglaaaaa cuti..sampai lupa hari
aku : @#$#$%$^@#!! (dalam hati je)



aku ni pun satu..bukan ke biasanya cashier tanya dulu kat kite.. dah aku g baik hati sangat rekues plastik, tak memasal kena gelak pree..

citer ni, xde sape tau..kecuali dak opis 2org ni, si nani n wani.. padahal semalam aku kuar dengan encik Awak, kemain kemas aku tutup mulut tak bagitau dia.. kompom kena gelak.. miahahaha...

arghhhh, malu..malu.. dan kerana terlalu malu, aku menjajau masuk parkson padahal aku nak ke boling.. adessss..

notakecik : subjek utama balik keje nanti, nak tidur..sebab malam tadi tidur lewat.. keji btl

27 comments:

  1. penang hari2 hari tanpa plastick bag hiii

    ReplyDelete
  2. cashier tanya: nak plastik tak?
    net: nak
    cashier: kena bayar 20sen
    net: tak per, saya bayar sebab apalah sangat harga 20sen nak dibandingkan dengan belian saya yang berjumlah RM50 tu...

    mcm apa je kan si net tu..

    ReplyDelete
  3. hik3, nasib baek tuan belog xkasi extra 20 sen siap2..hihi

    ReplyDelete
  4. semangat hehe. sy paling x suke hari sabtu sebab kalau nak beli brg dalam malu...haaha

    ReplyDelete
  5. takpe kak paham...hehe
    mesti dengan yakin akak bercakap kan.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. sheila pun tak suka g shopping barang dapur hari sabtu! bengang je kena bayar 20 sen :(

    ReplyDelete
  7. ada rasa panas2 darah naik ke muka tak? hahahahaha

    ReplyDelete
  8. @najihahfara : kesimpulannya, jgn beli brgn dalam pd hri sbtu..

    ReplyDelete
  9. @Mila Ahmad : mekaseh..hehe..

    mmg sgt yakin..hahaha

    ReplyDelete
  10. @Sheila Salim : w'salam.. tau xpe.. sbb tu kena siap² bw beg..

    ReplyDelete
  11. akak pun tak suka hari tanpa plastik...tak memasal kena bayar...dan semanjang lupa nak bawa plastik sendiri dari rumah...huh

    ReplyDelete
  12. ehhe sy tk ske sebab kene byr 20se...tapi sy ske jgk sbb die adalah untuk dunia yg lebih bersih..cewahh

    ReplyDelete
  13. atil dah lama tak shopping ari sabtu sampai xigt dah..

    semua cashier join gelak ei kak... hahaha..

    jgn ari ahad pun buat taw

    ReplyDelete
  14. hahah malu gak kalu kena cmni

    tp kt penang ni hari2 pun xde plastik, lagi seddih

    ReplyDelete
  15. @aku HaniAsyira : kaw² punya gelak.. hahaha..
    baiklah!!

    ReplyDelete
  16. hee..cover tu agak cemerlang jgk..tp selepas diperli terus jd x cemerlang sgt..hoho :p

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com