Dec 10, 2012

Aku tak suka spesis manusia macam ni

Assalamualaikum wbt..

nahhh, kat blog aku tulis.. tak main la kat twitter ye.. aku tak tujukan kat sesapa, cuma aku nak betulkan sikit bahasa² yang pada aku kurang enak..

"Cantik sangat ke dia tu?? Tengok biasa je"
=> bila aku balas.."tak perlu nak pertikai, istilah cantik tu meluas...bla..bla..".. lebih kurang gitula.. pastu terus cop aku butthurt.. motip?? aku tak menyokong mana² orang.. cuma aku tak sokong kata² yang kononnya macam diri tu sangat sempurna.. dan aku jawab macam tu bukan sebab aku peminat tegar.. BUKAN!!! aku tak minat mana² artis, blogger, pemain bola sepak atau sape je.. mahap la kalau ada yang terasa.. 


dan aku tak suke manusia yang tak paham bahasa sarcasm.. atau dalam bahasa mudahnya, bahasa terbalik.. sekolah kan dulu?? amik BM kan? takkan tak paham.. baca la dengan sungguh², dalami maksud tersirat..jangan la amik main point, pastu terus mengata padahal kau tak tau pape.. zero!!! 


satu lagi, aku bukannya butthurt..cuma tak suke kalau sikit² nak kondem org lain.. tak suke dah la, tak payah nak buat ayat sampai menjatuhkan orang lain.. pelisss la, berfikir secara dewasa..


notakecik : lambat betul nak habis keje..xde keje langsung..

23 comments:

  1. aah betul tu kak biasa org yang ckp tu rasa diri dia dah cukup sempurna la kot kan ?

    ReplyDelete
  2. erkk...butthurt tu apakah??

    saya selalu guna bahasa sastera lama...lalala

    ReplyDelete
  3. betol tu,,xsuke org yg suke komdem org lain, kite semua pon ade kekurangan kn, jd muhasabah diri jgn asyik cari salah org kan,,

    ReplyDelete
  4. kondem org.. nanti org kondem dia.. eh2..

    ReplyDelete
  5. kengkadang sedar gak apa yg kite cakap tu benda yg x sepatutnye tapii.... opsss... dah terlepas... jgn segan minta maaf yer... itu lebih baik...

    ReplyDelete
  6. byk je jumpa org yg camtu. pelikkan kan. tak perlulah nak kondem lebih2 gitu kan.

    ReplyDelete
  7. byk gak jumpa manusia speacies cm gitu...huhuhu ada satu perkataan sekarang yg diorg2 tuh suka pakai "Sangattttkan" hahahha xfhm why nak kena use that words so bold hahah

    ReplyDelete
  8. ramai orang macam ni. pernah jumpa. :) tapi selalu wat taktau je. malas nak layan. hhehe

    ReplyDelete
  9. butthurt tu pe dik ... aku ni org lama tak brape nk paham ...
    klu ikut terjemahan bontot sakit ... betui ke

    ReplyDelete
  10. akak kita bagi no hp dia t akak call er...013-7164662

    ReplyDelete
  11. yup..sy paling pantang kalo org kondem fizikal org lain..nk ckp pasal perangai, attitude takpe, jgn fizikal

    ReplyDelete
  12. dia fikir dia terlalu sempurna kot. padahal, ish3

    ReplyDelete
  13. ehh dah boleh masuk sini..dulu akak rasa tina privatekan blog ni kan? ke blog sapa yang akak cuba masuk dulu..

    berbalik kepada topik, selalunya yang suka kondem orang tu adalah mereka yang tutup kekurangan diri sendiri. akak pernah kena kondem and i did nothing because nothing wrong with me tapi orang yg kondem tu terkisar kisut dok tanya akak ok ke tak apa yg dia buat...sebelum ni siap kata orang lain tak cerdik, kalau dia cerdik sangat naper asyik dok tanya pendapat orang jer apa yang dia buat kan..

    ehh terlebey sudeh..akak emo sket eh tina..sowwy..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum awak. salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  15. Sm mcm akak..x minat sesiapa pon..but i do appreacite kecantikan sementara pd sesorg yg Allah berikan..but kalau boleh tutup ler aib org spt mn kita tutup aib kita sendiri kan...moga Allah lindungi kita..:-)

    ReplyDelete
  16. emmm betoi lahh..den pon tak sukerr lagu nihh..kita pon bukan le perfect sangat kan..so xyah le pertikai hak org len...

    ReplyDelete
  17. setuju sgt.. KA singgah baca dlm cuti2 mesia ni

    ReplyDelete
  18. biasa laa tina pendapat maisng2
    rtak yah layan laaa org cam gitu.

    ReplyDelete
  19. me no like to that kinda of species

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com