Dec 28, 2012

Berlenggang kangkung

Assalamualaikum wbt...

Setelah kepenatan menguruskan inventory akhir tahun, maka ada jua entry untuk hari ni.. penat layan kerenah auditor yg banyak songeh, mencik!!!

Ada sape2 pernah tengok Lawak ke Der tak? Ingat lawak Harith Iskandar? Aku sangat suka lawak dia.. part yang aku nak kaitkan ni, "the power of hand" yg dia kabo tu..

Melintas jalan...pesen orang kita ni, angkat tangan untuk diberi laluan.. ok fine, elok la tu.. tak ada la kena langgar.. aku pun selalu gitu.. TAPI, boleh tak bila orang dah bagi jalan tu, ko cepat sikit melintas jalan???

Kita dah bagi laluan, siap berhenti lagi..bagi PENGHORMATAN, tapi boleh lagi kan ko LENGGANG KANGKUNG kat tetengah jalan tu... hangen pulak aku.. ikutkan rasa hati, nak je aku acah-acah nak langgar dia..

Tolongla prihatin sikit.. dah dibagi laluan tu, guna la seeloknya.. bukannya berjalan macam itik pulang petang dan siap buat "jalan kucing" lagi..

Tolak ansur la jugak ye.. dibuatnya kereta belakang tak tau yang kita duk bagi laluan kat pelintas jalan, mau kena maki sebab berhenti lama sangat..

Ni aku buat entry ni sebab tadi ada pakcik misai buat catwalk kat tengah jalan padahal masa tu lampu dah tukar hijau.. kau hengat lampu tu akan hijau selamanya ke??

Weyhhhh, esok aku balik kampung weyhhh..sonoknya!! Sape orang Batu Pahat, jom detim.. miahaha..

Notakecik : teringat eksiden kecil tadi..kesian dak pempuan tu sebab kaki tersepit..mujur boleh jalan lagi..

Published with Blogger-droid v2.0.9

21 comments:

  1. alahai..lambat pulak approved..lenkali tekan hon jer..kalau boleh tekan hon lama2..biar dia malu..hahahahaha

    ReplyDelete
  2. tina, tlg balikkan kulai....da lamer sey xblik kg..huhuhuu

    ReplyDelete
  3. rini pon akak rs x best sgt psl srg pakcik gak..tp x per la psl hb ckp liku2 dunia jer..so ckp Alhamdulillah dgn setiap dugaan tue...:-)a

    ReplyDelete
  4. @Encik H : ye, 1st sgt..amik adiah kt konter ye.. kehkehkeh

    Xberani nk hon, kang kite lak yg kena maki.. xmo
    Xmo..

    ReplyDelete
  5. @:::aZiE::: : jauh pulak nk g kulainya... adessss

    ReplyDelete
  6. @Gieyana : btl kak..nk uji kesabaran kite je tu..

    ReplyDelete
  7. haha. kalau mcm tu selalu mengundang untuk dihon sekuatnya kan

    ReplyDelete
  8. yups tgok
    dan lawak yang Harith Iskandar buat tu memang betul dan ada mesej
    :-)

    ReplyDelete
  9. ekkeke memang punn kalau akk , ada gak nak acah2 langgar kan ;)

    ReplyDelete
  10. agaknya dia ada sembelit tahap kritikal tu. tu yang jalan catwalk kat tengah jalan tu.hahahaha

    ReplyDelete
  11. ada tu kak.lampu ijau kita nak lalu boleh pulak pejalan kaki lenggang-lenggang mak limah pulang petang jalan mcm xbesalah.

    ReplyDelete
  12. betul betul betul...lawak harith tu ada maknanya...suka lawak gitu...bukan klise sangat

    ReplyDelete
  13. selalu sgt kena dgn org yg xde orang jln lenggang kangkung lintas jln.
    kdg kdg rase nk ikt ht yg mrh.
    sound setempek.
    nasib msh mmpu bersabar

    ReplyDelete
  14. suka gilap part harith iskandar tu. hahaha

    ReplyDelete
  15. kalau atil, sy buat lari2 tepi pantai kalau org bg jalan..=P

    tgk gak yg masa harith iskandar lawak ke derr tu..

    sonok ah tu balik kg kan

    ReplyDelete
  16. jom2 jumpe kat BP. Parit Raja. Hihi

    ReplyDelete
  17. alah terlepas pulak, baru nk follow sekali detim kt BP,hahahaha

    eh memg geram kn bila kite da kasi can melintas boleh pulak blenggang kangkung pastu wat muke tak bsalah,,geram pulak hati kite

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com