Dec 20, 2012

Biar berbatas

Assalamualaikum wbt...

Lelaki dan perempuan ni lain jantina..ramai tau kan

jadi, bila dah lain jantina..tak boleh la gurau senda macam sama jantina

nak bergurau boleh, tapi jangan la sampai nak bersentuhan.. tepuk tampar..laga²

kalau orang nampak.. tau tak apa pandangan orang??

"perempuan gatal".. "perempuan gedik".. "perempuan miang".. "bitch"

nampak tak, semua perempuan yang salah..
 hakikatnya.. => bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi

tak kisahla lelaki ke perempuan, kadang² nak bergurau ni biarla berbatas

memang pada diri sendiri tak kisah, tapi pada orang lain??


okbai


notakecik : aku tak suke la sesetengah lelaki kat sini nak bertepuk tampar masa bergurau.. nak je aku tampar!!!

41 comments:

  1. kalau masing masing tau kebatasan antara perempuan dan lelaki mesti tak kan jadi macam ni kan dik..

    cakap jer tak suka..eh apa ni tepuk tampar bahu orang ni..nak kena siku miahaha

    ReplyDelete
  2. bagitau je yang kita tak suka tina

    ReplyDelete
  3. sama dgn akk dik..ckup pntg betul..uhuhu

    ReplyDelete
  4. tampar jer... yang jenis gatal tu laa kan.. yang betina tu pun usahlah biarkan diri tu ditepuk tampar dek lelaki bila bergurau.. haishhhh laaa..tak manis okey....

    ReplyDelete
  5. tau tak per.. kadang tu ada orang tahu.. tahu nak test.. kalu pihak lain layan.. maka jadilah.. :D

    ReplyDelete
  6. setuju sgt2 ngan statement tina nie
    kalau x dua2 sama naik x akan menjadi kan ;)

    ReplyDelete
  7. bertepuk tampar??
    aku biasernya berkaki di kidneymu..hahaha

    ReplyDelete
  8. hehehe.. saya memang jarang pegang2 perempuan.. tapi kebanyakannya memang kalau bergurau, perempuan ni memang suka tampar lelaki. kadang2 naik pedih belakang badan ni.hahaha

    ReplyDelete
  9. kalau nk tepuk..tepuk betul2..kalau nk tamparr..tampar betul2..puashati..hahahha..*ni mcm nk gaduh jer*

    ReplyDelete
  10. sokonnngggg sangat dear!!!!
    hohoho

    salam kenal~
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. kalau ca nampak gitu pon ca sakit mata..hehe

    ReplyDelete
  12. kikiki betul tue....bergurau lebih2 gan lelaki mesti orang sekeliling kita kata kita gedik..

    ReplyDelete
  13. @PinKy MoMMa : tu la kak.. ni masing² tau, tp buat² xtau..

    hahaha..sy bagi kaki je kak

    ReplyDelete
  14. @BERT : dh bgtau dh.. sound direct, tp xfhm bahasa gak..

    ReplyDelete
  15. @NenetPenne (NP) : mostly suka kak..xde nk halang pulak..pelik

    ReplyDelete
  16. kena jaga diri memasing. berkawan ada batas, bukan ubi je ada batas.

    bila dh terbiasa nnt akan mula ada pegang2...
    malas nak taip lebih lanjut, pikir sendiri.

    ReplyDelete
  17. @ameris : btl gak, jg diri masing².. kan dh besar..

    ReplyDelete
  18. Tina
    betul sangat..kadang2 atas dasar kawan baik, kawan akrab, buddy, besties whatever friend lagi, jadi kita (akak mengingatkan diri akak sendiri juga) secara tidak sengaja menghalalkan yang haram..minta simpangkan. Macam nature work akak, kalau setakat laki pompuan terjumpa atau berjumpa dan laga2 pipi tu adalah normal walaupun ia tidak normal pada akak..kalau tak buat gitu depan kata konservatif. Tapi akak tak buatlah ya..dulu2 ada..la ni dah insap dik..hik! Nasib baik Allah sayang kita lagi, bagi kesedaran..


    LadyWindsor

    ReplyDelete
  19. btul laa kak tina..Na sokong..
    kalau lelaki nampak macho agak nye kann sbb tu xde salah hahaha padahal na sokong klau bertepuk seblah tgn mana bunyik yedakk?
    tp yelaa sebagai perempuan kita mmg bnyk kena jaga tingkah laku..supaya xde laa di cop mcm2 dari mata masyarakat.. ;))

    ReplyDelete
  20. tampor je kak. baru cool. huu~~
    dia tak kisah pndangan org kot

    ReplyDelete
  21. cubalah bagi sekali kak. hehee :D

    ReplyDelete
  22. dulu masa sekolah sy x kisah. jujur kata. tapi bila dah meningkat remaja saya tersangat titik beratkan hal ni. bila ada je lelaki yg nk bertepuk tampar bila bergurau terus larikan diri

    ReplyDelete
  23. dik..kekadnag kite kene 'keras' dan laser sikit..baru orang tau yang kite ni tak sebarang orang..yang penting awak jage diri bebaik yer dik...ramai lelaki suker amik kesempatan kat kite..[kate nak jumpe qaleef.. ;p]

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com