Dec 3, 2012

Bila lampu tak menyala

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, selamat sampai umah terchenta.. hujan lebat giler tadi.. nak drive adalah sangat takut.. yela, jarak penglihatan mesti jadi terhad kan..

So tadi lepak opis, dah ok sikit, baru la gerak.. *hoiii, benci betul menaip kat fon ni la...asek typo je!! *

Ok, sambung balik.. biasanya, kalau balik umah aku mesti melalui 3 traffic light.. yg 1st dekat depan masjid hassanah, 2nd kat depan pizza san fracisco..3rd kat depan mekdi.. ok2, ni kat bangi la ye..

Tapi tadi, tiba depan 2nd traffic light, leh lak spoil.. semua kaler tak menyala.. mogok lettew... macam kat gambar tu la.. so, bila dah macam ni, semua nak jalan dulu.. paling tak boleh blah, si treler panjang ni main terjah je.. ko ada tak tengok kete kat kanan n kiri ni???????

Jadinya, bila berlaku macam ni, kena la tengok keliling gak.. aku tadi pun cuak gak nak melintas.. aku follow je kete depan.. and finally, aku lepas dengan jayanya..

Bila aku upload kat fb, ada yang kata bahaya sebab aku sempat men fb..upload gambar kt fb.. ello, aku memang tak bijak, tapi ada la cerdik sikit.. aku snap pict masa kete benti, lastu dah sampai umah, baru aku upload.. lagipun, enpon memang sentiasa atas riba aku.. dah terbiasa..

Notakecik : siyes, hilang sabar bila asek typo memedang!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

42 comments:

  1. selalu jugak jumpa traffic light gini.. tp mujur bukan sy yg drive..

    guna enset biasalah.. guna satu jari je kan.. =P

    ReplyDelete
  2. memang kelam kabut
    nak2 motor .. main jalannn aje ..
    kita lak risau
    nie kalau dlm ujan lagi sakit ati dik kan huhuh

    ReplyDelete
  3. hati2 kak.. skrg cuaca tiap2 ptg hujan je..

    traffic light klu x menyala mmg mslh. bersimpang siur kereta. semua x sabar nk jalan dlu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. treler tu mentang2 lah besar.. suka hati dia je keluar macam tu je

    ReplyDelete
  5. bahaya bahaya..time2 ujan leh tak takde lampu kan..saboo je koo..

    ReplyDelete
  6. tiap kali hujan, simpang tiga kat pizza san fracisco tu memang selalu rosak traffik light nye... hati kena kering skit kalau nak lalu situ. huhu

    ReplyDelete
  7. mmg bahaya nie..drive dlm hujan yg lebat mmg takut sgt...:-)

    ReplyDelete
  8. memang bahaye kalau TL rosak...semua akan jadi selfish.. hati2 yer dik...

    ReplyDelete
  9. haha.. akak mmg style sbb hp sentiasa di riba :o

    ReplyDelete
  10. @aku HaniAsyira : cer sekali awk drive n cri traffic light gini..hehehe..


    tau xpe.. :P

    ReplyDelete
  11. @ieda : tu la kak.. kite yg kena mengelak diorg.. mmg dlm hujan la ni kak.. eh, sy pun kenkadang nek motor gak..

    ReplyDelete
  12. @♥ aiNa yaZiD ♥ : tula, tetiap petang hujan..


    semua nk sampai umah cepat kot..

    ReplyDelete
  13. @the malay male : mmg pun, nak xnk kena hadap jugak.. tensen btl..

    ReplyDelete
  14. @Aty_Fared : oryte kak..sy pun nk jual ikan gak la..haha

    ReplyDelete
  15. @kura : enpon atas riba xpe dik, jgn anak atas riba..

    ReplyDelete
  16. akak pn x suka menaip berbalas2 sms dgn hp. last2 mesti call jugak. bosan sbb typo laaa

    ReplyDelete
  17. tak suka bila traffic light rosak..takut kot nak jalan..

    ReplyDelete
  18. memang takut kan... tapi sabor jer laa.. :D

    ReplyDelete
  19. traffic light rosak mmg bahaya sbb sumer nk lepaskan diri memasing...ish..

    ReplyDelete
  20. be careful uols dah la hujan khen...bahaya

    ReplyDelete
  21. susah betul kalau semua traffic light tak menyala. sebab semua berebut and taknak beralah !!

    ReplyDelete
  22. Lori beso memang kurang ajar. Mentang² dia beso kan. Bahaya betul tau. Tapi ptg smalam memang hujan lebat. Akak sampai umah pukul 7.30 pm. Sejam setengan stuck..tensi giler.Tak suka klo TL rosak...Menyusahkan.

    p/s: Nak gi ker BBW tu? Klo nak gitau awal²...☺☺☺

    ReplyDelete
  23. mmg cuak bila lampu isyarat tak menyala..takut nak melintas

    ReplyDelete
  24. eh android boleh upload gambar dalam belog eh? cemaneee??????? huhuhu.

    dulu pernah try tapi tak jadik. haha

    ReplyDelete
  25. @cik fadh : tu la.. nk xnk, kena berani gak..

    ReplyDelete
  26. @Namee Roslan : mmg pun.. xpsl² kite pun jd gelojoh..

    ReplyDelete
  27. @fiza : lewatnya kak..sian akak..

    p/s : xtau lg kak..hehe

    ReplyDelete
  28. mseti traffic light tu tido musim2 hujan ni. hehe

    ReplyDelete
  29. kite paling tak suka lampu isyarat tu mati. grr.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com