Dec 18, 2012

Haters

Assalamualaikum wbt...

Selamat pagi...

Bila semalam aku baca fb, blogger Yana ada upload gambar yang dia capture dari fb dia.. yang mana orang tu mengutuk hubby dan anak perempuan Yana.. terkedu gak aku baca.. ni kira kategori haters atau peminat yang xnak mengaku dia minat Yana pun tak tau la.. kelakar lak cara orang tu..

dulu, memula aku buat blog, aku tak tau pun akan kewujudan haters...cik anon..peminat atau apa pun.. yela, masa tu student lagi, pesen buat blog lak masa tu tak pemes.. stop jap buat blog sampaila aku buat blog yang ini.. dan mula ektip..

sepanjang aku buat blog ni, sekali aku dapat entry khas mengutuk aku.. sentap gak la memula.. pastu malas amik kesah.. orang tu pun dah minta maaf melalui FB aku.. tapi aku bebuat tak faham.. dan bila aku belek semula blog dia, dia dah delete entry tu.. siapa dia, biarla aku je yang tau..

siyesli, aku tak nak ada haters pun.. tak nak cari musuh.. tapi manusia ni mana pernah senang tengok kita senang.. ada je yang dengki.. setakat ni tak ada la yang melampau.. just suam² kuku je.. aku pun tak paham nape nak kutuk aku kaw²..

adatla kan..dunia blog ni kalau tak ada yang negatif memang tak sah.. sebab tu blogger kena tahan maki.. 

bila kau dah berniat nak buat blog, kau kena tahan tu je la.. tahan maki.. kalau kau disenangi ramai, akan ada la yang cemburu dan iri hati.. itu la lumrah manusia.. 

 

okbai


notakecik : gomen dah gaji..dah bonus.. tahniah.. boleh la gunakan untuk persekolahan anak².. kami swasta menunggu gak ni.. hahahaha

21 comments:

  1. memang pelik kan dik..sedangkan kita tak pernah kenal dan kacau hidup orang..ada juga yg membenci..aih

    biarlah dia nak membenci asalkan Allah tak benci kita hambaNya..

    ReplyDelete
  2. untunglah dapat bonus hehe..
    akak dont worry haters make u famous what..sooo kita enjoy haha...

    ReplyDelete
  3. stakat ni akk xde lg haters. harap xde laa sbb blog hanya ttg kuarga dan kisah kami anak branak je. tak tau laa kot2 ada juga yg dengki.

    ReplyDelete
  4. serius akak pun penah kena?

    eka terkejut tau tgok kak yana kena sampai macamtu sekali....

    sian dia
    mengutuk ciptaan allah sangatlah tidak matang

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum tina, kesiannya suami & anak org yang kena kutuk tu. tak baik lah haters ni.. ada sifat dengki dalam diri dia.. semoga kita semua tabah menghadapi org sebegini :)

    ReplyDelete
  6. @PinKy MoMMa : tu la kak.. mls nk fkr sgt..

    setuju kak.. :)

    ReplyDelete
  7. @Mila Ahmad : hehe..alhamdulillah...

    haha, akak xnk pemes la..

    ReplyDelete
  8. @Cik Eka : pernah.. :)

    tu la..ntah pape je perangai manusia ni

    ReplyDelete
  9. @Sheila Salim : w'salam.. mmg kesian.. tp seb bek diorg x amik pusing sgt..

    insyaAllah...

    ReplyDelete
  10. Akk tak femes sbb tu tak de haters...hehehe...

    ReplyDelete
  11. kata la apapun daku tetap akan menulis dalam blog.. nk jd blogger bkn blh cpt sentap & putus asa. kena kental & kenyal..

    Yang moden >> JAMBAN MEWAH.DUDUK & BERAK JE YANG LAIN MESIN BUAT TERMASUK CUCI
    Yang hangat >> STESEN TV,RADIO, PENGARAH,PENERBIT & ARTIS MALAYSIA HARUS RASA TERHINA

    ReplyDelete
  12. haters ni kat mana2 pun ada akak. kita tak kacau dia, dia yang kacau kita.
    so, kita buat tak tahu je. memang sakit hati kalau orang kutuk kita, tapi kita kena banyak bersabar.

    ReplyDelete
  13. tak yah la dengki2 ni, merosakkan hati je nanti.

    ReplyDelete
  14. @Fiza Rahman : hahaha..jgn kak.. kang dendiam ada lak..

    ReplyDelete
  15. @azs yana : sbb tu akak buat xtau je ms dia mnta maaf... hehehe.. normal..

    ReplyDelete
  16. macam2..
    jadi blogger tu la cabaran dy,,

    ReplyDelete
  17. Dah biase kene...malas nk layan..akak anggap derang tu dengki..huhu

    ReplyDelete
  18. org nak benci senang je.. kenal pun tak, dah tak suka kan

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com