Dec 16, 2012

Hutang


Assalamualaikum wbt...

Bila buat baik, orang pijak kepala.. bila tolak ansur, orang main kotor.. bila dah bagi masa, dia lengah2kan..
Serius, benci gila khinzir kat manusia spesis macam ni
Tengok tajuk pun dah tahu kan..
Ingat, kalau pandai pinjam duit orang tu, pandai2la bayar balik..
Tak kisah lambat ke cepat, janji bergerak amaun tu.. tak dapat bayar banyak, sikit pun jadi la..
Cuba bayangkan kalau tidak dihalalkan???
notakecik : manusia itu sangat bangang abadi!!!
Published with Blogger-droid v2.0.9

28 comments:

  1. memang ramai yg camtu... selagi ingat bayarlah kan... takut bila ingat hutang nie..

    ReplyDelete
  2. sabar k babe...kdg2 secara tak langsung Allah bg kita dugaan agar kita tabah...:-)

    ReplyDelete
  3. biasa la tu..nak meminjam kemain sungguh2 buat ayat kesian, tapi last2 liat jugak nak bayar..kalau lambat bayar tapi inform awal2 xpe jugak, ni terus buat2 lupa..

    kalau nak diikutkan, H banyak gak bagi org pinjam duit tapi diorang x bayar..lebih rm10k kot..:|

    ReplyDelete
  4. Dah nama hutang kak memg lah gitu manusia, time pinjam punyalah buat muka 14 sen,time nak byr liat kemain...

    ReplyDelete
  5. ade lagi teruk kan kak, dh lah keje meminjam, pastu xde usehe nk mbayo pastu nk pinjam lagi bulan lain nya, pastu dok canang cite kt org psl keburukan kite,,apakah?

    ReplyDelete
  6. tu la kan...kite nak mintak hutang pon segan..dah berhutang tu pandai2 la bayar..takkan nk tggu org minx baru nak bagi...

    ReplyDelete
  7. yup..
    time pinjam die punya ayat manis die..
    perhh..gunung pun cair kowt..
    dah dpt..
    wan donnow..
    selambe derk jer..
    call tak nak angkat
    msj tak bls..
    org pun sesak gak..
    tp byr la..
    tetibe emo..
    hahah

    ReplyDelete
  8. @Kakizan Omar : tp diorg ni xtakut.. menyusahkan org lg ada

    ReplyDelete
  9. @Encik H : bkn takat trus lupa, tp trus hilang..

    uishh, lenkali jgn baik hati sgt..

    ReplyDelete
  10. @Mila Ahmad : tu la, liat mengalahkan daging xmasak.. ehh, ada kaitan ke?

    ReplyDelete
  11. @NORSHAHFEZA HAMSAN : hoh, sgt kuang ajo manusia tu.. tak sedar diri namanya

    ReplyDelete
  12. @musang berjanggut : hahaha..ada pengalaman ye ni.. kes kite sm je..

    ReplyDelete
  13. TQ Mizz tina Follow Blog Lia Salam Kenalan ^_^

    ReplyDelete
  14. tak suka orang macam tu..pandai pinjam tak pandai pulang..tu yang selalu kedekut sikit nak bagi pinjam kat orang..

    ReplyDelete
  15. manusia cm tu la..susah pandai cari dh senag hilang diri APTB

    ReplyDelete
  16. dah hutang mmg wajib byr...
    nnt mati kena menjawab plak

    ReplyDelete
  17. akak penah hadapi camni. smpai kita naik segan sbb asik minta hutang jek.

    ReplyDelete
  18. dh berhutg buat2 lupe ye.. mmg tensen kn

    ReplyDelete
  19. Dasar lupa daratan, mcm tu lah. Org mcm ni kena minta hutang hari2, kasi dia panas telinga.

    ReplyDelete
  20. spe ni hah?? pulang kan duit kak tina cepat!! eh2, saje buat emo

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com