Dec 10, 2012

Jenjalan | Paya Indah Wetland

Assalamualaikum wbt...

Hari ni kemain sikittttt yang datang keje.. opis je ada manusia, kat production xde sebab depa dah keje hari Sabtu, so hari ni depa cuti.. sebelum tu, tahniah untuk Harimau Malaya.. depa dah buat yang terbaik.. syabas!!! 

Kan dah kabor kan aktiviti hujung minggu aku hari tu.. aku dah jumpa Syazwana (blogger), tapi aku tak paham nape aku tak amik gambar pulak.. arghhhhhhhhhhhh!!! pastu kata nak jumpa Najihah Fara (blogger) tu terpaksa dikenselkan sebab beliau ada hal..

So, semalam membawak anak² buah jenjalan.. bertiga je.. aku jadi mak budak.. tak jauh pun bawa diorg jenjalan, Paya Indah Wetland, Dengkil..belakang umah diorg je..hahaha.. tu je yang Uda mampu.. masa daftar pelawat tu, orang kat kaunter kabor jap lagi ada sesi bagi buaya makan.. so mak n anak² buah teruja, maka berdesup terus ke kolam buaya.. ni la hasil menengok sang buaya makan..
Aku tak tau apa motip Sara buat muka macam tu.. Nina buat muka ayu..

 Dah ramai orang walaupun cuaca sangat la panas..



ok, untuk pengetahuan dan info ye.. pihak Paya Indah Wetland ni bagi makan kat buaya adalah pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum.. dari jam 11.00 pagi - 11.30pagi.. 
soooo, selasa ni adalah cuti umum bagi negeri Selangor, so adalah elok korang bawa la family ke sana.. dapatla nengok boye makan.. depa panggil buaya ni guna  wisel tau..pastu buaya² elok beratur.. mejik betul.. ada 38ekor buaya dalam kolam ni..paling besar saiz buaya adalah 15kaki panjang.. sila bayangkan!! buaya ni dari spesis buaya tembaga..  *aku dah boleh jadi pemandu pelancong dah*

satu lagi aktiviti bagi haiwan makan adalah bagi badak makan.. yang ni dari jam 10.00pagi - 10.30pagi.. rasanya yang ni hari²..

Ada aktiviti berbasikal.. yang ni murah berbanding kat Putrajaya ye.. RM5.00 untuk 2jam.. murah kan.. murah kan..  larat tak larat je la nak pusing.. aku nek kereta je..hahaha.. ada berkayak, paddle boat, bagi ikan makan, dan macam² lagi.. *spesis orang malas menaip* berkayak dan paddle boat tu RM7.00 untuk setengah jam.. cukupla tu, larat ke ko nak lama² kan.. panas lagik.. yang bagi ikan makan tu, 1pelet makanan ikan RM3.00..

kat sini pun ada menara tinjau macam kat Taman Wetland, Putrajaya.. tapi kecik sikit la.. aku naik gak sebab anak² buah beria nak naik padahal Uda dia malas.. hahaha

 
 ni la rupe Menara Tinjau tu.. masuk percuma je...

 
 
yang depa ni, aku baru sampai atas, diorg dah ajak turun.. bengang betei!!

ok tak percutian kami?? hahaha.. oh ya, kat sini ada chalet.. RM120 untuk satu malam.. dan sebenarnya, baaaaanyak lagi aktiviti korang boleh buat cume aku tak terlarat nak menaip.. datang la sendiri.. kat Dengkil je pun, bukan kat US.. 

panjang betei entry aku ni.. hadoi.. 

happy reading uolsss..

notakecik : esok cuti..yay!!!

13 comments:

  1. pagar tu mmg dah cukup tinggi ekkk??
    seriau plak tgk lol
    omg x jmpa boya darat ker uols???
    larikkkkkk

    ReplyDelete
  2. aku pun baru pi seklai tp ok la .. tak penat sbb leh naik keta...

    ReplyDelete
  3. ko bg aku 200 pon lom tentu aku naik menara tinjau tu..gayat sey!..hahhah

    ReplyDelete
  4. wah bestnyaa
    akak x pernah sampai lagi nie

    ps : buat adik lady ayu .. akak dah lama email adik , nak masuk blog adik tapi x boleh .. harap baca msg akak nie :( sbb awal2 dulu ada minta email akak , akak dah bagi .. sbb adik lady ayu privatekan blog kan ..

    ReplyDelete
  5. Lalu jer sini, tapi tak pernah masuk lagi. Macam best jer.

    ReplyDelete
  6. saya pun dah pernah pergi paya indah wetland ni.. tp sempat tk buaya dan badak jer.. tak sempat nk melihat2 tempat lain..

    ReplyDelete
  7. rajin uda bawak anak2 buah jalan2..best ade auntie mcm MK nih..hihi

    ReplyDelete
  8. hai akak comelll !!!
    hehehehe.

    takpe len kali kite came camewhoring banyak2. hikhik.

    next week nak balik dengkil sebab kazen Akram kawen. hihi

    ReplyDelete
  9. blakang umah je ke? syoknyer,,heheh teruja bile tgk sesi bg mkn buaya tu,hihihi

    ReplyDelete
  10. dengkil pon jauh lagi dari johor kak. hehee

    ReplyDelete
  11. ala.....nak dating ngn akak jugakkkkk
    hari lain ye akak syg. muah2 hiih

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com