Duri-duri Siti Kektus

Wednesday, December 12, 2012

Kemalangan

Assalamualaikum wbt..

ok ye, dah habis cerita lepaskan geram tadi.... kepada Sheila Salim, mekaseh ye nasihat tu..bukan nak panjangkan cerita atau nak balas, tapi nak luahkan rasa je...fullstop..

tadi, bila baca blog Najihah Fara pasal eksiden..seriau je rasa.. memang kat area situ bahaya.. dulu aku duk g praktikal, memang kena hati² nak melintas.. kereta² kemain laju..

tak semena² teringat 2kes kemalangan yang aku nampak hari sabtu lepas dan semalam.. 

Sabtu lepas, kat area antara Pinggiran Putra dan PICC, aku nampak Perdana putus dua.. masa tu aku otw g umah akak aku kat Dengkil.. fuhhh, mengancam punye putus tu.. dengarnya eksiden tu hari Jumaat.. tak pasti keadaan pemandu kereta tu.. 

Dan semalam, otw ke Dengkil gak.. eh, apsal aku kerap g sana ye.. tapi kali ni dari arah lain lak, arah Putrajaya.. kereta wira habis remuk menghentam divider jalan..  ni jalan dari arah KLIA ke Puchong..  pun aku tak sure keadaan mangsa.. masa tu ambulans baru je sampai..

tapi diingatkan ye.. jalan area Desa Pinggiran Putra dan PICC tu memang bahaya.. jalan tak rata.. dah besar² ada papan tanda JALAN TIDAK RATA, tapi diorg bantai laju.. kalau laju, sah² kereta melompat dah macam rally.. sebelum ni kes Estima terbalik.. kat situ gak.. 

kat highway KLIA-Puchong pun sama..jalan tak rata.. tolong la jangan bawa laju.. aku kalau lalu 2 jalan ni, memang 60km/j je aku bawa.. tengok, skema tak skemanya aku..

dan aku rasa, kamera AES tu patut dipasang kat kawasan berisiko tinggi kemalangan sebab bila ada AES, diorg bawa perlahan je..


notakecik : yay, my silver dah ada ada kasut baru..mekaseh encik Awak.. lebiu...

22 contengan untuk mizzkechique:

Deq's Qienz said...

ati2 walau d mana brada..insyallah..salam kenal sis

aku HaniAsyira said...

tulah.. risau tgk yg bawak laju2 ni.. dah banyak kali gak tgk eksiden teruk2

Mila Ahmad said...

akak dah pakai sport rim sukan ye? kasilah tunjuk sikit...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

bahaye ni kawasan ni, xkn xde tndakan kot? seram jek,,

xpe kak bawak skema, yg pnting selamat =)

MizzTina said...

@Deq's Qienz : terima kasih..

salam kenal juga ye..

MizzTina said...

@aku HaniAsyira : kena berhati² sentiasa...

MizzTina said...

@Mila Ahmad : hehe...malu la..

♥cikmOt♥ said...

jalan situ memang agak berhantu..so sila berhati²

Cik Kamoo said...

Betul tu, kalau ada AES automatik kenderaan laju jadi slow je ... AES nie bagus, tapi ada gak rakyat Malaysia yg super bangang pi sembur cat kat AES tu. Bodos sangat tau.... huh!!

MizzTina said...

@♥cikmOt♥ : amboi kak, trus berhantu.. ngeri!!

MizzTina said...

@Cik Kamoo : tu gatal tgn namanya kak.. manusia xde otak mmg cenggitu

Kakizan Omar said...

betul tu... sebenarnya kat manaa2 pun kena hati2.. kalu x mengundang padah....

ameris said...

hati2 la cik tina...
#awat byk sgt jumpa eksiden ni?

MizzTina said...

@Kakizan Omar : yup, setuju tu kak..

boni kacak said...

uish.perdana tu putus dua?? memang teruk jugak tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hati2 tau pas ni

najihahfara said...

sy pun selalu jugak lalu situ. mcm trauma pun ade

MizzTina said...

@ameris : ntah la kak, seram jdnya..

MizzTina said...

@boni kacak : mmg sgt teruk..

MizzTina said...

@Wanieys a.k.a IbuQalief : baik.. :)

MizzTina said...

@najihahfara : hati² tau..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. harap awak tak kecil hati dengan kata2 saya kat entri tadi. maafkan saya ye :'(