Dec 21, 2012

Mahu nampak Cantik

Assalamualaikum wbt...

Salam Jumaat semua..


sumber gambar : Google

nak nampak cantik, kena la jaga akhlak.. kalau muka cantik, tapi akhlak tak terpelihara..hilang kecantikan tu.. sama jugak kalau muka cantik, tapi bila bercakap keje nak menengking je.. langsung xde rasa hormat kat orang lain.. 

aku pun selalu ingatkan diri sendiri.. even kadang² terlepas gak laku ni..mulut pun kadang² terpuaka.. mahapkan saya ye..


notakecik : esok keje..ahad balik kampung.. coti sampai selasa.. Batu Pahat, here i come!!! wehuuuu

30 comments:

  1. samalah kita. kekadang datang jugak perangai tak semengahnya tu. hihi. sama-samalah kita muhasabah diri :)

    ReplyDelete
  2. sedang berusaha menjaga emosi dari terus melenting ni kak hehe...

    ReplyDelete
  3. suke dgn ayat akhir tuu
    insyaallah sbgai hambanya kita x leh putus untuk berusaha menjadi yg terbaik dan sempurna .. aminn ;)

    ReplyDelete
  4. Peringatan buat kita semua.

    Selamat pulang ke kampung. Semga perjalanan di permudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  5. btol2..muke cntik xgune klu akhlak x cntik..

    ReplyDelete
  6. kehkeh.
    kite kadang2 je terlepas.
    tapi now kat public dah insap sikit :D

    ReplyDelete
  7. hehe.
    akak dh kurang ayu kalau jd tarzan kt ank2..huhu..pitam!!

    ReplyDelete
  8. nice n3 di hari jumaat yg mulia ni
    ai loikeeee

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum mizz...selamat bercuti yer...:)

    ReplyDelete
  10. cantik akhlak, cantiklah keseluruhannya :)

    ReplyDelete
  11. Kena balance antara kecantikan dalaman dan luaran

    ReplyDelete
  12. balik batu pahat jangan lupe lawat uthm ye. :)

    ReplyDelete
  13. kacak luar, mesti kacak dalam jugak. :)


    amboi, cuti sakan nih. :)

    ReplyDelete
  14. yup..lau muka lawa tp kuat memaki,,ooOOppss nmpak x cantik da..

    ReplyDelete
  15. kadang² mmg cepat jer nak melenting kalau ade org asyik buat silap yg sama huhuhuhu.. hilang kesabaran...

    selamat blk ke kampung...

    ReplyDelete
  16. cantik disisi Allah lebih berharga :)

    ReplyDelete
  17. btol3 .. kena muhasabah la diri sendiri ;)

    ReplyDelete
  18. betul tu saya pun kdg2 terlepas jgk ckp sekali sekali...ishhh thanks for the reminder dear

    ReplyDelete
  19. Org bp ke? Akak jumaat dah balik kl.. sedey tinggalkan bp,.

    ReplyDelete
  20. asben akak cakap..cantik kat mate die ialah perempuan yang berbudi...eeerrr...akak pon tak pasti akak 'cantik tak kat mate die'..heheh

    ReplyDelete
  21. hidup ini satu proses pembelajaran..kita kena belajar untuk segalanya..

    terutama akhlak..sebab perempuan dihantar pakej lengkap sopan santun dan cantik..so kena apply dua dua..

    akak pun masih belajar..hehe

    ReplyDelete
  22. setuju,,yg pnting dalaman mesti cantik, jd secara automatiknye luaran mesti akn jd cntik gak =)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com