Dec 19, 2012

Memandu secara OVERCONFIDENT

Assalamualaikum wbt...

aku tak paham dengan kerenah SESETENGAH kaum wanita yang memandu secara overconfident ni.. senang kabor, melulu.. dulik hape aku..

yes, aku akui aku baru je boleh memandu.. orang kata bila baru² dapat pegang stereng ni, dia akan sakan nak drive memedang.. tapi aku ni ikut mood.. jangankan bawa kete, motor pun aku malas..

kes : semalam, tengah syok aku duk lane kiri..masa tu menghampiri jammed.. tetibe ada kereta dari lane kanan dengan lajunya dia bawa, terus cantas aku dan masuk lane kiri dengan tak bagi signal.. bukan lelaki, tapi perempuan!!! aku ni gelabah sampan tekan brek..

aku perhati ye, perempuan ni bila dah MAHIR SANGAT drive, dia punya lagak mengalahkan pelakon lagak ngeri.. bila laju, laju sangat.. selagi boleh tekan, dia tekan kasi rapat.. kenapa kena buat macam tu??? kalau rasa perkara tu tak membahayakan diri sendiri, kau sedar tak itu membahayakan orang lain?? seram ko tau tak...

aku sendiri perempuan, jadi aku bukan suka² nak kondem kaum sendiri..cuma hairan nape nak tunjuk hero kat jalan raya.. aku selalu je dengar orang lelaki cakap macam ni.. dan pernah dengat ayat dari seorang LELAKI, "aku cuak kalau tengok perempuan drive. bila laju, laju sangat. bila slow, slow sangat" ada betulnya apa yang orang lelaki tu cakap..
 
 
okbai..

notakecik : lately ni asek tidur awal je..

55 comments:

  1. Tina
    pemandu macam tu adalah pemandu tak bertamadun..menyusahkan orang..macam dia sorang je ada lesenkan...
    kita biar berhemah di jalan raya kan..

    ReplyDelete
  2. aku bwk kete hari2 pasang hazard light tina..haha..best~!ce try..

    ReplyDelete
  3. dan lelaki selalu cakap ''ha ppuan la tu yang bawak kete''. hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, hehe nasib baik sheila belum mahir. hihi

    ReplyDelete
  5. salam dik....ko dok kt mner erk tina...cam dekat jer...siap g wetland paya indah tu..ari2 akak lalu situ nk pi kejer..

    ReplyDelete
  6. nak je puk puk kalu ada driver tak senonoh gitu. gerammmm

    ReplyDelete
  7. @Tiha Sweetie : salam.. duk bangi kak.. akak sy yg duk dengkil..

    ReplyDelete
  8. dah setahun pon tk brapa confidence sgt :D

    singgah n follow sini

    dr afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Paling menyampah bila org cantas tak bagi signal. Buat org terkejut tau.

    Akk klo dpt pemandu mcm tu akk hon jer. Pastu saja follow rapat². Padan muka ko.

    ReplyDelete
  10. jom sama-sama jadi pemandu wanita berhemah..hehe

    ReplyDelete
  11. pemandu macam nie lah yg kita takut
    silap hb kita yg dipersalahkan .. padahal dia bawa terlalu konfident kann ..
    akak ada juga jumpe org macam nie .. salah seorangnyee kakak akak sendiri ahahha
    puas juga lah ajar dia ;)

    ReplyDelete
  12. agk merbahaya lah jugak.
    aduhai seriau sy.

    ReplyDelete
  13. hahaha mcam terkono jah. hana x cekap pun. tapi kawan2 hana kata hana overconfident. takut diorang.

    tapi kan mmg perempuan cmtu kan. napa ek. Kalau lelaki relax je cntrol2 macho kot

    ReplyDelete
  14. hahahhaha overkonfident ehh..tu laa tuu lagi2 time naik bukit ade pernah skali keta dye kebelakang balik..then bola org nak tolong dye budget org nak curik keta dyeee pelik bin ajaib peragai ppuan tu hahha

    ReplyDelete
  15. dah banyak kali dah kene. sabo je lah -___-

    ReplyDelete
  16. tengok orang jugak...selalu terkena kes perempuan bawa laju pastu main keluar masuk simpang tak bagi signal...


    kita plak nak kena elak..macam mana la kes kemalangan kat negara nie nak kurang

    ReplyDelete
  17. itu la die..skang nie pmpn yg lagi teruk bawak kete compared to lelaki...hehe

    ReplyDelete
  18. sbb tu wujudnya istilah "Lady Driver"

    ReplyDelete
  19. hehehehe.. itulah.. nak komen lebih2 tak berani, tapi pernah terjadi dulu, saya pernah eksiden sebab sorang perempuan ni main tukar lane tak bagi signal. lepas tu salah kan saya.

    ReplyDelete
  20. seram plak aku baca tang last tu . ayat yang laki salu cakap tu. entah nape

    ReplyDelete
  21. haaa..no offense tapi apa yg tina taip ni memang betul..kebiasaannya pemandu yg huru-hara ni org perempuan..kebiasaan tau, bukan semua..hehehe

    H ada dengar kajian dr. fadzilah kamsah..dia cakap, org lelaki bila drive, dia boleh imaginasikan ruang dan kelajuan..contoh kalau nak keluar simpang, org lelaki biasanya boleh agak sama ada sempat atau tidak utk elak..itu kelebihan org lelaki la..

    berbanding org perempuan, kelebihan diorang pulak ialah diorang ni penyabar dan lebih berhati2..nak keluar simpang pun, tunggu betul2 clear baru keluar..hehehe..sebab tu jarang dengar org perempuan eksiden..biasa eksiden lelaki jer..

    rasa macam buat entry tambahan pulak..kehkeh..-_-"

    ReplyDelete
  22. dah lame tak bawak kete sejak kawen.. tapi bila bawak kete macam org gila stereng gak.. haha..

    ReplyDelete
  23. @Afasz : tggu lg setahun..hehe..

    mekaseh.. :)

    ReplyDelete
  24. @Fiza Rahman : hahaha..kejam sgt kak.. nt dia yg terkejut sbb akak hon dia..

    ReplyDelete
  25. @ieda : hahaha..xpe kak, maybe dia rs dia btl..

    ReplyDelete
  26. @hnahdy : bahaya tau..jgn over sgt..

    tu la yg heran tu..

    ReplyDelete
  27. @mrs kayrul :yg tu selalu nmpk.. menyakitkan hati je

    ReplyDelete
  28. @boni kacak : haha..normal la, dia nk cover salah dia..

    ReplyDelete
  29. @Encik H : tp lelaki ni pantang dicabar kan.. ada org cucuk, mula la dia naik hangen..btl x?

    ReplyDelete
  30. @BERT : hahaha..biasala tu.. mcm kemaruk

    ReplyDelete
  31. Lady driver skrg sgt advance...plg menyampah kemain belagak tak kasi org masuk jln die...gggrr....

    ReplyDelete
  32. @MizzTina: bergantung pada keadaan jugak..or bergantung pada kereta apa yg cucuk..kalau bmw yg cucuk kancil, rentikan la nak mencabar..hehehe

    tapi H pernah kot, time dulu2 bawa Kenari..kalau H boleh kejar, H kejar..tak kira la kereta apa..:D

    ReplyDelete
  33. @Encik H : haha..tu xsedar diri namanya..

    tu darah panas, biasala..

    ReplyDelete
  34. kadang-kala nak tunjuk terer jugak tuh.. =P

    ReplyDelete
  35. selalu jugak kite dengar kalau pompuan bawak kereta ni mesti bahaya. aish.

    ReplyDelete
  36. yup..
    klau yg confident avel tu tinggi..
    cam haram bwk nyer..
    klau laju..
    laju btol..
    klau slow..
    msuk simpang amik side mcm bwk lori je..
    punya la jauh..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com