Duri-duri Siti Kektus

Thursday, December 27, 2012

Muka bulat pakai tudung separa bulat

Assalamualaikum wbt..

aku malu gila sebenarnya nak buat entry ni.. tapi tak apa la, ada cara lain nak cover kan..

semalam aku duk update pasal shawl half moon kan.. ada la kakak² yang nak tengok aku pakai tudung tu.. berat betul aku nak buat.. memula kak Ameris.. pastu CikMot pulak.. akak²ku, saya malu tahuk.. 

maka malam tadi akibat tiada kerjaan, aku kerjakan diri sendiri.. membelit² shawl di malam hari.. tapi xde la belit sangat pun..macam pakai tudung bawal je.
 
 
 ni pandangan dekat.. renyuk ye sebab aku malas gosok.. manik² tu memang cantik terletak kat atas kepala




ni pandangan penuh.. see, menutup dada kan...labuh.. 



meh aku bagi tutorialnya ye..
sumber : testatelissia

aku pakai shawl ni ikut cara yang ada kat gambar tu.. tak payah belit² pun.. sebijik macam pakai tudung bawal.. senang kan.. dulu pakai shawl, kalau pas solat dah terabur balik dah shawl aku sebab pakai 1st je cantik *cantik ke??*..hehehe..

ok, dah boleh nampak macam mana pakai shawl half moon ni? boleh la korang beli.. jangan risau, depan dan belakang memang labuh.. 

sekian..
 
 

notakecik : aku nak dia buat permohonan maaf kat aku.. plsss berhenti cari pasal dengan aku

42 contengan untuk mizzkechique:

Encik H said...

Fuiyoo..gambar ke-2 tu comel okey..hahaha

Cik Eka said...

ha ah tak yah belit2 kan..

macam tudung bawal je senang...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. tapi tudung ni mahal sangat lah. tak mampu nak beli. huewheuw! beli kat ne?

ct kektus said...

belanja 1 lah. hehehe

cik fadh said...

haha comel je MK.. tp nape tutup mulot tu, tutup muke bulat ye MK..hihi

ameris said...

hehehe... apsal tutup muka?? comei je tina pakai. mcm ala2 datin kan tudung ni. akak ada gak selai tp ala tok ti.segan la nak pakai. kalu gi kenduri ke diner ke... ok kot.

MizzTina said...

@Encik H : comel kan..comel kan.. hahaha

MizzTina said...

@Cik Eka : kann, senang sgt.. pin kanan n kiri je..

MizzTina said...

@Sheila Salim : salam.. yg ni murah je.. semua mmpu beli..beli kt jalan tar..

MizzTina said...

@ct kektus : boley..boley..

MizzTina said...

@cik fadh : haha..yup, tutup muka bulat + segan nk tunjuk²..

MizzTina said...

@ameris : comel ke kak..mekaseh... sj je tutup muka, xnk la tunjuk² ni..

yup, ala² datin gitu.. xpe kak, pakai je.. ignore apa org nk kata

:::aZiE::: said...

murah rezeki ko kalo blanje aku selai..mhahaha

Innanie | Ariffin said...

cantiknya dia... alaa muka awak tak lah bulat mana. bulat lagi kita ni haaaa

Fiza Rahman said...

Belikan akk satu ☺☺

APsal tutup muka tu.

mia izzati said...

okey je tina...cantik pee..

Falsya said...

hahahha..kenapa tutup muke tuh..hahaha...oooo nie la tudung half moon ye..baru tau sebenarnye..hehe

Ca Ezah said...

kalau ca pakai lagi la bolat..xleh kot nak pakai gitu je.kena pakai inner ..

boni kacak said...

kenapa tutup muka tu???hahahha

cik nana said...

ahhh kat jb xde jumpe halfmoon yg murah2 cenggini. arghhhh demam nak pakai halfmoon. huhu. ui pinkkk u kak. wewitt..

najihahfara said...

ok je akak pakai. sy nk try tapi takt x menjadi huhu

Mila Ahmad said...

mila teringin nak beli satu jugak !

nur anis said...

akak cantik!

Nora Shahaira said...

Oooowwhhh......
Itu ke istilah half moon....Alhamdulillah..faham gak kalo sguh senang bagai dikata. Nak try 1 juga .tp ada ke pattern xda manik2

Nurulhuda Abdul Latip said...

awat nak letak kartun gambar kedua tu? hehe..akak cuba nak pakai tapi takut tak kena la pulak..

Mas Zull said...

assalamualaikum mizz..cantik2 tudung ni...:)

Munnafendy said...

xpernah lg try pkai half moon ni.muka dah makin tembam ni lagi lah pk 100x!

aku HaniAsyira said...

cantik kak.. ni ke yang half moon.. eh2.. masa bila akak tutup2 muka ni?? hee~~

the malay male said...

memang style la amik gambar tutup mulut :-p

♥cikmOt♥ said...

Hahaha...malu tak tahuk...ekeke...cun pa...lepastni akak pun nak cr la selai...wat koleksi...hurm...bulan dpan jom ke jalan tar...

namaku semah. said...

cantik.. tapi serius aku memang tak suka yang depan keras keping tu..

TUGAU GATES said...

senang giler weh nak pkai tdung ni..baru aku tau

❤~Emma Abduh~❤ said...

tdung half mn ni mmg cantik... tp lom berpluang memilikinya...hoho

Ayu azmir said...

tgh cuba nak cari kain nak buat tudung ni.... harap dapat jumpa meterial... suka tudung ni sebab macam sopan je kan...

BERT said...

laaa camtu ke pakainya.. hihi baru saya tau.. tu awat tuutup muka plak tu malu2 plak dia ya ehhee

Cik Mun said...

cantikla..nak cari jgakla..

J.Syazwana said...

eleh nak tutup2 muke pulak. nyampah. lalalala.

akak comel la. ehem :D

Masya said...

malu betul ni sampai tutup mulut nak senyum...

ieda said...

aah lah dikk
x terbelit2 pun ..
hurmmm mudah , nak2 macam akak nie .. jenis malas nak belit2 huhu

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

senang jek pakai tdung ni kan =) btw, cantiknye yg kai shawl pink itu =p

Qistina Filzah said...

dik...akk pon xgtau sgt kai shawl half moon ni..rupenye senang ye..inner ape yg sesuai utk muke lebar ye kalo nk kai halfmoon ni?

Gucciey Lavender said...

cantiklah . tapi sye tak reti pakai .. uhuks t_t