Thursday, December 27, 2012

Muka bulat pakai tudung separa bulat

Assalamualaikum wbt..

aku malu gila sebenarnya nak buat entry ni.. tapi tak apa la, ada cara lain nak cover kan..

semalam aku duk update pasal shawl half moon kan.. ada la kakak² yang nak tengok aku pakai tudung tu.. berat betul aku nak buat.. memula kak Ameris.. pastu CikMot pulak.. akak²ku, saya malu tahuk.. 

maka malam tadi akibat tiada kerjaan, aku kerjakan diri sendiri.. membelit² shawl di malam hari.. tapi xde la belit sangat pun..macam pakai tudung bawal je.
 
 
 ni pandangan dekat.. renyuk ye sebab aku malas gosok.. manik² tu memang cantik terletak kat atas kepala




ni pandangan penuh.. see, menutup dada kan...labuh.. 



meh aku bagi tutorialnya ye..
sumber : testatelissia

aku pakai shawl ni ikut cara yang ada kat gambar tu.. tak payah belit² pun.. sebijik macam pakai tudung bawal.. senang kan.. dulu pakai shawl, kalau pas solat dah terabur balik dah shawl aku sebab pakai 1st je cantik *cantik ke??*..hehehe..

ok, dah boleh nampak macam mana pakai shawl half moon ni? boleh la korang beli.. jangan risau, depan dan belakang memang labuh.. 

sekian..
 
 

notakecik : aku nak dia buat permohonan maaf kat aku.. plsss berhenti cari pasal dengan aku

42 comments:

  1. Fuiyoo..gambar ke-2 tu comel okey..hahaha

    ReplyDelete
  2. ha ah tak yah belit2 kan..

    macam tudung bawal je senang...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum awak. tapi tudung ni mahal sangat lah. tak mampu nak beli. huewheuw! beli kat ne?

    ReplyDelete
  4. haha comel je MK.. tp nape tutup mulot tu, tutup muke bulat ye MK..hihi

    ReplyDelete
  5. hehehe... apsal tutup muka?? comei je tina pakai. mcm ala2 datin kan tudung ni. akak ada gak selai tp ala tok ti.segan la nak pakai. kalu gi kenduri ke diner ke... ok kot.

    ReplyDelete
  6. @Cik Eka : kann, senang sgt.. pin kanan n kiri je..

    ReplyDelete
  7. @Sheila Salim : salam.. yg ni murah je.. semua mmpu beli..beli kt jalan tar..

    ReplyDelete
  8. @cik fadh : haha..yup, tutup muka bulat + segan nk tunjuk²..

    ReplyDelete
  9. @ameris : comel ke kak..mekaseh... sj je tutup muka, xnk la tunjuk² ni..

    yup, ala² datin gitu.. xpe kak, pakai je.. ignore apa org nk kata

    ReplyDelete
  10. murah rezeki ko kalo blanje aku selai..mhahaha

    ReplyDelete
  11. cantiknya dia... alaa muka awak tak lah bulat mana. bulat lagi kita ni haaaa

    ReplyDelete
  12. Belikan akk satu ☺☺

    APsal tutup muka tu.

    ReplyDelete
  13. hahahha..kenapa tutup muke tuh..hahaha...oooo nie la tudung half moon ye..baru tau sebenarnye..hehe

    ReplyDelete
  14. kalau ca pakai lagi la bolat..xleh kot nak pakai gitu je.kena pakai inner ..

    ReplyDelete
  15. ahhh kat jb xde jumpe halfmoon yg murah2 cenggini. arghhhh demam nak pakai halfmoon. huhu. ui pinkkk u kak. wewitt..

    ReplyDelete
  16. ok je akak pakai. sy nk try tapi takt x menjadi huhu

    ReplyDelete
  17. mila teringin nak beli satu jugak !

    ReplyDelete
  18. Oooowwhhh......
    Itu ke istilah half moon....Alhamdulillah..faham gak kalo sguh senang bagai dikata. Nak try 1 juga .tp ada ke pattern xda manik2

    ReplyDelete
  19. awat nak letak kartun gambar kedua tu? hehe..akak cuba nak pakai tapi takut tak kena la pulak..

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum mizz..cantik2 tudung ni...:)

    ReplyDelete
  21. xpernah lg try pkai half moon ni.muka dah makin tembam ni lagi lah pk 100x!

    ReplyDelete
  22. cantik kak.. ni ke yang half moon.. eh2.. masa bila akak tutup2 muka ni?? hee~~

    ReplyDelete
  23. memang style la amik gambar tutup mulut :-p

    ReplyDelete
  24. Hahaha...malu tak tahuk...ekeke...cun pa...lepastni akak pun nak cr la selai...wat koleksi...hurm...bulan dpan jom ke jalan tar...

    ReplyDelete
  25. cantik.. tapi serius aku memang tak suka yang depan keras keping tu..

    ReplyDelete
  26. senang giler weh nak pkai tdung ni..baru aku tau

    ReplyDelete
  27. tdung half mn ni mmg cantik... tp lom berpluang memilikinya...hoho

    ReplyDelete
  28. tgh cuba nak cari kain nak buat tudung ni.... harap dapat jumpa meterial... suka tudung ni sebab macam sopan je kan...

    ReplyDelete
  29. laaa camtu ke pakainya.. hihi baru saya tau.. tu awat tuutup muka plak tu malu2 plak dia ya ehhee

    ReplyDelete
  30. eleh nak tutup2 muke pulak. nyampah. lalalala.

    akak comel la. ehem :D

    ReplyDelete
  31. malu betul ni sampai tutup mulut nak senyum...

    ReplyDelete
  32. aah lah dikk
    x terbelit2 pun ..
    hurmmm mudah , nak2 macam akak nie .. jenis malas nak belit2 huhu

    ReplyDelete
  33. senang jek pakai tdung ni kan =) btw, cantiknye yg kai shawl pink itu =p

    ReplyDelete
  34. dik...akk pon xgtau sgt kai shawl half moon ni..rupenye senang ye..inner ape yg sesuai utk muke lebar ye kalo nk kai halfmoon ni?

    ReplyDelete
  35. cantiklah . tapi sye tak reti pakai .. uhuks t_t

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh