Dec 3, 2012

Orang Kita

Assalamualaikum wbt..

Hari Sabtu lepas, aku keje..pastu ke Putrajaya sekejap..otw balik Bangi semula, aku menjadi hairan nape leh tetibe jammed.. alorr, jalan menghala ke cheras, tol Kajang..depan Uniten tu.. Sabtu kot.. biasanya hari bekerja je..

Siyes aku kalau menghadap sesak cenggini, aku darah gemuruh sikit.. dengan hujannya lagi.. bertabah je.. rupenya, ada eksiden.. kemain panjang lagik kan orang beratur nak tengok eksiden yang tak teruk tu.. tak lupa gak ramai fotografer  tak bertauliah.. ni la orang kita, sanggup bersesak semata-mata nak tengok dan rakam.. yela, nanti leh jadi wartawan.. hello, menyusahkan orang lain la.. eksiden tu tak mengganggu perjalanan pun sebab memang dah sedia kat tepi jalan..

lepas je dari kawasan eksiden, baru la tenang.. niat hati nak singgah DIY kat sebelah CIMB Bangi tu.. tu diaaa, jauh pulak nak parking.. lagi satu kesesakan berlaku.. hengatkan mende, rupenya pelanggan kedai tudung sebelah CIMB tu duk beratur nak amik no, maka kereta pun depa park ikut suke depa.. bertabah betul orang kite ni kan.. korang fikir la sendiri kedai tudung apa..yang glemer tu.. rasanya dulu aku pegi, terus masuk je..xde amik no bagai.. sebab ada jualan murah lettew..

orang kita, sanggup bersesak kan.. aku ni kalau nak bersesak, kena tengok mood gak.. dalam hati meronta-ronta nak pegi MAHA, sampai habis event jejak kaki pun tak lagi.. alasan adalah malas bersesak.. btw, pasal pelanggan tudung tu, sampai depa cocok pipi aku ni punyela eksaited bercerita, tangan² sekali naik, pastu aku lalu, hah, hambek ko pipi yang tak gebu ni kena cocok kastemer kedai tudung tu.. hampagas!!!

semalam plan mau makan durian menjadi terbatal kerana bertukar menjadi bowling.. and now, my jejari pendek ada rasa sakit.. 
 

notakecik : Isnin adalah hari merepek aku.. miahaha..

21 comments:

  1. isnin ku pun merepek gakkk..hehehehe...

    ReplyDelete
  2. kan akak dah kata...sikap perihatin orang kita ni melampau sangat...

    mencik tau

    ReplyDelete
  3. kalau mila rentikanlah nak berasak2 tu.

    ReplyDelete
  4. kalu tak tengok .. rugi laks... kalau tak sebuk.. rasa cam tak amik tau plak.. hihihihi.. orang kita gak.. :D

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu. org m'sia kan prihatin yg melampau ☺☺

    Tak suka bersesak2 gak.

    ReplyDelete
  6. tak suka berasak-asak dan mununggu..-___-"

    ReplyDelete
  7. kalo pasal semata2 nk tgk org excident jem pjg2 mmg maki lah keja anis dlm keta.mak mertua tgk pun xnk amek menantu time tu..hahah
    haihh typical malaysian...

    ReplyDelete
  8. hehe saye paling rimas kak bab2 org ramai cmni,,lagi2 kalau yg sggup bsesak2 utk sale,,kdg smpai menyusahkan org lain

    ReplyDelete
  9. samalah ngan akk dik
    bersesak tgk keadaan .. tapi kalau kerana kemalangan dan tmpt hiburan .. oh nooooooo
    hubby pun x suke ! .. ;)

    ReplyDelete
  10. tu sikap "pah bedah" namanyer..hahaha
    ..tdg fareeda la tu..aku pkai tdg rosnah je tina..
    sian..sian..sian..haha

    ReplyDelete
  11. @fiza : hahaha..termasuk kite kan kak..

    ReplyDelete
  12. @aniswany : hahaha..terus kensel kan.. maki dlm hati je la cenggitu..

    ReplyDelete
  13. @ieda : hahaha...semua org xsuke, tp ada yg suka.. haishhh

    ReplyDelete
  14. @:::aZiE::: : owhhh, pah bedah ye.. baru tau.. LOL..

    sy pakai bawal RM5 je..

    ReplyDelete
  15. haha. bukan selalu kena cocok pipi gebu tu kan. :D

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com