Dec 12, 2012

Tak tau nak buh tajuk apa..

Assalamualaikum wbt..

ni adalah entry luahan perasaan.. pedulik hape aku, ni blog aku..

berdasarkan entry aku yang INI, nampaknya ada maklumbalas ye.. tapi sayang, bukan di ruangan komen.. tapi ruang alam maya yang lain.. syabas!!! walaupun tak ada tulis nama aku, aku tau tu untuk aku..

pertamanya, kalau rasa nak menghanjeng, cakap depan².. macam orang tu sendiri cakap, nape mesti guna blog kan.. dah, yang dia sendiri terasa dengan entry aku nape?? dan aku pun dah tegur secara berdepan walau bukan berjumpa.. wassap dah cukup, xde kerja aku nak jumpa bagai..

paling tak boleh blah, "Tgh hangat dalam dunia blog. tunggu lagi beberapa tahun. bla..bla..bla.." ok, maybe nampak aku macam baru blogging.. whatever.. pastu dengan nada riaknya manusia tu cakap dia dah lama berblog, siap cakap dulu masa dia buat entry, komen 100+..  6-7 tahun lepas.. wahh, kagum!! attention seekers?? pape je la..

ayat "Blogger Tegar" pastu siap berhashtag KATANYA.. perli bukan?? tak terasa.. dan ye, AKU GUNA BLOG UNTUK MENGATA.. puas? sebab kat blog ni la aku boleh membebel mengkhinzir buta.. tak suka, tak payah baca!! satu lagi, AKU TAK GUNA PENGARUH BLOG pun..aku guna pengaruh kawan² je.. kahkahkah.. memang pun blog aku pemes.. cukup riak x??  *kena sambar petir*

aku tak panas punggung pun dengan ayat² ko, tapi segala post ko kat satu alam maya tu cukup sikit² nak kondem orang.. perfect enough?? kalau nak kata aku sentap ke hape ke, suka hati.. tak kesah..

ni blog aku, suka hati aku nak buat entry apa.. ada share ke?? tak ada kan.. jadi, kalau rasa menyampah sampah *ayat dia*, tak payah baca langsung.. 

dan bukan cara aku nak block² orang ni.. tu cara KANAK².. tak suka je unfriend, unfollow, block, delete no fon.. hoh, tak matang langsung... 

aku geram..bukan marah.. duk mengumpat tak hengat.. menghanjeng bagai.. 

so, tak payah nak jadi silent reader..nak komen, komen je.. kalau rasa tak nak guna nama sendiri, cik anon pun boley.. aku memang izinkan cik anon komen.. ye, aku buat entry ni untuk dapatkan pengaruh rakan blogger.. kan followers aku ramai, pembaca pun ramai.. pengkomen pun ramai.. *tangan di bahu, mata ke atas*..

eh, lupa nak tulis ayat ni.. "aku sebenarnya tak ada idea nak tulis entry hari ni..".. sabar..sabar..sat g ada lagi entry merepek merapik niyang rapik dari aku..

see, berguna jugak kan ada blog ni.. pasni kalau ada rasa nak benci aku, silakan..dialu²kan.. mulut aku memang puaka.. 

sekali lagi, hentikan dari bersikap mengkondem orang lain.. pertikaikan fizikal, kecantikan, kepandaian atau pape je kat seseorang tu.. ingat, dulu aku pun ada perangai macam tu.. suka kondem orang, pastu bila diri sendiri kena kondem, aku marah.. fikir balik,buat apa nak marah.. karma kan.. skang ni pun aku cuba elakkan dari perangai macam tu sebab aku fikir, tiada manusia sempurna...
ok, dah.. pasni tak ada urusan pape lagi ye.. 

notakecik : terasa macam hari ni hari isnin lak..yela, semalam kan cuti..

13 comments:

  1. ituew la uols dalam berblog ni kiter akan jumpa manusia mcm2 ragam....janji kiter tahu apa kiter buat dah la...ok...fighting!!!

    ReplyDelete
  2. Sapa sakitkan hati kamu ni dik? Blogger mana tu? Cer bagi link dia ☺☺. Sabar yer.

    *kepochi* ☺☺☺

    ReplyDelete
  3. sabar..sabar MK.
    biasa laa dlm blog ni, akan ada sakit ati bila blog kita dh femes, follower dh ramai. just ignore. janji kita tak sakitkan ati sesapa.

    ReplyDelete
  4. Kena banyakkan sabar-sabar yea...orang ni memang banyak ragam dan karenahnya.

    ReplyDelete
  5. hmmm ntah la.. suka hati la nk tulis pe pun janji aku suka baca ... kan kan kan ....

    ReplyDelete
  6. nak jadi kaki sibuk boleh tak? sape tu? huhu...

    biar lah kan kak...blog kita..suke kita lah kan...:)

    ReplyDelete
  7. ntah pape orang gitu.
    kan blog akak sesukalah nak buat ape kan ? ntah2 hari2 dia dok stalker akak kan ? biasa orang dengki ke jeles ke kan ? dia memg nak tau je ape2 perkembangan org yang diengkinya tu.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum awak. saya nak pesan sikit boleh.. harap awak tak makan hati. org buat jahat, kita jangan balas jaga. tegur dengan hikmah. itu lebih membantu insyallah. awak banyak bersabar ye. istighfar byk2 :)

    ReplyDelete
  9. tak suka blog saya sudah ...

    ok bye...huh

    ReplyDelete
  10. katenyer blogger tegar, xkn ade diskriminasi nk update ape2 kt blog kite sndiri..ade share? xde kan(ulangayatMK)..xpaham erti berblog ke??

    dulik kan org tu MK..nothing ! hihi

    ReplyDelete
  11. fening.mcm tak berapa faham. chill okey

    ReplyDelete
  12. take it easy kak. biarkan dy dengan dunia dy..lambat laun dy akan termakan m=balik dgn kata2 dy,.trust me :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com