Dec 26, 2012

Tudung Bulan Separuh a.k.a Halfmoon

Assalamualaikum wbt...

sekali lagi, sape nak menderma, bersedekah, beramal jariah..sila rujuk entry INI ye.. 

Ok, oleh kerana Isnin lepas aku cuti..kampeni bagi coti sambung..maka aku tak sia²kan masa yang ada.. plan yang dirancang oleh Kak Zizah dan Zana untuk ke Sogo, aku pun menyebok nak join.. ajak lak Nani dan akak aku, Kak Mila.. complete la 5orang, muat satu kereta.. 

niat memasing memang nak ke Sogo, tapi aku pun ada hati gak nak ke Jalan TAR.. so, berjemaah ke sana.. dan atas bantuan Zana, kami ke kedai Muaz.. peghhhhhh, rambang bijik mata aku..

tudung..blouse..shawl..jubah.. semua ni diorg jual sangat murah.. bawal printed yang ada rambu ramba tu depa jual RM2.00.. hah, hambek kau.. memula aku macam tak brape berkenan.. nak cari bawal yang ekpress tu, tak ada yang berkenan di hati.. maybe dah ramai yang borong, so tak dapat la yang cantik..

beralih ke bahagian shawl halfmoon.. siyesli sangat murah.. yang penting kena pandai pilih kain.. ada yang nipis..ada yang kain keras.. ada yang lembut..  dalam banyak² tu, aku beli 2 je sebab sebelum² ni tak pernah pakai halfmoon..

bila balik dan cuba pakai, rasa menyesal amik 2 helai je.. comel pulak aku pakai halfmoon.. *muntah darah*
ok..ok..ni nak kabor harga pulak..

Sehelai shawl halfmoon ni RM24.80... kat setegrem aku tuleh RM24.90.. silap pulak.. so, RM50 dapat 2helai.. berbaloi² ok.. satu tu je la, kena pandai pilih..nama kedai ni MUAZ ye kawan²..

sekian..


notakecik : auditor dah berlegar² kat opis..

38 comments:

  1. nk tgk gambar tina pakai halfmoon..

    ReplyDelete
  2. halfmoon?.. baru tahu ada tudun cam nie.. :D

    ReplyDelete
  3. awt murh sgt tu..sungguh jeles..hihi

    ReplyDelete
  4. eka pu beli kat muaz..

    24.80 jugakla rasa..eka beli dua

    pink dan hitam

    hehehehehehehe

    pasni nak beli semua warna.kain dia lembut jugek..hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. adikkkk sama lar kite beli kat muaz..tapi akaknyer lagi murah hahaha rm19.80 ;p

    yg murah je mampo..lap hingus wuwu

    ReplyDelete
  6. owh...org perempuan kalau jumpa benda2 mcmtu kat kedai,naik histeria :p

    ReplyDelete
  7. murahnyer..ajaib..tp memang kat jalan tar tu pandai pilih leh dpt yg murah..raya ri tu cheery shopping raya kat situ lah hehe

    ReplyDelete
  8. murahhhhhhhhhh nyeeeeeee ! nak kirim nak kirim ! hee

    ReplyDelete
  9. tak susah ke kak nak gosok kat bahagian bermanik tu.

    ReplyDelete
  10. Muaz tekstile ni memg murah...rambg biji mata...syorga vdung...

    ReplyDelete
  11. kat kedai muaz tu memang murah gila.harga borong gila borong dia bagi..sampai peniaga tudung yang lain mengeluhlah..hehehe

    ReplyDelete
  12. Xpkai tdung bawai dah dik..instant je akk bedal..hehe

    ReplyDelete
  13. muaz mmg super murah. sy borong baju blouse tudung semua kat situ. ok la kan. beli on9 pun boleh dpt 3 rasanya. x pe ke kak g sama event tu. segan pulak huhu

    ReplyDelete
  14. mmg meroyan kalau g jln TAR..mcm2 nk borong...:-)

    ReplyDelete
  15. mmg meroyanakalau g jln TAR nih..sume nk..:-)

    ReplyDelete
  16. muaz tu memang kdai murah gila... suka beli tudung kat situ.. berbaloi!!!

    oh kita letak blog awak as my bloglist ye!

    ReplyDelete
  17. muaz tu memang kdai murah gila... suka beli tudung kat situ.. berbaloi!!!

    oh kita letak blog awak as my bloglist ye!

    ReplyDelete
  18. @CikZaniff : hehe..sbb kedai borong.. so, murah..

    ReplyDelete
  19. @Jna marcello : kena pandai pilih bru dpt yg cntikkk

    ReplyDelete
  20. @PinKy MoMMa : mana aci akak dpt lg murahhhhh...

    xpe kak, murah n selesa pakai..

    ReplyDelete
  21. @ct cheery : mmg pun.. sm je kualiti dgn yg mahal..

    ReplyDelete
  22. @ct kektus : ntah sbb blm pernah gosok lg.. hahahah

    ReplyDelete
  23. @boni kacak : hehehe.. tu kan persaingan sihat..

    ReplyDelete
  24. @najihahfara : yup, beli on9 mahal.. kos penghantaran lg.. sehelai tdg online dpt 3helai tudung borong..

    ReplyDelete
  25. @Gieyana : hahaha..btl tu.. mujur xmeroyan btl²..

    ReplyDelete
  26. mang comel pun akak pakai kan nak beli ntah bila

    ReplyDelete
  27. huwaaaaa murahnya halfmoon tuuuu,,kat sini rm60 kottttt

    ReplyDelete
  28. Bli kt mne ni..nk jugak..kt mne ye kdaidie

    ReplyDelete
  29. boleh bg no fon x....nak contact untuk halfmoon

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com