Dec 5, 2012

Tutorial upload gambar dalam BLOGGER DROID

Assalamualaikum wbt..

Malas banyak cakap, terus ke agenda penting.. ni pun semalam Syazwana Jamal tu tanya acane.. 

ni khas untuk android tau.. sesapa ada android mesti ada apps blogger droid kan.. ni memudahkan korang update blog di mana jua..cewahhh.. yela, kalau lappy atau pc kan leceh sikit nak tunggu dia on ke hape kan..

ok, memula akan nampak paparan ni..
*klik untuk paparan lebih jelas*
Taip la tajuk entry korang tu.. pastu taipla isinya.. kalau nak upload gambar dulu pun boleh, tak ada masalah.. kendiannnnn
 

*klik untuk paparan lebih jelas*
nampak tak mende yang aku tandakan merah tu? ok, tu untuk masukkan gambar yang korang nak.. gambar tu adalah yang ada dalam gallery korang..tapi harus diingat, gambar tu memang kedudukannya di atas entry.. 
kemudian, sudahkan la entry korang tu..
 

 *klik untuk paparan lebih jelas*
nampak tak petak kecik belah kanan tu? tu untuk publish entry.. mesti dah ramai yang tau ni kan.. ok, sebelum publish, dia akan suruh masukkan password.. so, masukkan password.. andddd, publish!!
 
ok tak?? aku pun tak reti buat tutorial ni.. dah orang tanya, kita jawabkan la semampu kite kann.. 

notakecik : tidur awal pun mengantuk.. mengundang amarah betul la

22 comments:

  1. yezzza..senang guna bloggerdroid ni kan..

    ReplyDelete
  2. belum ada android lagi kak, t dah ada baru belajar hehe..kebelakang saya ni org suma dah kedepan.

    ReplyDelete
  3. akak mekasih banyak2. kihkih.
    tapi kan blogger droid ni kene donlod kat google play dulu eh?
    bukan automatik ade eh?
    sorry noob jap.


    btw sabtu ni free ke?
    haha !

    ReplyDelete
  4. cewah sukati je men chat2 kat blog kan. hahaha !

    kite kan pernah nak makan kek same kan tapi tak jadik :(

    tetibe teringin nak makan kek secret recipe. jom sabtu ni. hihi

    ReplyDelete
  5. asal eka takde..
    huwaa
    mentang pakai samsung kopak je

    ReplyDelete
  6. blogaway pon senang gak..ce try..

    ReplyDelete
  7. pergh..ni kalau saya pakai android ni, memang akan lost terus..

    ReplyDelete
  8. yeayy Na da taw skrng TENKIYUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ;)

    ReplyDelete
  9. yeyy dah ada dah..tak donlod upo ea

    ReplyDelete
  10. nice info n tutorial cik tina. saya baru2 blajo ni. hehe

    ReplyDelete
  11. this would be very helpful for me in years to come. Lol

    ReplyDelete
  12. aku suka bloggerdroid yg warna hijau tu.... lagi mudah berbanding logo oren...byk sgt versionnye ...

    ReplyDelete
  13. alamak tak pakai android plak huhu

    ReplyDelete
  14. Tak der android. Ada ipad jer...ekekeke..tu pon tak tau nak upload gambo mcm mana...huhuhu...

    Dik...jom gi pasar malam ☺☺

    ReplyDelete
  15. x reti jugak. hihi .update pakai lappy jela

    ReplyDelete
  16. ai rasa ai update guna iphone ni 3 kali jer...sebab selalu mmg buat scheduled n3 awai2 senang keja hukhuk :D

    ReplyDelete
  17. tipon saya tak canggh la kak. pakai 3310 je. hehe

    ReplyDelete
  18. namee pakai cokia je. wuuuu. hehe. tapi tuto ni namee bookmark siap2 ! kegunaan masa hadapan ! hehe

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com