Aug 30, 2012

Malas tegur dah

Assalamualaikum..

yay, dah Khamis.. suke giler.. plus, family aku berpusu² nak mai sini malam ni.. tapi tidur umah kakak aku la.. ok, habis citer.. dari semalam aku tak ada update kan.. ada satu je la, entry gedik tahap gaban..

malas nak tegur ni untuk orang yang duk berdekatan dengan aku.. aku ni dikira banyak cakap gak la.. suke pot pet pot pet... sape kenal aku, tau la acane.. tapi kalau baru kenal, aku diam je.. panas enjin dl..

aku cube dah ramah dengan orang keliling..buat baik, tapi macam tak dihirau.. sampaikan aku cakap dalam hati, "sia² je tina kau buat baik..".. aku bukan harapkan kau balas kebaikan, jauh sekali balas jahat.. tapi apa salahnya bila aku dengan sengih kerang, dengan ramah tamah tegur kau tapi kau jawab acuh tak acuh..terasa aku woi!!! jangankan tu, pandang aku pun tak.. foine!!!
 
dah la, ramah dikatanya gedik..diam dikatanya sombong.. manusia..manusia..

sekian saja.. 

notakecik : rasa bersalah bila terrrrrsakitkan hati orang lain
Read More

Aug 29, 2012

Awak, terima kasih ye

 
 
ni entry menggedik tahap impak maksima.. 
 
Semalam saya puasa enam.. memula awak kata xboleh kuar untuk temankan saya berbuka.. tetiba awak dah kat depan umah sebab saya mengadu kata kedai makan jual lauk tengah hari, tambah lak saya malas masak.. awak pun tau kan..
 
 awak suke buat suprise.. sampai saya selalu "tanjat gegurl".. hahaha.. pas raya hari tu, awak bawa saya pegi Bukit Tinggi.. wuwuwu..memula teruja, tapi sampai sana, agak hampeh la jugak.. tapi tetap ucap terima kasih kat awak.. see, suka buat suprise lagi..

masa raya tu lak, kira anny kite la.. *ok, gedik*.. dan sekali lagi awak buat suprise.. awak bagi saya ini..

saya rasa dihargai sangat.. untuk awak, terima kasih banyak ye.. =)


menyampah tak baca entry ni.. aku tak pernah buat entry untuk dia hey..untuk dia hey..untuk dia.. ehh, ternyanyi lak.. selain family, dia pun selalu buat aku happy.. 
 
okla, sebenarnya aku ngah perah kepala wotak nak buat entry apa.. takkan nak buat entry pasal raya je.. bosan tahuk.. ok..ok..sambung ketuk kepala

notakecik : bahagia tu perlu dicari, bukan dinanti seperti menunggu bula jatuh ke riba.. =)
Read More

Aug 27, 2012

Raya, Gambar Raya, Duit Raya

 
 
Whoaaaa, semua dah tepek gambar raya.. aku?? nk buat la ni.. nak tengok ke tak, hak korang.. raya?? macam biasa marhaban atau orang kampung aku kabor baraan.. penat tu dah tentu.. tapi mengenangkan anak dara tak ramai, aku gagahkan jua join.. baraan tanpa henti dari 1st raya sampai raya keempat.. malam ke rumah sedara mara.. ya rabbi, aku tak tau la bila masa aku rehat sebenarnya..
 
gambar raya.. baru tahun ni ada gambar penuh satu family.. sebelum ni ada la, tapi 5tahun lepas.. see, masa tu aku comel lagi, skang masih comel.. *ok, sila muntah* oleh kerana semua berkumpul kat umah aku di pagi raya, maka banyak la gambar candid..
meriah kannnnn... ntah berapa family tah ni, aku lupa.. ni pun ada belum datang..

kemain gumbira lagik..kehkehkeh

berbaju hitam tu ADIK aku yang mana org kata tu abang (YUS), belah kiri sekali adik bongsu (adik nurul).. phewww.. dan gambar kanan, aku mintak mak aku pose gedik, terhasil la gaya sebegitu rupa.. amboihh mak!!

tema merah kakak sulong aku (kak mila, abg ijam, nina, sara)..tema ungu kakak no. 2 aku (kak dayah, adam, abg eim).. anak buah 3 je.. dalam perut berbaju ungu tu ada satu.. maka tahun depan, empat la..

dannnnn, ini la keluarga besar aku.. agak caca marba tak ikut susunan.. mihmihmih..

oh ya, sepanjang aku baraan tu, aku bergilir dengan sepupu mengetuai kumpulan.. ada part tuan rumah sambil salam sambil hulur duit raya, dan aku tersenarai jua.. maybe sebab aku kecik.. budak skolah yang follow aku tak dapat pulak.. kesian ko dik, makanya aku bagi duit tu ke dia.. baik hati kann..

yay, dah habis cerita raya aku.. penat kot nak fikirkan ayat bagai ni.. 

ehh, tak ada ke kawan² yang nak ajak beraya umah dia.. Bangi? Kajang? Putrajaya? Dengkil? Ada tak?? kabor ke teman ni, insyaAllah teman datang..

sebelum terlupa.. ramai yang wish raya kat aku.. sms, wassap, bbm, twitter..tapi aku tak balas sampai ada yang kabor aku sombong.. sila duduk di situasi saya, maka fahamla kesibukan saya.. hp saya jarang sekali saya jengah.. Sampaikan ada budak datang serbu saya terus di rumah bila mana saya tak jawab panggilan dia.. hebat ko dik!! Maaf kan saya ye semua.. dan kad raya, ada gak yang sudi anta.. saya tak dapat balas..
 

notakecik : 3hari tak makan nasi, aku rasa sangat kebuluran.. i is laparina..
Read More

Aktiviti Asal

Assalamualaikum..

Seminggu...habis dah masa untuk berpoya-poya dan skang kembali ke tempat asal, menunaikan tanggungjawab.. tapi ada gak yang masih bercuti.. sambung lak lagi seminggu, untungla orang tu.. makk jugak sengkang mata kerja..

aku betul² abaikan blog selama seminggu ni.. penuh aktiviti dari raya pertama hinggala aku balik semula ke Bangi.. sampaikan aku baru perasan yang aku langsung xberaya ke rumah kawan² dan kawan² pun tak ada datang umah aku.. tak apa la.. 

masuk² opis, keajaiban telah berlaku.. *ajaib la sangatttt*, monitor pc dah bertukar.. masa last day keje tu, monitor memang dh blurr dah.. tiada alasan untuk skip buat keje.. keje..keje..keje.. tu la aktiviti asal bila kembali ke bangi, teratak bujang aku tu haaaa

baru la sangat kannnn.. mekaseh bos..

even ia dah baru, semangat keje belum ada.. phewwwww..... dan tadi, aku segera login myeg..kot² la ada saman.. maunya tak, aku boleh la tekan sampai 150km/j.. jadahnya tina oi!!! maka, hasil dari semakan tu, mak tiada saman.. selamat... *urut dada*

citer pasal raya,pada aku sama je tiap tahun.. marhaban tak sudah dari raya pertama sampai raya keempat.. penat hoi!!! gamaknya, aku kena kawen barula tak ikut marhaban anak dara tu..

dahla, nanti citer lagi..nak berlakon bebuat ada keje..

notakecik : saya harap, makbul la doa saya untuk dijadikan puan pada tahun hadapan.. insyaAllah..aminnn
Read More

Aug 17, 2012

Wish Raya

 
 
Aku tau ramai dah cuti hari ni.. dan ada yang dah balik kampung.. hati² memandu ye.. aku ngeri betul tengok eksiden ni.. serta merta lutut aku ketar..
 
oleh kerana dah ramai wish raya.. siap buat pantun..kad raya..ada gak buat vlog.. wuuuuu.. dan aku dicabar untuk buat vlog jugak.. sorry, memang tak la aku nak buat.. segan kot... aku kan pemalu.. *muntah pink*
 
Tengok je la kad raya aku ni.. ecehhhh...
  Ringkas je..tapi dah cukup untuk aku sampaikan salam aidilfitri kan.. 

mana² yang nak balik kampung tu, hati² memandu.. kalau nek bas, jangan tidur je memedang.. careful!!! sampaikan salam aku yang kecik ni kat family korang..ecehhhh...

maaf andainya sepanjang saya menulis ni ada membuat mana² hati tersentuh dan terasa dengan kata² saya.. saya juga manusia yang khilaf.. saya ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf buat semua..


haishh, xsabar nak balik kampung.. duk tengok jam je!!!

notakecik : baju raya dah siap iron, siap gantung dalam kete..tinggal hangkut bawa balik je.. muahahaha.. over tau budak kecik ni!!!
Read More

Aug 16, 2012

Mee Tonggek, Iftar, Camwhore

 
 
Semalam adalah last iftar dengan kengkawan.. sebab hari ni n esok ada yang dah balik kampung.. kununnya nak iftar kat dataran putrajaya macam hari tu, tapi penuh.. ada event kot kat masjid Putra tu.. penuh bas je.. 

Semalam plan pun last minute.. macam biasa, pegi bazar ramadhan Putrajaya.. aku dah aim mee tonggek je sebab ramai kata sedap.. mujur ada 2gerai.. satu gerai tu dah habis dah mee feberet aku.. terjah satu lagi la..
ni la dia mee tonggek tu.. makan bersama ayam goreng apa tah aku lupa.. memang habis aku bedal!!

kali ni bertiga je sebab Nani kata nak cuci kete dan ada hal.. so, aku, wani dan siti je.. dalam otw ke picc tu, aku nampak kete bf yang katanya iftar bersama dak neo kat Padi House, P4.. jelly!!! tak apa la, syok gak buka dengan opismet, kami sempat bergossip.. kahkahkah
baju biru tu WANI, pepel tu SITI..

siap berbuka, solat.. mujur kat situ ada surau.. tak ramai orang, so selesa sikit.. oleh kerana pemandangan malam kat situ cantik, maka bercamwhore la kami.. tapi.....tapi......tetibe ada pakcik guard kata, "nak amik gambar ke? meh saya amikkan".. wuuuu, malu ko.. boleh lak dia kata, "xpe, dah biasa"..
ini self portrait.. sangat la hampehnya punnnn.. dan bila ada pakcik guard nak tolong... taraaaaaaaa


dia lak yang over tau.. "situ la cantik..sana la cantik".. pening aku.. hasilnya..boleyla... mekaseh pakcik

ehhhh, lupa lak.. semalam bos bagi duit raya dan kupon kfc.. yay!!!
sopan kan beliau.. *sebat*

notakecik : nak siapkan keje sebelum bercuti.. sakit kepala
Read More

Bersyukur

 
 
Hujan turun membasahi bumi.. *ecehh, bahasa aku kemain kan..* ngam² sampai ofis, terus lebat.. selamat dah sampai opis ko.. bersyukur, akhirnya hujan gak.. berbeza Ramadhan tahun lepas, lebih banyak panas berbanding hujan.... ermm, nape tetibe citer pasal hujan n panas ni??
 
sebenarnya nk citer pasal bersyukur aku ada kampung.. tetibe nak cakap macam ni sebab ada kawan² aku yang tak ada kampung.. kawan blogger pun ada.. ehh, tadi pegi keje sayu je.. macam aku sorang je yang lalu.. yang lain mana woi??
 
even kampung aku tu biasa² je, at least bila ditanya, "balik kampung tak?", maka dengan bangganya aku jawab, "mestila".. ello, sangat bahagia bila dapat balik kampung.. kampung yang betul² kampung.. kampung yang masih ada parit, ayam itik, lembu, kambing, kebun, dusun.. bukan KAMPUNG BARU, KAMPUNG PANDAN tu semua..
 
dan kerana ada kampung la aku bersyukur sangat².. bersyukur jadi budak kampung.. kadang² rasa simpati dengan kawan² yang tak ada kampung.. kalau suasana raya pun, pada aku sambutannya agak janggal bagi aku.. pernah kawan aku nak sangat beraya kat kampung, tiba masanya, pengsan sebab tak larat marhaban..
 
jadinya, sesiapa yang memang asal kampung tu, bersyukur dan bangga la ye.. orang yang tak ada kampung nak merasa kampung, yang memang asal kampung,nak berlagak bandar.. huh!!!
 
ehh, esok aku balik kampung.. ada sesapa nak merasa beraya kat kampung, maila batu pahat, johor ye..
 
notakecik : heaven sangat hujan pepagi ni..mata layu je..
Read More

Aug 15, 2012

Terima Kasih

 
 
Ermmm, sebenarnya ikutkan tak nak buat entry ni.. tapi sebab nak ucapkan terima kasih, maka terhasil la entry ni.. malu ni sebenarnya..
 
buat blogger NajihahFara dan Mama Maszull, terima kasih banyak² sebab sudi buat entry khas untuk saya..malu titewww
entry NajihahFara => tekan SINI
entry Mama Maszull => tekan SINI

TERIMA KASIH UNTUK MEREKA YANG SMS, WHATSAPP, BBM, POST KT FACEBOOK, POST KAT TWITTER semata² nak wish besday untuk diri kecik ni.. sangat terharu.. 

tak lupa yang sanggup kejutkan saya jam 12 malam menggegarkan saya kerana nak wish besday.. tq so much dear.. ingatkan anda lupa..hehe

ramai yang nak tengok saya naik pelamin.. semoga doa² kalian akan dimakbulkan..

ada gak yang tanya besday yang ke berapa.. yang ke 27 ye uols.. nampak macam baru 18 tahun kan.. hehehe.. ok, perasan!!

TERIMA KASIH SEKALI LAGI!!!!

notakecik : saya kemengantukan..tapi hilang mengantuk bila pc opismet buat hal..grrrrrrr
Read More

Tak tau nak cakap apa

 
 
Wahhh, dah Rabu.. gigih betul aku hitung hari kann.. Pastu hari dah ada la yang start coti.. aku g keje tadik pun rasa lemau macam kerepek ubi yang dibiarkan.. daknye kerepek ubi.. hahaha..
 
sebenarnya aku nak bebel lagi.. aku tengok pesen orang kat mesia ni, gelojoh.. okla, citer pagi tadi.. kuar trepik lite umah aku tu, nak masuk PKNS tu memang agak susah nak melintas.. aku tadi punye bagi signal dari kuar simpang sampai dah nak masuk simpang PKNS tu, ada la Gen2 ni sikitpun tak bagi laluan.. pada aku, tak luak pun bagi aku melintas.. kemain laju dia bawa... phewww..
 
sudahnya tadi, ada BMW yang bagi aku lalu.. see, kadang² orang naik kete mewah pun bukannya kerek pun.. btw, mekaseh kakak/abang/pakcik/makcik BMW WWG 4** sebab bertimbang rasa.. cume tu la, ramai orang anggap, manusia yang bawa kete mewah ni semua berlagak.. 
 
mentaliti orang malaysia.. asal nampak orang kaya je kau cop dia berlagak, sombong.. sebenarnya tak semua macam tu.. kadang² yang tak kaya pun kereknya nauzubillah.. contohnya, salesgirl kat kedai mewah.. belum tentu dia naik BMW, tapi bila keje, dia punya kerek perghhhhh.. sangatla menjengkelkan.. korang try masuk kedai-kedai kat shopping mall mewah, pastu pakai biasa² je..tengok acane diorg layan.. 

manusia ni, kadang² bila diberi SEDIKIT kelebihan je, sombongnya melampaui batas.. tak bawa ke mana pun sombong tu derrr.. bersikap ramah tamah la..maybe akan datang dapat something atas sikap tu.. berbaik sesama manusia.. jangan SOMBONG DAN BERLAGAK...

notakecik : semua dah lemau nak keje termasuk aku..muehehehe..
Read More

Aug 14, 2012

Stop Being Stupid

 
 
Pinggan tak retak nasi tak dingin..orang tak hendak kite tak hingin.. pernah dengar pantun ni?? pernah dengar?? ye, aku suke kaitkan cerita dengan pantun segala jadah..
 
ni aku khususkan untuk WANITA.. gini, kalau kau terlalu admire kat sorang lelaki tu, pastu kau kena reject kaw² punya, jangan duk terhegeh² lagi!!! pelissss la..stop being stupid gul..
 
nape nak pertaruhkan maruah kau untuk benda yang dah tentu kau tak akan dapat..  siang malam kau tergilakan lelaki tu, sudahnya, kau kena tolak macam tu je.. 

hey, listen here..ramai lagi lelaki lain ok!!! yang tak nak jugak kau hadapkan.. ni entry berbaur tak puas hati sebenarnya.. aku geram, bengang, sakit jiwa.. haihhh..

dah la, fikir sendiri.. jangan ditambah malu yang ada..

notakecik : saya sedang sakit hati!!
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com