Dec 26, 2013

Ku Pendam Sebuah Luka

Assalamualaikum wbt..


hamboihhh, tajuk kemain.. ko mampoo buat entry tiru tajuk lagu?? tajuk je la mampu, buat entry kebabom tak mampu.. sengal.. dah la jarang update blog khennn.. pape je la.. 



terkadang bila kita rasa sakit..nak luahkan kat sesape cukup payah.. paling ko percaya harusla family.. no satu dah tentu emak.. tapi kalau ada suami/isteri, dah tentu diorg la "mangsanya"..

jujur aku mengaku, kenkadang aku sendiri susah nak luahkan masalah aku.. susah giler².. terasa hati, sakit hati, kecik ati, marah, emo..semua tu kadang² aku lebih suka diamkan.. cara terbaik bagi aku, abaikan je.. lelama ilang la..


tapi betul la, ramai orang skang suka pendam.. malu kot nak luahkan.. memang orang keliling mudah cakap, "luahkan je, nanti ko akan lega".. tapi ko tau tak nak mulakan mukadimah "mulakan" tu sangat la payah.. nak susun ayat tu mengalahkan nak buat pendahuluan dalam karangan masa exam..


salah luah..jadi salah faham..bila jadi salah faham, boleh timbul rasa bengang.. macam tu la lebih kurang..


tapi rasanya, adalah lebih baik ko slowly terus terang.. tak dalam masa terdekat pun, amik la masa.. kalau ada rasa tak berkenan, cakap.. even aku ni kenkadang kisah berbulan lepas baru aku berani cerita.. pedih woooo hati ni..


kan best kalau ada pakar motivasi peribadi.. wakakaka.. apa tina, ko hengat ko tu sape hah??? ada cermin besar kat umah kan, sila belek diri sendirik ye.. LOL




notakecik : biasala manusia, suka amik yang "salah faham" dulu.. dah termalu, baru terima kisah sebenar.. normal what!!

Read More

Dec 17, 2013

Diet Karbohidrat

Assalamualaikum wbt...


23 weeks already.. macam² perubahan berlaku.. tetibe sinus teruk.. sakit hidung aku ni.. selera makan bertambah².. mood cepat berubah.. cepat penat.. pinggang mula sakit.. redha..


semalam check up.. bila timbang berat badan, hambek ko sebulan je naik 3kilo.. kena bebel sikit.. aku kena diet karbohidrat.. kurangkan nasi atau roti.. tapi nurse, kalau saya lapar macam mana?? logik tak soklan yang aku tujukan kat nurse tu.. spontan babe, spontan.. bila preggy ni, i feel like a monster.. hiyarghhhh, makan budak!!!! makan..makan dan makan.. makan sikit cepat kenyang, then cepat la laparnya.. so, pasni kena makan dalam kuantiti yang sikitttt je.. jadila dari terus tak makan kannn... bila berat naik, HB pulak yang turun.. elok² tak kena amik darah, kena jugak cocok amik darah.. tapi still atas 11 la HB aku.. 


berat aku ni naik seiring dengan kenaikan segala mala benda kat Malaysia skang ni.. tol naik pulak dahhhhh.. *apa kaitannya?? dan mohon jalan jenderam nanti tak ada tol sampai bebila..wakakaka*


semalam memujuk hubby untuk ke expo baby taun depan.. yer, taun depan uolsss.. macam lambat lagi je kan.. beberapa hari je lagi.. aku dah banyak misssssss baby expo ni.. so kali ni kena gigih since seketul haremmm pun aku tak beli lagi.. listing kemain aku dah buat, belinya idak.. nampak baju baby tu teruja, tapi bila nak grab, rasa macam...awal lagi je.. nenanti la dulu..


meh nak share pasal expo baby tu..



antara 2expo ni, maybe aku pegi yang kat Mid je kot..dekat... so, korang terjah la ye..



sebenarnya banyak idea tadi..tapi bila asek² pending je masa nak buat entry, terus blur... apsal la banyak sangat keje ni..





notakecik : kata dah mood cepat berubah.. hari moody semacam.. macam tak bestttt je aku rasa.. nape tah.. macam nak marahhhhh je.. tapi ku tahan jebat!!
Read More

Dec 12, 2013

Pencinta Kucing

Assalamualaikum wbt..


Gara² kucen mak aku yang kat kampung tu dah beranak dan sekali kuar empat ekor, maka aku terpaksa amik 2ekor.. ikutkan memang tak sampai hati sebab masih menyusu badan.. since my hubby kata mereka comel dan beria beliau cari sangkar kucing, amik juaaa... untuk keselamatan kucing² tu gak sebab kalau bapak kucing tu nampak, confirm kena ngap.. 


sejak bila aku jadi penggemar kucing ni? sejak dulu lagi..sejak kecik.. dulu siyesli aku siap tidur dengan kucing.. pastu kecewa sungguh² bila kucing tu hilang... sedeyyyy.. maklum la, kucing kampung.. bukannya kita tambat dia kannn.. harusla lepaskan beliau untuk kesenangan beliau bersosial..


kali ni memang duk dalam umah je.. kan sebelum ni aku ada buat entry pasal kucing yang tetiba datang umah mintak makan tu.. boleh lak dia takut dengan yang kecik ni dan dah jarang² datang umah.. merajuk mungkin.. hurmmm... pape je la meow..


ni dia..perkenalkan kucen² baru kami yang perangainya buat aku dan husband selalu geleng kepala..


yang ni terrrrpaling mengada².. 

nak duduk kat riba orang.. tengok je la muka dia tu, rasa nak kemekkan je.. weyhh, riba tu aku punya la.. hahahaha.. 


yang putih ni agak behave sikit..sikit je la.. kena mabuk dia, terkinja² tak tentu pasal.. tak pahammmmm


tengok..macam sangat penyayang kannn.. macam baekkkk je... tapi jangan tertipu... 











nahhhh buktinya.. kan aku kata jangan tertipu.. kunen tu suka sangat menyakat.. gerammmmmm je aku tengok.. rasa nak piat telinga dia, tapi aku tahan je.. dedua ni sama je nakalnya.. kalau sekor diam, sekor menyakat.. lantak ko la.. tapi kalau dah sampai menjerit, memang aku marah.. 



tapi aku ni malas nak meleset sangat dengan budak berdua tu.. husband je la rajin melayan.. ngah preggy kan, tak berani lak.. takat pegang² boleh la.. 






notakecik : mengantuknya lahai... 
Read More

Pantang Larang

Assalamualaikum wbt...


Cuti sehari semalam macam tak ada makna je sebab encik hubby keje.. maklumla lenlain negeri.. macam la jauh sangat kann..hahaha.. Putrajaya Selangor je punnn.. semalam spent time dengan budak dua ekor tu je la.. nak buat acane..


last week kan aku balik kampung kannnn.. kat umah aku tu ada nenek aku..memang duduk situ la.. tapi satu aku tak best kalau balik kampung ni, ada je benda yang dia akan tegah.. sesejak aku mengandung ni, ada je benda dia kata tak boleh.. tak boleh itu...tak boleh ini.. kenkadang aku rasa rimas.. yess, rimas.. jujurnya kan..


siyesli, mana ko tak rimas bila tiap kali ko buat apa², dia akan kata "jangan..jangan..jangan..".. Ya Allah, merengse aku jadinya tau.. sampai aku dah naik bengang hari tu, aku terrrrrjawab, "jangan la percaya sangat benda pantang larang ni. kalau percaya sangat, jadi la benda tu.." bukan aku tak nak percaya pantang larang orang tua ni, tapi boleh tak ko jangan nak percaya 100%.. aku bukan nak kata ia kepercayaan kolot atau apa, tapi kalau korang dengar dan hadapi pun, ko akan rimas..


maaf la cakap cenggini, nanti ada yang kata aku tak hormat orang tua pulak.. bukan begitu ye anda sekalian.. kenkadang rasa benda tu macam khurafat lak.. bukan nak cakap besar, tapi jangan totally percaya.. mak aku sendiri cakap, dengar boleh, nak percaya atau tak, itu terpulang.. tak apala, aku dengar je la.. 


pantang larang yang aku pernah dengar, jangan menyapu masa mengandung, jangan menjahit, jangan minum sambil baring, etc..etc..etc.. owhhh, pening aaaaaa

ni pun aku dah pujuk mak aku supaya duk umah aku masa aku pantang nanti.. plan nak bersalin kat sini je.. tak apa la, kita cuma merancang..akan datang tak tau macam mana..





notakecik : baby aktif masa aku nak tidur.. kenkadang sampai timbul perut aku bila dia menendang.. keselesaan tidur semakin berkurang.. tapi tak apa, demi mu anak...pasrah dan layan je la kerenah mu anak..
Read More

Dec 9, 2013

Sorang lagi kawen

Assalamualaikum wbt..


ujung minggu semalam, berderet² majlis kawen kannn.. sampai my husband aku cakap, musim cuti skolah ni musim mengawan.. *krik..krik..krik..*


Sabtu tu hadirkan diri kat umah sebelah.. since nak jadi orang sana dah, maka kena la tunjuk muka.. datang bawak adiah, sensalam pastu gegas balik ke kampung pulak.. walaupun tak berapa bertegur sapa dengan jiran sebelah, orang dah jemput tu wajib la datang..


Dan semalam, salah sorang dari BFF aku kawen dahhhh.. Alhamdulillah.. serba merah uols... walaupun cuaca tak berapa helok, gigih jua ku datang heret laki dan mak aku.. aku sampai pun dah lambat.. depa dah time makan pun.. tak sure aku lambat atau diorg yang bersanding awal.. maybe nak cepat la kot sebab hujan kan... hujan² pun aku mencekik banyak gilos.. pffttttt...
ni la perantin tu.. aku tak ada pun gambar dia kat pelamin.. hukhuk..


hummm,aku rasa ada sesuatu tak kena dengan gambar ni.. apsal muka aku macam berisi semacam je.. perantin lak sibuk pegang perut aku.. ko ni memang tau zara... 


apa pun, selamat pengantin baru buat zara dan faizal.. semoga kekal berbahagia hingga hujung nyawa.. sowi aku buh gambar ni sebab tak ada gambar yang proper selain ni..wakakaka... at least ada la jugak gambar mak buyong dengan pengantin..





notakecik : tunggu turn sorang lagi.. maka lepas tu, lengkap la geng kami jadi isteri orang.. 
Read More

Dec 4, 2013

Lama dah aku sabar weyhhhhh

Assalamualaikum wbt...


Sedang merengse a.k.a meroyan.. ehh, yeke ni? pape je la..

aku ni pengguna setia Celcom..ok, setia lahhh sangat!! tak ada la sampai seploh taun aku guna Celcom ni.. tapi at least bertahun².. sejak bulan 8 hari tu, macam ada masalah je dengan line aku ni.. aku ada buat aduan thru emel.. pada aku senang macam tu.. sebabnya kalau aku call, takut termaki.. takuttt.. so that, aku tunggu la balasan dari pihak Celcom.. dia anta emel akan bagi feedback within 2 hari waktu bekerja.. 

aduan aku bertarikh 24/08/2013.. feedback yang aku dapat pada 03/09/2013.. so, kira la berapa lama baru dapat?? ya Allah...geramnya.. bukannya nak bagi feedback apa, just soalan².. okla, tak apa lagi.. masa tu aku memang dah give up nak bagi feedback..

dan hari ni aku dah sangat bengang.. enpon tak ada line secara tetiba.. memula line tenet masih H lagi..pastu tukar 3G.. tukar pulak ke E..last sekali tuleh, "emergancy call only".. jadahnya hoi!!! 5kali aku restart fon.. 3kali aku off fon.. punnnn masih jadi perkara sama.. so, aku off fon sejam lebih, barula ok.. dan² la bateri fon aku dah tinggal separuh gara² on off fon ni..grrrrrrrrrrr

tolongla sesape yang keje kat Celcom ke, kawan keje kat Celcom ke..tolongla bagitau kat pihak berkenaan yang servis korang ni makin lama makin teruk.. aku ni kenkadang bayar bil 2kali dalam tempoh sebulan, tapi servis teruk.. takkan aku nak tukar lagi.. dah la aku ni "ibu" plan.. bencinya!!!!!


sebelum ramai kata fon aku yang bermasalah, ni aku nak kasi terang sikit.. masalah yang sama turut berlaku ke atas husband aku, akak aku, kawan akak aku, husband akak aku.. kalau tak mention gini nanti ramai yang komen kata enfon aku yang problem.. bukannya nak baca habis, main hentam je..


nape aku buat entry ni?? sebab aku nak sesape yang ada kaitan dengan Celcom ni celik mata sikit.. bukan sesuka hati aku nak mengadu domba servis ni, tapi tolongla baiki.. mana tau dengan cara ni korang bagi feedback cepat sikit ke.. lagi satu, bil online tu tolongla update..






notakecik : bagila tunjuk sikit sang matahari..sobs...sobs..
Read More

Dec 3, 2013

Checklist for mommy to be

Assalamualaikum wbt..



hamboihhh tina, tajuk tak menahan kooo.. hahahaha.. padahal aku bukan nak buat checklist pun.. ada gak nak minta pandangan dan pendapat korang yang dah mahir..


mende ni aku baru terfikir bila mak aku dah start tanya barut baby..yes, itula perkara pertama dia tanya.. sebabnya, dia kata tak perlu beli, beli kain kapas je nanti dia jahitkan.. so sweet nenek...hekhekhek.. then masa jenjalan hari tu, kemain dia belek tilam baby.. amboi mak..amboi.. ingat nak beli kekabu pastu suh beliau buatkan sarung tilam je..deal mak??

checklist manja²..
-barut baby (sediakan dalam 10helai, tapi macam banyak sangat)
-kain bedung & lampin
-baju lengan pendek dan panjang
-topi
-mitten dan booties
-selimut
-tuala
-baby toiletries
-tilam, bantal
-botol susu dan segala mala tentang penyusuan
-krim, losyen.. (krim ni katanya klu untuk ruam lampin)
 ermmm, ada lagi tak?? ala, dah nama un checklist manja², mana la lengkap..

tapi setakat ni seketul pun aku memang tak beli lagi la.. husband kata masih awal lagi.. isokey.. memang awal lagi punnn.. last week lak akak aku kata nak bagi barut baby kat aku.. alerrr, barut yang dak Labu penah pakai tu.. akak yang sulung lak nak bagi katil baby.. hahaha, senang aku tau..

pastu hari tu kemahen laki bini survey barang baby.. yang tak menahan, aku terus nengok barang baby yang dah 2 3 bulan punye.. bukan baby tecik newborn tu.. mendeeeee la...

eksaited kemain kooo..siap survey jenama apa yang paling elok.. ramai kata jenama Pureen.. entah la.. pastu survey set bersalin.. hamboihhh.. set bersalin ni yang memeningkan kepala otak aku.. Shaklee?? Sendayu Tinggi? Nona Roguy?? owhh, nanti la dulu..


bila nengok banyak warehouse sale, rengse tau tak.. rasa nak pegi je tapi jauh satu hal..awal lagi pun satu hal..





notakecik : indahnya saat aku dah dapat rasa baby kicking.. nak nanges..nak gelak.. skang masih kick memanja.. sikit hari lagi tak main la manja².. syukur ya Allah...
Read More

Nov 29, 2013

Bila Lelaki....Nombor misteri

Assalamualaikum wbt...


Alhamdulillah..kenyang makan ayam goreng..  *perlu ke mensen??*


semalam my hubby amik lambat.. so, tak dapat la masak.. *alasan*.. makan saje di kedai makan berhampiran rumah.. gitula, dasar pemalas... plus aku kesian kat hubby sebab tengah hari dia tak makan.. kang nak tunggu aku siap masak, kebulur dah beliau.. 


sesambil ngap kat kedai makan tu, ada la tayang cerita Playboy itu suami aku.. sebelah meja kami ada sekelompok orang lelaki sambil makan sambil tengok tv.. part paling laka², ada satu dialog yang aku dengar...
"Muka macam ni jadi watak playboy??? baik bagi....(sebut nama sape tah, kawan dia kot).."
wakakaka..see, lelaki pun ada taste tau.. cane boleh ramai yang tergoda nengok citer tu?? aku ni lak spesis memilih.. hero dan heroin tak kena dengan mata, sumpah aku tak tengok.. 



pasal no misteri tu lak, 3hari lepas ada satu nombor ni duk call aku banyakkkkk kali..5kali je pun, tapi sebab aku ngah solat, kira banyakkkk kali la.. gangguan siot!! masalahnya, tu kira macam no opis, time call lak lepas opis hour.. lepas kul 5petang.. logik tak?? aku pun gatal try call semula, operator yang jawab dengan cakap yang sangat laju sepatah haram aku tak paham tanpa sebut nama company.. hurmm, ragu².. so, cari kat internet.. ramai kata dari CIMB insurance.. 

semalam pas maghrib no tu call lagi.. 3kali!!!! aku angkat la gak.. kemain dia sapa aku, "hello, assalamualaikum..maaf ganggu"
tampar nak tak?? sampai 3kali ko call memang ganggu pun.. dah la call kul 7.30mlm.. apa hal?? rupenya company insurance.. dah agak dah.. katanya wakil dari pihak celcom, no aku terpilih untuk dapat insurance yang rm300 setahun cover satu family..bla..bla..klinik..hospital..eksiden.. 

"maaf, saya tak minat.." senang je aku jawab..

well said..kalau ko betul² dari syarikat insurans, ko takkan kuajo ganggu orang selepas waktu pejabat.. pastu call bertalu² macam along mintak utang.. pelik...pelik...dah la tak sebut nama company.. nak tipu aku lettew..


terbaca lak entry mazidul akmal sidek semalam pasal isu ni.. panassssssssss je aku rasa.. haihhh la.. 



pastu kannnn
ni jari sape keji sangat ni?? 








notakecik : yay, esok cuti boleh golek² kat umah memanje dengan encik abam.. tak lupa juga kucen.. hahahaha.. *macam engko sorang je ada laki kan tina*
Read More

Nov 27, 2013

Terlalu banyak komplen dan komen

Assalamualaikum wbt..


Aku tak tau ngape hari ni siyesli aku sangat tak ada mood nak buat keje.. banyak benda aku fikir.. padahal menyusahkan kepala otak aku je kalau fikir.. langsung tak ada faedah..


komplen dan komen tu dua perkataan yang berbeza kan.. entahla.. pada aku dedua macam sama je sebab mostly ayat yang keluar tu harusla menyakitkan hati dan telinga yang mendengar... jarang la dapat komen yang baik.. aku tak kata aku atau orang sekeliling aku tau.. kang ada yang fikir bukan² lak.. 


aku cukup alergik dengan manusia yang suke bagi komen dan komplen kat kite tapi dalam masa sama niat dia nak kondem.. engko paham x? yela, pada diorg semua yang kite buat ibaratnya tak betul pada pandangan mata dia dan mula la tujukan kritikan pedas yang langsung tak membina.. 


nak kritik boleh, tapi boleh tak lepas tu ko selitkan dengan sedikit nasihat, panduan atau pape je yang positif.. 
sebagai contoh, kritik => ko ni pakai baju macam ni dah macam orang tua la, padahal muda lagi ko ni 
kritik + nasihat etc..etc.. => .............................. *tambah ayat kat belakang* y not ko tukar kaler baju ko ni dan cari fesyen yang up to date.. 
ada beza x?? aku just bagi contoh.. tak semestinya contoh aku ni betul tau..


satu lagi komplen dan komen bosan bila dia anggap diri dia betul sentiasa.. maksudnya, ko memula komen atau komplen, pastu nak banding beza dengan diri ko sendiri yang kononnya perfect.. hey, choiiiii....



haihhh..duk mengacau aku buat keje kan dah tinggi tune suara aku yang merdu bak buluh perindu ni.. pepagi ni banyak keje tau tak.. tak payah nak tanya benda yang dah terang lagi bersuluh boley?? 







notakecik : sesejak ni aku sensitif semacam ni ngape? stress la..
Read More

Nov 26, 2013

Membebel

Assalamualaikum wbt...


pepetang gini, aku cepat benor rasa lapar.. tak pahammm.. klu makan banyak, kemain penuh lak perut.. jadi bagi mengelakkan rasa laparina ini, nak membebel sikit..


skang kecoh isu 13juta.. wow!!! teruja aku dengar.. apsal wedding aku dulu tak ada sesape nak taja?? cincin belah rotan pun jadi la.. xpun sabun basuh pinggan ke.. dah rezeki beliau kann.. 


pastu semalam husband aku tetibe kabo, "sape tak bayar cukai adalah dikira pengkhianat negara".. maka aku pun tanya balik...tetttttttttttttttt... *tetibe kena sensor sebab bahaya punya soklan*.. maka, pasrah je la bayar cukai walau secara tak langsung memang dah bayar pun.. cukai jalan..gst.. cukai perkhidmatan.. ehh, yeke?? 


sejak minggu lepas ada la 2 3 orang duk tegur aku.. "tina, makin gemok ko ye..", "tina, nampak berisi skang".. *krik..krik..krik..* sememangnya segala teguran berbentuk mengatakan badan aku dah berisi atau senang kata gemok.. LOL.. mana ada orang mengandung badan menten kurus wahai anda sekalian.. kecik ati baby aku dalam perut ni.. my hubby suke panggey aku mak bunting.. aku suka betulkan balik, "papa, bukan mak bunting, tapi mak buyong".. dan aku sambung dalam hati, mak buyong yang comel..terpaksa puji diri sendiri.. voley???


apakah aku ni duk bebel.. motip sebenar pun tak diketahui.. aku tensen sebenarnya ni.. arggggggg, seteressss!!!





notakecik : keje aku ni makan..makan dan makan.. penat jugak la asek mengunyah je.. n bila baby dah start kicking, aku kenkadang tergelak sensorang.. gini rupenya kan.. 
Read More

Nov 21, 2013

Alfatihah | Ahmad Ammar Ahmad Azzam

Assalamualaikum wbt...


Dalam sebok orang kat Malaysia ni kecohkan budak hilang kat villa nabila, tak ada lak yang nak share cerita seorang anak muda yang meninggal di usia muda.. ramai yang tak tau.. yela, maybe hairan, setakat meninggal di usia muda, apa nak diherankan.. baca dulu kisah Allahyarham, nescaya ramai yang kagum..terpegun..

aku sendiri susah nak rungkaikan kisah perjuangan anak muda ni.. takut aku tersalah.. aku baca, aku faham.. tapi kalau nak tau jugak, nanti aku sertakan beberapa link untuk tatapan korang..


sebelum tu, aku "tampalkan" sedikit mengenai Allahyarham...
Pada umur yang masih muda, Ahmad Ammar telah mengembara banyak tempat untuk menuntut ilmu, menimba pengalaman dan mencurah bakti untuk kesejahteraan ummah tanpa mengira bangsa dan agama. Selain itu, beliau juga telah menjadi sukarelawan untuk menyertai misi kemanusiaan seperti di negara Syria. Ahmad Ammar juga pernah berhasrat untuk mati Syahid ketika menyertai misi kemanusiaan. Selain itu, Ahmad Ammar amat dikenali kerana mempunyai budi pekerti yang baik, tekun, berdisiplin, taat, bercita-cita tinggi dan sikap hormatnya kepada yang lebih dewasa. Ahmad Ahmad juga dihormati sebagai seorang yang kuat ilmu agama dan aktif dalam dakwah memperjuangkan agama Islam. sumber : melvister

termalu dengan apa yang Allahyarham sumbangkan sedangkan aku masa seumur dia, tak terfikir nak buat sebagaimana yang dia buat.. Ya Allah...


ammar

Ahmad-Ammar-Ahmad-Azam-7
semoga kau tenang di sana...


Ahmad Ammar - Digelar oleh sahabat-sahabatnya sebagai “Syahid Yang Tertangguh”


lebih lanjut, sila baca link yang aku sertakan ni..walau tak banyak, boleh jelaskan mana yang korang kurang jelas.. mohon doakan kesejahteraan roh Allahyarham.. sedekahkan Alfatihah..


kalau rajin lagi, carila link lain.. ada jugak video untuk tatapan semua.. 
Link Video : Ahmad Ammar



sesambil tu, boleh tak hulurkan sikit sumbangan seikhlas hati korang..






notakecik : kenapa berita serupa ini hanya ibarat "dicelah gigi".. patut la ramai yang tak tau.. tak cukup hebat ke???
Read More

Nov 19, 2013

Jantina Baby

Assalamualaikum wbt...


Kemain kecoh kan pasal Villa Nabila tu.. aku tak paham ngape budak² tu sebok mengacau "benda" yang duk kat sana.. aku cuma kesian kat parents bebudak tu je.. yang pasti, ramai la yang sebok share kann.. entah sahih entah tidak, ramai yang sebok gak buat andaian.. ok, fullstop!


semalam actually aku pegi check up untuk kali ketiga.. sebelum g klinik, usap perut nak bagitau kat baby, "jap lagi kite jumpa ehhhh", pastu kemain dia shuffle dalam perut ni.. suka ko eh nak.. sebab appoinment semalam jumpa doc untuk scan.. nak tengok perkembangan baby.. jantung, kepala, peha..tettttttt dia.. ehhh..ehhh...dah nampak tetttt dia ke?? hahahaha... 


masa doc bagitau jantina baby aku, sengih lebar la.. tapi orang tua kata, jangan caye sangat.. kenkadang doc kata lain, kuar lain lak.. acane tu? btw, aku tak kisah pun boy ke girl, janji baby sihat.. masa nurse check jantung baby, boleh lak dia kata, "sihat ye baby..macam ibu dia yang tak ada alahan ape²".. kembang idung jap.. tapi masa timbang berat tu, aku kena gelak.. 43kg je kot.. wahahaha.. nak buat cane cik misi, makan banyak pun naik segitu jugak.. 


skang ni dah start rasa pergerakan baby.. nurse pun dah nasihatkan jangan pakai ketat² sebab baby dah mula gerak.. paling best soklan nurse tu, "dah beli baju mengandung?".. opkos belum.. voley??


tak apa la, apa pun harap baby dan aku sihat.. tak kisah boy or girl.. dan bila ditanya sama ada aku takut atau tak nak bersalin nanti, sejujurnya aku belum ada rasa pape.. bukan tak excited, tapi aku tak nak kepala otak aku dimomokkan dengan perkara negatif.. nanti tak pasal² aku tak nak bersalin lak.. 





notakecik : tak tau nak jawab apa bila ramai duk kata perut aku kecik.. tengok la badan aku ni hah, nurse dan doc pun tak ada komen pape.. stress betei.. bila stress, aku akan sumbat apa² makanan ke mulut dengan harapan perut aku membesar.. so plssss, tolong jangan bebankan otak aku dan baby dalam perut aku..
Read More

Nov 13, 2013

Ragam

Assalamualaikum wbt...


Wahhhhh, kemain ramai tertanya aku duk mana kannnn.. sebabnya jalan yang aku lalu tu macam jalan pedalaman kampung.. aku duk sebelah Putrajaya.. tak leh la bagi detail ye, bahaya.. nanti korang serbu rumah aku.. voleyyy x alasan ni??


**************************

wanita mengandung ni memang banyak ragamnya.. jadi tak payahla korang nak kata diorang ni mengada ke hape.. 

contohnya macam, kuat mentido.. even kat surau pun (waktu keje) mesti nak lelapkan mata.. dah, ko tak perlu la nak mengata atau pun tegur cara tak sopan.. maksud aku, teguran cenggini.. "aku dulu ngandung tak ada la kuat tidur macam tu".. contoh jeeee.. 

tak perlu kata macam tu.. pastu ada lak kata orang preggy ni mengada.. tak boleh itu..tak boleh ini.. tak boleh nengok itu..tak boleh nengok ini.. tak buat itu.. tak boleh buat ini.. susahla kalau tak paham.. aku ni sampai skang nurse warning tak bagi aku angkat benda berat.. siap tuleh kat buku lagi sebab masalah aku masa awal preggy.. habis nak kata aku mengada ke???

kalau yang tegur tu kaum lelaki tak apa la sebab depa tak paham.. ni yang tegur sama spesis.. siap mention dia dulu preggy tak macam tu.. jangan..kang kena batang idung sendiri, naya je tahuk!!!


Alhamdulillah aku preggy ni tak banyak ragamnya.. anak yang baik dalam perut ni.. gud job baby..






notakecik : masih confuse kedudukan aku kat ofis ni..siapa bos aku?? aku ni dept mana?? kadang² terasa hati..dicampak sesuka hati.. pape je la.. ngah gigih nak cari keje kat johor.. moga ada rezeki kat sana nanti..
Read More

Nov 12, 2013

Cabaran ke tempat keje | Sabar

Assalamualaikum wbt..


setelah membaca komen korang mengatakan aku cantik kat entry semalam, terkembang pulak idong yang sedia kembang ni.. hahahaha... mekasehhh ye.. dan kerana excited bebenor, aku terdelete komen mama JJ.. sowi dear, nk tekan publish tertekan delete.. adesss...


sesejak ni kan aku anta dan amik diri sendiri ke tempat keje.. tak leh dah nak memanja dengan suami.. miahaha.. yela, kami bukan sehala pun..kesian lak dia.. aku ni lak perjalanan ke tempat keje banyak betul mende yang aku tempuh.. eksiden.. binatang melintas.. traffic light tak fungsi sepanjang masa.. kanak² melintas.. lori tanah.. lori simen.. lori pasir.. phewww..pasrah tau..


semalam berdepan dengan eksiden.. pehal tah tetibe jammed, rupenya eksiden 3biji kereta yang menyondol sesama sendiri..padahal ada bonggol kemain banyak, leh lak gitu jadinya.. spesis emergency brek, atau lampu brek tak menyala ataupun gelojoh..


last week lak, tengah syok² drive sambil karok..ada sekor kerbau melintas..terus duk tetengah jalan.. aku pandang kerbau, kerbau pandang kete aku.. berpeluh gak la.. kerbauuuuu ko!!! tu belum kes anjing lintas sesuke hati lagi.. pastu ular lagik.. vavi pun pernah.. hahahaha.. aku dah la ngah macam ni, seremmm gak.. lagi seremmm kalau ada monyet melintas.. nauzubillah, jauhkan la...


part paling best bila nak kuar traffic light yang berbukit plus lampu kunen untuk semua sudut.. terbaekkk...
konsepnya adalah pandang kanan..kiri n kanan sebelum melintas.. bukannya tunggu lampu tukar kaler.. kalau ko tunggu, sampai taun depan belum tentu dapat melintas.. ni kalau kete manual, confirm aku tak lepas.. 


bonggol dari rumah ke tempat keje adalah lebih dari sepuluh ketul.. tensen betei... @_@.. kalau aku ikut highway, elok² dari 30-45minit mau jadi sejam lebih.. so, pasrah la..kerbau pun kerbau la..


maka sebab itu aku berhati kering waktu pergi dan balik keje.. tiada istilah timbang rasa walau kenkadang rasa bersalah.. part binatang² tu, tak boleh nak elak.. kerbau oh kerbau, mana la tuan ko???





notakecik : diam tak diam, dah 6bulan berumahtangga rupanya.. baru lagi..mohon berkekalan hingga syurga.. saya sayang suami saya!!!! *tetibe*
Read More

Nov 11, 2013

MUA terbaekkkk... TAHNIAH uolsss

Assalamualaikum wbt...


MUA is stand for make up artist untuk sape yang tak tau.. kerek x?? hahaha.. 

entry ni just untuk tumpang bangga dengan hasil sentuhan exMUA aku masa aku kahwin bulan Mei lepas.. hamboih, siap mention bulan bila kannn.. plus, entry ni pun bertujuan nak ucapkan JUTAAN TAHNIAH kat team ARMZ Collection Butik Andaman untuk kejayaan besar korang.. superb..gojes..vogue.. 


last 2 weeks kalau tak silap aku, kat Dataran Batu Pahat ada event Karnival Raja Sehari di Fiesta Budaya dan mostly pertandingan yang team ARMZ Collection Butik Andaman join tu, diorang menang so melayakkan diorg menang sebagai Juara Keseluruhan... dan the best part is, team ARMZ Collection Butik Andaman menang kategori mekap.. 


i is bangga sebab Arm ni la yang mekapkan aku masa aku majlis bersanding aku.. ramai kata lawa.. bukan aku yang lawa, tapi hasil tangan dia tu.. so, aku pun jadi lawa la.. hehehe.. terima kasih banyak ARMZ Collection Butik Andaman sebab buatkan aku jadi secantik itu.. *kembang jap*..


ok..ni adalah hasil touch up dari Arm.. 
siyesli sangat puas hati.. memenuhi kehendak aku yang tak nak mekap terlalu tebal.. dan nampak natural..




dan ini lak hasil sentuhan Arm yang berjaya menobatkan team ARMZ Collection Butik Andaman sebagai juara keseluruhan..
sumber gambar : SINI

look stunning n gojes kann.. aku memang suka.. biasa orang tengok pengantin ni 1st thing yang ditengok ofcos mekap.. sangat menjadi magis Arm ni.. 


so..nak promo secara tak langsung ni.. sesiapa yang berkenan..yang teringin nak kena dengan sentuhan Arm and de team ni, sila ke butik diorg..

ARMZ Collection Butik Andaman
No.3-3A, Jalan Purnama 1,
Taman Cahaya Purnama,
Simpang Lima,
83000 Batu Pahat, Johor 
(Sebelah SMK. Dato' Onn)

atau ke web page FB 


atau nak lagi syiok, korang try add big bos butik ni...


tahniah sekali lagi untuk team Armz Collection Butik Andaman.. gud job Arm and Jasmine!!!!
lagi satu aku suka team ni sebab, depa layan je kerenah customer..tapi janganla kerenah yang melampau ye... =)



notakecik : dot..dot..dot...rasa nak dimekapkan sekali lagi lak.. wakakaka.. mak buyong tak sedaq diri..
Read More

Nov 7, 2013

Macam best jewww... macam best jeww... KEK MURAH!!

Assalamualaikum wbt..


rasa nak tampor diri sendiri dengan tajuk entry macam tu.. pfftttt...

ala, nak share mende ni je.. ternampak kat satu web ni, aku pun terasa macam best jeww..macam best jew.. macam nak makan kek jewww.. 




nampak tak?? nampak tak??

aku lebih teruja dengan promo kek dia.. betul ke agak² ni.. ni kalau sesape besday beliau on 16 Nov, sangat la huntungnya pun aduiii... sehari je woiii



ni agak² kalau ajak inchik boss, dia mau ke idak ni?? 
Read More

Sembunyi di sebalik semak

Assalamualaikum wbt..


Persoalan aku selama ni akhirnya terjawab.. punya la aku beria duk mikio apa yang depa duk buat dalam semak, semalam baru ketahuan.. yela, mana tak musykil, parking kemain nyuruk²..pastu kuar dari kete, duk lak dalam semak tepi jalan.. boleh kata tetiap petang lak tu..

sape yang duduk area Sepang, Dengkil, Putrajaya ataupun pernah lalu highway menghala ke Sepang/KLIA tu, mesti pernah lalu traffic light yang maha panjang sesaknya pada waktu puncak.. 

dan aku la salah sorangnya.. tetiap petang hari bekerja dan kalau cuaca elok, mesti ada sekurang²nya 2orang polis trafik yang kawal lalulintas.. so, tak perlu tunggu lampu tukar² kaler.. sorang duk pritttt...prittt... sorang lagi duk perati depa yang kuajaqqqqq.... sebabnya ramai yang suke potong Q.. mesti la hangen kannn..
hah, beliau perati cenggini la.. sape potong Q je, hambek ko kena ceramah..kottt


so, 3minggu lepas aku terperasan la kete JPJ.. ehh, kete ke tu?? pape la.. tetibe benti tepi jalan.. aku dah cuak la sebab cermin kete gelap.. wat lek wat kullll je la kann.. yang herannya, depa reramai pegi semak nuuuu sambil pegang sesuatu.. macam kamera.. macam la..


dan ye, mereka pegang kamera sambil semunyik balik semak dan snap mana² kenderaan yang potong Q.. syabas betei..syabas!!! aku suke kooo.. at least yang degil ni beringat.. tak tau ala tindakan JPJ kan.. saman ke, amaran ke..tak pasti la tu.. cuma bila macam ni, ramai la akan kengkunun bagus.. bila yang beruniform tak ada, dajal.. haishh, sakit pulak hati kite ni..
mahap..kualiti gambar sangat tak memuaskan sebab tetibe turn untuk gerak..so ala kadar je.. wakaka.. janji aku suke dengan tindakan pihak berwajib ni.. yang aku bulatkan tu la encik pakcik JPJ.. 


so, ada yang berani potong Q?? silakannnn.. nanti ada la gambar korang.. jangan lupa buat peace ye.. 





notakecik : moga dipermudahkan segala urusan.. rezeki anak...
Read More

Nov 6, 2013

Kereta untuk dijual

Assalamualaikum wbt...


Salam Maal Hijrah...

tetibe sejak sekian lama aku tak update entry, hari ni ku update jua.. padahal banyak je benda nak cerita, sebutir pun tak terkeluar.. 


okeh, tak mo cerita panjang.. nih, ada seketul wira evo untuk dilepaskan/dijual...
details seperti tertera di bawah..
Engine evo striker 2.2 
Piston wesco 
Cam tomei 280 
Valve spring tomei 
Turbo ar 50 (Bearing) 
Injekter evo 7 
Brek depan 4port 
Haltech sp 500 
Boost control 
Meter apex 3 biji 
Body kit evo 3 
Body dah 4wd 
Rim 16"
cermin evo cromax n blkg ada wiper 
dan banyak lagi...



gegambar kereta..







kete ni jarang bawa.. 

cukup detail tak gambar tu?? tapi kalau nak tau detail harga atau tak paham mana² yang aku tuleh ni, boleh call@sms@wassap0122952509

satu lagi, no worries eh, enjin dh endos 2.0 dan ada surat.. *padahal aku bukan tau sgt endos tu apa*




notakecik : terpaksa lepaskas sesuatu yang kita sayang untuk sesuatu yang lebih penting adalah tak salah.. cewahhhhh
Read More

Oct 17, 2013

Beraya dengan kek

Assalamualaikum wbt..


ramai lagi ehhh yang masih bercuti.. untungla.. aku keje.. nak cuti banyak hari skang xleh.. sayang cuti.. tetiap bulan kena g checkup, so peruntukan cuti untuk tu je.. 


kelmarin untuk kesekian kalinya setelah lama oven aku tak bersenam, maka kepala ting tong aku ni buat gila.. terjadila seketul kek cekelat bertopping cekelat semalam.. skang semangat memasak aku menjadi² even tak la masak kebabom sangat... masak biasa² je.. 

ok, malas nak banyak membebel... ni la hasil air tangan aku..

ni adalah versi sebelum dan selepas..


nak resepi?? korang gugel je la.. lebih kurang sama je semuanya..


sekian, okbai



notakecik : @_@
Read More

Oct 15, 2013

Tak tergamak

Assalamualaikum wbt...


Salam Aidiladha semua.. 

3hari lepas aku ada makan tengah hari kat satu foodcourt ni,ternampak seorang tua menatang pinggan duk melilau cari tempat duduk.. kebetulan meja sebelah aku kosong.. rasa nak pelawa duk sebelah,tapi aku lambat.. dia dah nampak meja lain.. kat dalam pinggan dia,nasi dan lauk telur masak lemak je.. Allah,aku sungguh tak boleh tengok.. akan rasa sayu.. nak je belikan lauk lain.. 

Datang seorang budak bagi air,mungkin cucunya.. tapi,kenapa tak makan sama? Kenapa biarkan orang tua tu makan sendirian.. rasanya itu anak menantu dia.. bersungguh orang tua tu makan,habis nasi kat pinggan.. tak membazir..


Tujuan aku cerita ni bukan apa.. kalau aku kat tempat anak orang tua,takkan seinci aku tinggal dia sendirian.. tak tergamak.. bila macam ni,sungguh aku ingat mak kat kampung.. aku ingat arwah abah.. dari kecik arwah abah dah terapkan "kebersamaan" sesama kami.. 


Pernah abah timbulkan isu, "nanti abah dah tua mesti kau campak abah kat rumah orang tua".. ya Rabbi,nape abah fikir macam tu.. jadi bila nampak situasi tadi,tak mustahil ramai orang tua bakal "dibuang".. sanggup kan korang..???


Dulu aku dapat esaimen untuk buat amal kat umah kebajikan sama ada umah orang tua atau umah anak yatim.. aku pilih anak yatim.. tak sanggup nak jengah orang tua.. 



Enrty ni tak tau untuk apa cuma sungguh aku rindukan arwah abah.. rindu.. Alfatihah..





Notakecik : malasnya nak keje esok.. hiyarggghhh..
Read More

Oct 11, 2013

Housemate Lama

Assalamualaikum wbt..


Dah ramai yang bercuti balik kampung ke?? apa pun, Salam Aidiladha ye semua.. jangan terlebih makan daging lembu.. bila dengar lagu raya masa otw g keje tadi, aku jadi terkejut.. DJ ni salah pasang lagu ke.. ok, aku lupa yang next week raya..


tadi lunch hour tak ada tempat lain dituju kecuali ke Warta Bangi nuuu.. aku pun tak tau apa best kat sana.. tapi suke la ke sana tetiap minggu hari Jumaat.. dah selesai semua urusan, aku ternampak kelibat seseorang.. yesss, dia la orangnya.. Ya Allah, lama gila tak jumpa.. terus aku sergah tanpa bagi salam.. 


dari sebelum kawen, masa aku edar kad kawen, sampaila skang..barula aku jumpa diorg ni.. bila macam ni, aku rasa macam..ohhhh, rindunya masa duk sesama dulu even diorg tooooo bz dengan keje diorg.. since 2008 sampai la 2011 kami jadi osmet.. full of memory.. 


tak tau nape tetibe nak buat entry pasal ex-osmet.. siyesli sangat best.. aku paling suka bila kami semua cuti dan sama² lepak depan tv, makan sama..kenkadang  leh tertidur depan tv sesama.. no big deal pun.. tak ada istilah "hal ko,hal ko...hal aku, hal aku".. 


duduk berempat, yang bertiga tu kerjaya sama..aku je meleset jauh.. tapi apa kesah, bukan jurang pun.. still leh gurau senda..ramah mesra.. apa aku masak, diorg makan..apa diorg masak, aku makan.. tak ada kedekut² makanan.. dan reramai tu, aku sorang je bermotor, pun tak ada hal.. diorg hang out, masih ajak aku.. pernah gak lepak kat opis diorg.. 


tadi benda pertama diorg tanya, "dah ada isi ke belum" sambil pegang perut.. bila aku jawab dah, diorg eksaited.. aku jadi eksaited gak la.. hahahaha.. mende la.. 


pape pun, thx babe.. maaf untuk segala kekurangan masa kita duk sesama.. kite semua dah berpecah.. ada duk puchong..ada duk kajang.. tapi bertemu jua kat Bangi.. Alhamdulillah.. jodoh kann..


*Yda, sowi ku curik gambar kat instagram mu..*


yang aku bulatkan tu la ex-osmet aku.. yang lagi sorang tak ada dalam gambar.. depa reporter, sorang majalah mangga dan sorang harmoni..yang sorang mstar klu xsilap.. memang tak sah la kalau xbizi tetiap hari kan.. kena stayback la..esaimen luar la..


so skang, cipta kenangan indah dengan housemate baru lak... wiwiwiwi..saya sayang suami saya!!! *motip??*




notakecik : setiap yang berlaku ada kenangannya.. perkara macam ni la yang cipta persahabatan jadi indah walau terkadang ada pahitnya.. mana ada perkara yang semuanya elok.. sikit banyak mesti ada cacat cela.. 
Read More

Oct 9, 2013

Satu, banyak-banyak..Dua, sikit-sikit..Tiga, jarang-jarang..Empat, tak ada

Assalamualaikum wbt..


panjang pulekkk tajuk.. ok, ni bukan nak cakap pasal citer PRamlee yang Nujum Pak Belalang ye.. ataupun nak cakap pasal kawin lebih dari satu.. ni nak cakap pasal lain.. 



nak cakap pasal fenomena yang wujud kat Malaysia.. fenomena biasa yang kita boleh nampak.. 


topik utamanya adalah, lampu brek.. hahaha..mende la kannn..


satu, banyak-banyak...
maknanya, banyak kali nampak kereta yang lampu brek dia terbakar satu.. maknanya, tinggal 2ketul yang menyala.. tak kisahla yang terbakar tu lampu brek ketiga ke, kedua ke..kesatu ke.. yang penting padam seketul.. kena yang padam lampu brek ketiga, pastu yang menyusul kat belakang tu aku yang suka khayal, mau kena ciom bontot..


dua, sikit-sikit..
dah boleh agak?? yela, yang ni dua ketul lampu lak yang tak fungsi.. aku pernah follow kete yang cuma lampu brek ketiga je nyala.. ya rabbi, dahla lampu tu kecik.. ko hengat aku nampak sangat ke? tu kalau kena yang duk atas bonet, pastu kat situ lak banyak aksesori bunga, anak patung, beruang, kucen, serigala bagai, kan dah mengganggu..


tiga, jarang-jarang..
pernah jumpa lampu brek yang ketiga²nya tak menyala?? baru semalam aku nampak.. kakak ni yakin je kan drive.. aku ingat la dia ni spesis wat lek wat kul tak tekan brek masa lalu bonggol, rupenya memang kondem semua lampu brek dia.. syabas kak, syabas!!! akak begitu bangga kan memandu kereta sedemikian rupa..


empat, tak ada..
sebab setau aku lampu brek ada tiga je.. kecuali lori ke, treler ke, bas ke.. memang kompom ada banyak..



sekian, okbai..



notakecik : lapar menjadi²..makan tak ada selera
Read More

Bertingkek-tingkek

Assalamualaikum wbt..


Walaupun aku tak tau apa maksud sebenar tajuk aku tu, aku tetap degil nak gunakan.. aku anggap je ia bertingkat².. ye kot.. pape je la..


bila nengok orang duk up entry pasal BE, aku pun suke tiru.. dah nama pun pentiru kuat.. nak jugak buat entry gitu.. *amik ati nuffnang oi!!!*


ada jugekkkk rezeki bulan Oktober ni.. Alhamdulillah.. 


nak kumpul bagi banyak, pastu cash out, leh beli umah.. ehhh, ganassss cita² ko tina nak beli umah dengan income nuff ko.. macam banyaaaaaaakkk je kann.. angan² je..mana tau jadi kenyataan, aminnn...


tuuuu, yang iklan biskut kejap ada kejap tak ada tu, cer korang klik.. mana tau kuar seketul chipsmore untuk korang... kekekeke..ok, tak lawak.. 


selamat berblogging dan beriklan uolssss...



marila sambung buat kije..




notakecik : sikit² lelama jadi bukit..tapi ni masih busut je..
Read More

Oct 8, 2013

Terpilih | Hati seorang wanita

Assalamualaikum wbt...


Salam Selasa...


Terkadang manusia suka beranggapan negatif dengan nasib diri sendiri.. pernah gak akan rasa diri bernasib malang.. even aku sendiri pernah rasa macam tu.. tambah pulak bila dihujani macam² andaian dari orang sekeliling.. andaian negatif..


2 perkara utama yang orang suka mengata.. Kahwin dan cahaya mata..


kahwin dalam usia lanjut, orang mengata.. tak perlu jauh, aku dulu kena.. yela, kawin masa umur 28tahun.. nak capai target kawin tu, macam² orang tanya.. aku cuma fikir, aku belum terpilih untuk bersama dengan pasangan aku.. tapi bila Allah swt kata "kun fayakun"..maka jadila.. 

ada sesetengah kawan aku mengeluh.. masih belum diketemukan dengan jodoh.. sampai ada kata, sampai ke tua la dia akan hidup sendiri.. beb, muda lagi..jangan fikir macam tu.. macam putus asa.. usaha, doa dan tawakal banyak²..


cahaya mata.. ada yang dikurniakan cepat..ada yang lambat..ada yang lambat sangat.. aku ni kategori cepat kot walaupun bukan bunting pelamin.. sebagai contoh, kat tempat keje aku, berbelas tahun dah mendirikan rumahtangga baru disahkan hamil.. and even yang kawen dulu sebelum aku, pun masih belum ada rezeki.. aku kesian gak kat dia walaupun dia anggap aku musuh, dah bertahun dia tak tegur, tak ada hal la bagi aku.. aku cuma doakan dia cepat dapat anak.. 


anggap je kite belum terpilih.. mungkin Allah swt nak bagi yang terbaik buat kite.. dan pasal rezeki anak, mungkin akan dibagi rezeki lain.. tiba masa nanti, insyaAllah ada.. jangan sedih.. jangan marah bila orang sibuk tanya.. perancangan Allah swt kita tak tau..


usaha selagi terdaya..jangan putus berdoa..





notakecik : macam dah terbau nasi minyak dari salah sorang bff aku.. aminnnn... tunggu turn sorang lagi lak.. maka complete la semua dah jadi suri..
Read More

Oct 7, 2013

Ibu dan Bakal ibu, take note!

Assalamualaikum wbt...


bakal mommy dan yang dah jadi mommy sekalian..meh aku nak share ni.. atau makna kata yang sebenar, aku yang duk cari kat tenet pasal event segala ni.. so, kongsi la kat korang


okey, 1st!!!
Date : 25 - 27 October 2013 
Venue : Shah Alam Convention Centre, Selangor 

*pssst, malu lak nengok pewut beliau*



2nd
Date/Time : 03 - 05 November 2013, 11am - 9pm 
Venue : Tun Razak Hall 4, Putra World Trade Centre, Kuala Lumpur 



3rd
Date/Time : 22 - 24 November 2013, 10am - 9pm 
Venue : Mid Valley Exhibition Centre, Kuala Lumpur 



ok, take note ye memasing.. mana la tau korang nak terjah ke.. aku ni nak terjah kena fikir doplohpat kali sebab semua macam jejauh je.. senang kata, aku malas la.. nak cari parking lagik.. xpe, akan difikirkan kemudian..



sekian, okbai



notakecik : mengantuknya lahai... 
Read More

Oct 4, 2013

Pertama kali dapat, pertama kali pegang

Assalamualaikum wbt..


orang ni kannn..kalau pertama kali dapat dan pegang dia punya excited kemain.. ni cakap pasal pegang stereng kete dan dapat lesen even lesen P, ko mesti dah bangga tahap kuda kepang..


terrrrrrrpaling aku nyampah, lesen P tapi lagak macam dah dapat lesen penuh..foinee, ko sorang je yang pandai drive.. kami tak pandai, tu pasal bawa slow kekura...


manusia pesen 1st time ni, sekali tekan cecah 140km/j.. yes, aku admit dulu aku cenggitu.. balik kampung ikut highway, tekan sedap tak sedar dah cecah 150km/j.. mampusss.. cuak sebentar bersama kitkat... skang tak lagi, berpada la aku drive sampaikan aku rasa terpaling malas nak buat pada waktu pagi dan petang adalah drive pegi keje.. dulu encik hubby nganto, skang nganto diri sendiri..


ginila ye, beware dik..beware.. akak nak nasihat sikit je.. berdesup laju ko potong akak, pastu ko cilok macam nak menghimpit akak.. seram akak dik, seram giteww... remang² bulu roma keti segala.. ko muda lagi and maybe still bujang trang tang tang tang..ohh, ni adalah kejadian semalam.. hinggakan akak tertekan horn dengan begitu rakusnya kerana tanjat..


ada dua je situasi yang manusia 1st time.. sama ada bawa terlalu laju sehingga mengalahkan the flash ataupun terlalu slow mencecah rekod terbaru menggantikan kura².. aku ni dah la spesis tak bertimbang rasa time nak pegi keje dan balik keje.. ko carik pasal pulak kat jalan.. haishhh, sabar je la..




sekian luahan hati mak buyung.. 





notakecik : biasanya berapa bulan preggy ye perut akan membesar dengan jayanya??
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com