Jan 18, 2013

1st come, 1st serve

Assalamualaikum wbt...

Kite datang kedai makan..tercanguk lama tunggu orang datang amik order..

Pastu datang orang lain selepas kita.. terus waiter ke tempat dia amik order..

Apa kite rasa??

Bukan nak komplen, tapi sebagai orang berniaga, patut tau macam mana nak jaga hati pelanggan..

Tak marah pun, tapi bengang sikit sebab macam endah tak endah je..

Sekian..

Notakecik : mujur makanan dpt cepat

Published with Blogger-droid v2.0.9

30 comments:

  1. Serius akan sakit hati. Pernah kena, saya ngan abang gi satu kedai makan. Tapi tak ada orang datang ambil order. Lama tu baru dia datang. Terus abang ajak pergi kedai lain. Tercengang cengang orang kedai tu. Sesibuk mana pun dorang, dorang kena alert la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl, kena la alert pelanggan yg dtg..

      Delete
  2. pergh! kalo akula kan kena bat camtu..hm...rasanya hangin jgk..tp tak adalah smpai ngamuk2..cuma terkilan jgk kalo kte smpai awal tp org yang kemudian lak kena layan dlu...bg krole org camtu tak sesuai jg peniaga..kena bertapa lagilah jwpnya..hm..maksud krole tu, ikut kursus lagi hihihi

    ReplyDelete
  3. huu,sabar-sabar..nasib baik dpt makanan ye. ^^

    ReplyDelete
  4. lg sakit hati kalo kita order dlu, mknan org lain smpai dlu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha..tu mmg sj crik pasal dgn kite..

      Delete
  5. pernah juga fikir camni..
    kita datang suatu kedai mamak, pastu orang kedai datang minta order..
    kita pun fikir, bagus gila restoran nih.. laju je pekerja buat kerja..
    tapi kita ketahui, ada orang datang lagi awal dari kita tapi orang kedai sampai kt kita dulu..

    begitulah asam resam kehidupan..
    x semua benda manis2 belaka..
    boleh jadi kena kt kita.. boleh jadi kena kt orang lain..

    mat salleh kata karma :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kenala ikut etika berniaga.. kite pun bkn selalu mkn kt luar..

      Delete
  6. mesti rasa hapy gila nk makan kat kedai dye kan kak Tina hahahha Na selalu kena..agak nyirap gilaa. pastu bukan nak minx maaf..lagi dye muka poyo..mcm kita mmg terhegeh gila makn kat kedai dye. -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. bengang gak..tp xde la nk mrh².. kang hilang selera mkn..

      Delete
  7. pernah and selalu jugak alami situasi camtu..saya cuma tarik muka jer la..xsampai hati nak marah2 org depan khayalak ramai..

    tapi salah sorang staff saya, pantang lewat amik order ke, lewat sampai order ke, dia memang akan marah2 kat situ jugak..jenis yg xleh nak control kot..xleh nak sabar..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah, yg tu mmg xleh la.. mmg salah dia.. maybe dia terlepas pandang.. just bengang je ok kot, tp xyah mrh²..

      Delete
  8. Kalau nak bukak kedai makan, benda tu salah satu benda utama kena amek berat. Jaga hati customer kan? Tp kalau mood baek boleh juga lah nak pikir positif "Maybe dorang tak pasan kut" =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tu la.. sy ni lak jenis selalu mengalah je.. mls nk mrh², kang lain jdnya..

      Delete
  9. kadang² diorang tak perasan., bukan saja² buat gitu., lagi pon tu lumrah bagi org² yg suka makan kat luar., hahahaha.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha.. tu la.. pdhal kite bkn selalu mkn luar.. jd lak mcm tu, haishhh

      Delete
  10. selalu dh mcm nih..sentap ar gak annnn

    ReplyDelete
  11. akak kecik sangat tak. tu yg dia tak perasan hihii

    ReplyDelete
  12. Makan kat kedai mamak, tak sempat duduk dah datang amik order :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamak mmg btl² jg pelanggan.. kehkehkeh

      Delete
  13. kalau time tuh tgh lapo mmg boleh jd hulk tetibe...

    ReplyDelete
  14. Memang bengang lah klo jadi mcm nih kan. Kat kedai mana tu?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com