Jan 8, 2013

Ambil Kesempatan Yang Ada

Assalamualaikum wbt...

Ok, dah habis ye citer pasal cpuv tadi.. btw, hari ni aku pakai tudung ala² Fareeda.. kak Aty kata cantik tudung ni... "kak, saya beli dengan kawan saya, dia duk Kelantan..nak ke?" 


Semalam, balik keje berlakunya kesesakan jalanraya yang luar biasa.. biasanya aku balik keje, xde la teruk sangat gitu dia punya sesak.. sape duk Bangi sini?? lalu tak kat depan masjid hijau tu? biasa ok je.. tapi semalam lain macam.. 

dan aku yang dah sedia mudah gelabah ni, cuba kontrol macho memandu tanpa sebarang perasaan cuak.. *kata kauuu*.. biasanya 15minit dah sampai umah, tapi semalam jadi setengah jam lebih.. sabar je la..

dalam keadaan kesesakan tu, aku terperhati satu kereta kancil ni.. senyap je... kete depan gerak, dia duk diam saje.. lampu break tak menyala.. memula aku fikir kereta tu rosak kot..

paling tak boleh blahhhnya, driver tu  siap BACA SURAT KHABAR!!! ok fine.. maybe mmg betul² rosak.. think +ve tina..

tapi...tapi..tapi...bila ada 5 6 buah kereta duk cantas dia yang kejung kat situ, baru dia gelabah nak gerak..Laaaaaaa, tak rosak rupanya... dah yang ko duk baca sokkabar tu ngape?? bila orang cantas, kau nak marah.. sape yang salah skang ni??

yess jalan sesak, kenderaan bergerak perlahan..tapi bukan bermaksud kau boleh amik kesempatan waktu tu nak baca surat khabar, baca majalah playboy, update blog, main konda kondi, main gasing, photoshoot tepi jalan atau pape je la.. tolong la alert.. kat rumah boleh buat mende tu semua.. kalau spesis tak menyabar, benti tepi jalan dan buat la apa pun..jangan ganggu laluan orang!!!

mujur aku tak snap pict orang tu.. kalau tak, mau glemer uols..

sekian...


notakecik : aku dah isi borang rebat beli enpon tu.. tarikh luput 08/02/2013.. tapi masalahnya, aku nak beli ke?? ke nak belikan untuk mak aku? pening pulak..

notalagikecik : Cik Mot, nanti saya free, saya datang umah ye.. nk jumpa kakak, abam mok dan mek iris sekali..

29 comments:

  1. Macam2 ragam pemandu di jalanraya. Afa yang sabar sangat sampaikan orang lain boleh naik darah oleh sikap meteka...

    ReplyDelete
  2. mesti gelabah lain macam kan masa tu kak. hehee

    dah tak menyempat nak baca surat khabar le tu gamaknye.

    ReplyDelete
  3. @Kakcik Nur : tu la kak..elok² sabar jd hilang sabar dgn kerenah diorg..

    ReplyDelete
  4. akak pun duk kene gitu gak..time pagi2 la ramai yg crk psl...adehhh, kene banyak bersabar..

    ReplyDelete
  5. ada jugaak spesis mannusia camni haahaha

    ReplyDelete
  6. @ct kektus : gelabah sgt..tergelak tgk.. hahahaha..


    ReplyDelete
  7. @Kesuma Angsana : tu la psl.. geleng kepala je la tgk..

    ReplyDelete
  8. haha lawak2..macam2 ragam bila jalan jem kan..

    ReplyDelete
  9. Akak pnh jumoa spesis yg tidur kat traffic lite..hahaha..haru aihh..bunyj hon pung pang pun blm tentu bangun..hehe

    ReplyDelete
  10. apa kena mengena dengan nota lagi kecik ngan cerita di atas ni...hehehe...glamer mak

    ReplyDelete
  11. smlm nk balik umah akk kat sri gombak pon jem giler. rupanya ada keta rosak kt jln naik bukit. cemana nak tolak wehh, jln naik bukit tuuu...
    #amik la gmbar dgn tudung fareeda tu, nak tgk gak...

    ReplyDelete
  12. borang rebet tu online eh?
    aku nak beli henpon yg ke doblas ni..:p
    huhuhu...

    ReplyDelete
  13. @zie marziah : tu la..mmg terelak tgk aksi org tu..

    ReplyDelete
  14. @♥cikmOt♥ : xde kena mengena..sj nk mensen akak..hahaha

    ReplyDelete
  15. @ameris : xleh tolak, kena la tarik.. fuhhh..

    bkn fareeda la kak..huhuhu

    ReplyDelete
  16. hahahahaha... siap baca paper lagi tu..tak menahan..hehehe

    ReplyDelete
  17. eh boleh ke main konda kondi dalam kereta? :|

    ReplyDelete
  18. adehhhhh memang tensi ngan org macam nie ..huhuh

    ReplyDelete
  19. sy pernah nampak ade sorang amoi ni main gunting2 rambut plak dlm kete hahah

    ReplyDelete
  20. dia xmau buang masa kot. ada masa je membaca menimba ilmu meluaskan pengetahuan.mihmih

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com