Duri-duri Siti Kektus

Tuesday, January 01, 2013

Azam | Klise

Assalamualaikum wbt...

Hari ni satu Januari dua ribu tiga belas... semua duk pakat update kat fb pasal azam tahun baru masing2... kat twitter pun sama.. hamboi, semua azam nak jadi lebih baik dari tahun lepas.. bagus la korang...

Tapi nampak sangat klisenya.. nak berubah..nak jadi lebih baik..nk itu..ini.. tak apa la, inysaAllah semua dipermudahkan...

Azam aku?? Sama je kot macam korang.. aku bukan tak ada azam, tapi kalau aku beria nakkan sesuatu tapi tak dapat, alangkah kecewanya aku kan.. apa2 yang aku dapat tahun lepas, aku kira azam aku dah tercapai la...

Tapi satu ni je sampai bila2 pun kompom aku takkan dapat.. aku nak TINGGI... dengan ketinggian aku skang, terasa macam kanak2 sangat.. tu belum part kena kutuk.. ok foine, kau kutuk ciptaan Allah... Ahad lepas aku ke hospital, dan syarat nak melawat pesakit, kanak2 bawah 12 tahun tak boleh masuk.. elok aku nak masuk lif, tetibe pak guard tahan aku dan tanya, "ada kad pengenalan??".. 3kali dia ulang soklan.. aku ingatkan SYARAT BARU KENA TINGGALKAN IC SALAH SEORANG PELAWAT.. so aku kata ada dan sambil nak kuarkan ic.. rupenya pak guard ingat aku bawah darjah 6..kuajo!!!

Pape je la pakcik.. aku anggap je la aku awet muda.. dah macam tahap ni je tinghi aku, tak leh nak tambah lagik..

Apa pun, moga tahun ni lebih banyak kegembiraan yang datang dalam hidup aku.. chill!!!

Notakecik : teringin nak jejakkan kaki ke tanah suci.. tak dapat haji, umrah pun dah cukup bagi aku...moga dipermudahkan..

Published with Blogger-droid v2.0.9

27 contengan untuk mizzkechique:

ieda said...

ekekek kena banyak bergayut lah lepas nie tina ! ...
selamat tahun baru dik ;)

Encik H said...

erkk..rendahnya..hehehe..lenkali pakai heels 4 inci..xpun bawak tangga..lalalala~ :p

kecik2 pun bagus pe..nampak comel jer..

aku HaniAsyira said...

muka akak nampak sweet kot.. cam bebudak. kdg2, org tu kurang tinggi pun tp muka dia matured tak salah anggap kot. ok lah tu maintain muda gitu.. nanti dah beranak pinak org ingat kakak budak je.. kan sweet. hee~~

moga dipermudahkan ei kak

Nurulhuda Abdul Latip said...

ok apa comel kan rendah2 ni, hehe..aah akak pun tak berazam sangat sebab akak ikut flow jer..hari2 pun berniat dan berazam nak jadik lebih baik.

Chekgu Azrine said...

Chomel...hehe..happy new yr sis..

Sue Bee said...

tahun baru mcm hari2 biasa bagi aku..selamat menyambut 2013..semoga dipermudahkan untuk mencapai azam baru mizz T..

najihahfara said...

happy new year kak..ok la tu comel ape hehe

BERT said...

nk tgi yer?.. kcik2 la ok bru tomey.. epi nuyer ye tina

Mila Ahmad said...

takpe gak beruntunglah dikurniakan tubuh badan kecik molek hihi...

ct kektus said...

mana boleh nak tinggi lagi kak oi. pakai kasut tumit 5 inci lah nampak kalau nak tinggi jugak. haha :D

LelakiSemalam said...

azam..hmmmm azab kot...hehe

GOLD FINGER said...

GF pun nk tinggi jgk..caner yer..

محمد رازيق said...

haha.pak guard tu kena pakai spek tebal lagi. hehe. inshallah. moga dapat ke sana. btw selamat tahun baru 2013 :)

aLieF si Muncung ManiS said...

aku pun berazam nak tinggi.. dan nak kawen dgn gadis comel dan hebat mcm superwoman

boni kacak said...

hehehe..tak perlu tinggi.. diri kita seadanya dah cukup sempurna Dia ciptakan.. hehehe.. kekurangan kita sebenarnya adalah kelebihan :)

saya doakan agar hajat awak nak tunaikan umrah tu akan terlaksana.amin

Nurul Husna Mohd Hassan said...

untung la badan kecik.. :)

p/s : amin.. mudah-mudahan ada rezeki akak ke tanah suci :)

Cik Eka said...

haaa ya adoi pkcik..

agak2la kot..ingtnyer derjah 6

ameris said...

pangg sebijik kang pakcik tuh!!!

eima said...

ololo... hebat betui ko dik bwh darjah 6 ..aku tak penah lagi org ckp cam tu takat t.3 je aku ni ...

syok pe jd org kecik cam kite ... sentiasa nampak muda tp bila tgk dekat muka dah kerepot...lalalalla

Fiza Rahman said...

C&P jer azam tahun lepas.

Selamat tahun baru.

mia izzati said...

hehe takyah tinggi sangat le..cukup le apa yg ada..ko sama ngan geng aku tuu hehe..moga azam ko nak ke tanah suci tercapai la ye..

Jna marcello said...

Na nk wish HPY NEW YEAR KAK TINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D

J.Syazwana said...

hahahahahah ! tu lah comey sangat. kekeke.

kite pon nak tinggi tapi tak mungkin kan :(

Mas Zull said...

assalamualaikum mizz...selamat tahun baru yer...;)

Kesuma Angsana said...

happy new year ye

Dylla Abas said...

untung badan kecik ni...muda belia sokmo >_<

Aty_Fared said...

Selamat tahun baru dik..:-)