Jan 14, 2013

Banyak Masjid

Assalamualaikum wbt..

syabas betei, 3entry dah masuk jam skang ni.. *tepuk tangan sensorang*

nama je tak ada mood, tapi berduyun entry..dulik hape aku, kang pending² terus lupa..

Jumaat lepas, pas aku amik adik aku kat Dengkil, pas makan melantak tak hengat dunia bersama encik Beliau dan adik, aku lepak jap kat Dataran Putra.. berbaju kurung, tapi melepak..buruk!!!

lepak pun bukan buat mende, g tengok Adam dan Hawa yang aku dah download sesiap.. hoi, kat rumah pun boleh tengok la tina!! 

elok je melepak sambil tengok orang duk galak niaga barang menan, ada 3orang makcik yang aku yakin datang dari Indonesia.. masa memula dia nampak masjid Putra, dia sangat kagum.. klik.. klik.. klik.. amik gambar.. 

jalan ke depan sikit, dia nampak Pejabat PM.. dan tetibe seorang tu cakap..
"Wahh, itu pun masjid.. banyak ya masjid di sini.. yang sana warna pink, itu warna hijau"
kedengaran sangat kagum di situ


aku macam..erkk.. ermm..adakah... hurmmm..ok..

kemungkinan faktor kubah tu yang membuatkan orang ramai khususnya pelancong asing fikir ia adalah masjid.. eleyh, aku dulu pun tak tau tu pejabat PM..
ok tau, gambar tak cantek.. guna kamera enpon je.. *sumber, setegrem sendiri*

nampak tak kubah tu? bangunan ni la yang dimaksudkan oleh makcik tu..


notakecik : Sabtu kengkonon nak pegi Fun@Ppj, tapi nan hadoooo

19 comments:

  1. tp klu org pandai mesti die tau satuah kariah tak leh ade 2 masjid...

    ReplyDelete
  2. Hahaha! Takpe la. Bukan salah dea. Sbb bukan org tempatan. Kira okey laa dea eksaited & teruja tgk building kat Malaysia ni :P

    ReplyDelete
  3. Hehehe...konfius gamaknya ☺☺

    Bila nak jumpa nih? umah dah dekat. Nnt sms no HP kat FB akk.

    ReplyDelete
  4. struktur bangunan lebih kurg je kan ?

    ReplyDelete
  5. sendiri pun tak tahu ye? hehehe...

    ReplyDelete
  6. sebab DOME tu ! so orang expect masjid ! hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha btul tu Namee- eh tbe2 mcm admin pulak ;D

    ReplyDelete
  8. @eima : hahaha..xtau la diorg tu kategori apa

    ReplyDelete
  9. @Fiza Rahman : ntah la kak..hehe..


    *alamak, lupa nk pm akak..

    ReplyDelete
  10. @sal ya : xtau gak... hahaha.. tp xde la tu masjid..

    ReplyDelete
  11. @Namee Roslan : yess..nk btlkn apa diorg ckp pun serba salah..

    ReplyDelete
  12. hikhik... makcik indon tu ingat masjid jugak ye yg hijau tu...

    ReplyDelete
  13. itu yang jadi tarikan pelancong.^^

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com