Jan 30, 2013

Dah masuk kuar balik

Assalamualaikum wbt..


Bila pas hari gaji, mesti berebut² orang bayar segala mala utang piutang.. masa tu la ramai tercongok depa mesin ATM, cash deposit.. 

malam tadi feeling² kat jerman macam mama JJ, kuar pakai sweater ko.. siap ada hood lagik.. bertapa dalam bank, ropenya tak ada ekon.. budus sangat.. berlecak ketiak aku.. 

kuar duit kat ATM, masukkan duit kat cash deposit.. ada 4ketul mesin cash deposit.. 3kali cubaan untuk setiap satu mesin tapi hampagas asbestos semuanya gagal.. dah elok dah kuar kat sekerin tu sama ada DITERIMA atau tak.. gegeh haku tekan diterima, kuar balik duit tu..

mula la aku berzikir, beristighfar segala..menyumpah je tak..duit tak mo masuk jugak.. hoi mesen, kau tau tak berapa ramai yang Q belakang aku.. 

tak kisahla mana² bank pun, tolongla check mesen² korang tu.. duit penuh ke, duit yilek ke.. nyusahkan aku.. kau tau tak kalau aku stress aku buat apa?? makan!! makan nasik kul 10malam.. aku punya la pantang makan nasi waktu malam.. benci betei..


notakecik : saya bermohon MD dan GM meeting molek, dapatla coti semenggu laye cineee nanti!!

38 comments:

  1. aler, nape tak transper jek...lalala

    ReplyDelete
  2. itu memang perkara biasa nak2 lagi cimb, ntah berapa kali di reject nya..kalau maybank ada jugak reject tapi tak seteruk cimb tau..

    ReplyDelete
  3. okayh, kalau jd kat ahkak pun mesti stress gak..nak2 plak org ramai kat belakang..kadang tih smp org blakang duk hentak2 kaki berdehem2 lagi..hellooo, mesin problem okayh..ehhh, ter-emo plak..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kann.. sbb siankan pakcik kt belakang, trus mengalah..

      Delete
  4. mmg geram guna mesin tuh. bengkek jee.. setiap kali masuk duit msti akan direject..kene ulang2 2 3 kali... mcm la kita ni try nak msuk duit palsu plk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl.. bila dh mcm success, trus rejek balik.. bengang

      Delete
  5. lg bengang bila kita baru kuarkan duit kat atm, pastu nk masuk cash depo tak mau terima! pdhal duit baru kuar mesin tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl.. akak mcm tu gak la.. bru kuarkan duit kt atm sebelah, nk msuk cash depo, trus rejek.. pdhal duit dri bank tu gak..

      Delete
  6. wahhh lama tu cuti .....

    aku tak de pengalaman sebab laki aku yg buat ... tp slalu dgr die membebel ....layan

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau lg jd ke x cuti tu..


      hahaha..cer terai akak buat lak

      Delete
  7. pagi masuk gaji malam dah kuar balik..len kali online je senang..

    ReplyDelete
  8. yer pnh jadi baru 2 hari lepas...grrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. rs nk geget je kan mesen tu.. hahaha

      Delete
  9. yeah diaorang patut cek mesin time2 hujung bulan... lagi haru kan kalau yang cash in duit tu cash in kan byk duit..woiiii penat tunggu... pastu slow2 pulak buat kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..jenuh nk ulang patbelasratus kali.. tp tetap xleh..

      Delete
  10. Mesin tu penat kot...hehehe...hubby akk pagi ni kena. Duit masuk mesin, tapi kat resit dia tulis reject, acaner tu. Hangin jer member.

    ReplyDelete
  11. hahhaa..mampu gelak aje koz cheery dah banyak kali kena..last2 balik mcm tu aje..xjd bank in

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm td tu mmg balik trus.. sakit hati punya pasal.. haha

      Delete
  12. Ros cukup susah hati kalau nak masukkan duit, ada orang beratur kat belakang.. hihi.. takut duit tu buat perangai, tak nak masuk dalam mesin tu! Pernah jadi kat Ros, baru try dua kali, dah give up. pastu, boleh pulak gi beratur semula.. hahah.. sedangkan orang-orang kat depan tu rilek je buat banyak kali. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xdenya nk beratur semula.. baik balik je..

      Delete
  13. mesen deposit memang selalu sangat buat hal. bengang tol. kalau ramai q kat belakang lagi lah malu gile. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. tak pasal² kena cover malu

      Delete
  14. petua hilang stress tu menarik la...bleh gemok sket >_<

    ReplyDelete
  15. kadang2 terlipat sikit pon x nk terima. snagat over

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl..pdhal duit dri atm tu gak..

      Delete
  16. bila stress je makan tapi badan tak naik tak pe lah kak. seronok le gituu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. seronok ke.. risau ada la..

      Delete
  17. Jenuh nunggu kan ? mila suka bawak duit spare senang kang xmo masuk tukar duit lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh bertukar² duit spare, gitu gak..

      Delete
  18. wrong timing lak baca entry ni, jj baru tertidur aku tahan gelak..berdecit2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah...jj bgn letteww.. bgs jj..

      Delete
  19. saya guna perbankan internet jer..semuanya di hujung jari..:p

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com