Jan 17, 2013

Fenomena Bukan Listen

Assalamualaikum wbt..


Sudahhhhh..tiada lagi listen..listen..listen ye.. 


kali ni mau cakap fenomena tentang makanan..


Dulu, orang taksub dengan MACAROON termasuk haku ni yang mana sanggup beli online.. sedap gak la.. nak buat tak reti la.. plus, oven lak tak ada.. pahtu skang, bersepah jual kat mall..even pasar malam pun ada...kot  =)
 
 sumber : Google

Kendian,  PAVLOVA mula mengaburi mata semua orang..haku jua.. niat nak membuat langsung tak tertunai sebab ngenangkan ramai kabor pavlova ni manissss.. ok kensel, jaga pemakanan.. gitewww
sumber : lea-oven


Dalam masa sama, didatangi RAINBOW CAKE bagi menyaingi pavlova tadi.. warnanya yang macam macam ada tu sangat menarik.. punnnn haku tak terai lagik.. sebab aku bukan penggemar kek..
sumber : Google


Dan kek juga la yang tergedik² mengendeng masuk carta hati semua orang.. apa dia?? dah tentu la RED VELVET gitewww.. pernah rasa sekali.. sama je kot macam kek lain.. dasar buta seni la aku ni
sumber : Google


selepas orang puas kedarah segala kek dan manisan..datang pulak yang baru.. fenomena DURIAN CREPE pula melanda.. haku terjebak jua.. tapi bagi peminat tegar durian, maka kureng la rasa crepe² ni.. Mango crepe la, oreo crepe la, cempedak crepe la, strawberry crepe, blueberry crepe..ok foine..
sumber : Google


so, lepas ni hagak² makanan apa lak yang jadi fenomena?? 


tetibe laparina nengok segala makanan ni kan.. ok, muktamad.. jemahat ni nak membaking.. lama benor oven dan mixer aku tak exercise.. mari!!!


sekian..


notakecik : payah betul kalau ada penyakit lupa ni.. lupaaaaaaaaaa memedang

48 comments:

  1. jumaat nak membaking yeeee..goodddd....sabtu jgn lupe bwk..kita makan kat lane boling...muahahaha

    ReplyDelete
  2. kek rainbow tue mmg x sedap..colouring byk not gd for health..pastu tingin nk mkn pavlova but x kesampaian ag..

    ReplyDelete
  3. kek rainbow tue mmg x sedap..colouring byk not gd for health..pastu tingin nk mkn pavlova but x kesampaian ag..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. sheila belum pernah try semua makanan kat atas yang jadi fenomena skrg. kecuali burger bakar. itu je yang dah rasa. ahhahahahaha

    ReplyDelete
  5. nasib ko tak post time bulan pose..hahaha..semua ok,kecuali crepe tu je aku tak suka..D24 dengan musang king gak sedap..hahaha

    ReplyDelete
  6. Sedapnya tgk rainbow cake tu. Popularity makanan pon bermusim kan.

    Klo membaking tu baking lah lebih sket. Tolong hantar kat sek 7 yer...hehehe...

    ReplyDelete
  7. red velvet je mila pernah rasa dalam byk2 tu hehehe....

    ReplyDelete
  8. tak berkesempatan lg nak try durian crepe

    ReplyDelete
  9. @azizahchewan : insyaAllah klu menjadi kek tu.. hahaha

    ReplyDelete
  10. @Sheila Salim : salam.. beger bakar pun xpenah mkn gak..haha.. so lame kan

    ReplyDelete
  11. @Ym.Bundle : hahaha..mujur kan..

    yeah, musang king is de best!!

    ReplyDelete
  12. @Fiza Rahman : tu la kak, dh mcm durian lak..


    psst, segan la nk bg akak mkn, tkt xsedap..hehe

    ReplyDelete
  13. @Hasrina : cepat try sblm terlambat.. chewahhhh

    ReplyDelete
  14. fenomena macam nie memang bikin semua org nak cuba...

    dah cuba makan dan pernah cuba buat...cuma tak pandai buat macarons dan rainbow je lagi...hehehe

    ReplyDelete
  15. Yelah betul..akak yg dah try red velvet ngan durian crepe je..tp bday anak akak nanti akak nak cuba rainbow cake la.

    ReplyDelete
  16. akak mmg ketinggalan dlm semua jenis kategori tu. dah lama berjaman baru tau fenomena ttg mknan tersebut.

    ReplyDelete
  17. macaroon & kek pelangi awww....nak sangat2

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum mizz...semuanya sedap2 la nak suruh anak mama cuba wat pavlova pula...ari tu dah buat kek pelangi...:)

    ReplyDelete
  19. Yang dah pernah rasa durian crepe je. Tapi tak kena dengan tekak ni.

    ReplyDelete
  20. @mrs kayrul : macarons agak susah ckit nk buat..

    ReplyDelete
  21. @ameris : hehehe..xpe kak.. makanan je pun.. bila² blh jmpa n mkn

    ReplyDelete
  22. @Mas Zull : salam mama.. rajinnya anak mama.. xmcm sy, pemalas..

    ReplyDelete
  23. @ros_reeza : kann.. maybe sbb peminat tegar durian

    ReplyDelete
  24. jakunnya! semua sy tak pernah rsa hahsa

    ReplyDelete
  25. macamroon bukan super manis jugak ke kak? kite rasa sekali je pastu tak teringin nak rasa lagi. haha.

    pavlova org cakap manis mcm macaroon terus taknak rasa. kuikui

    ReplyDelete
  26. semua mknan yg ko paparkan tu seklai pun aku tak penah rasa

    aku tak penah pun terjebak ngan fenomena ni ... hahaha

    satu lagi ko tertinggal burger bakar

    ReplyDelete
  27. kalu ada semangat camtu ... baguslaaa... tapi jgn lupa hapdet.. nak tengok MK nak wat per.. :D

    ReplyDelete
  28. Macaroon penah rasa. Manes gila & tak suka. Hehehe. Pavlova, rainbow cake ngan red velvet tu tak penah rasa. Hmm nampak macam sedap #_#

    Durian crepe, penah makan skali je. Best gila! Sbb suka durian kut. Hahaha! Laen2 crepe belum pernah rasa lagi :D

    ReplyDelete
  29. sedapnyee dikk
    akk baru sekali makan macaron dan red valvet tuu
    nak rasa lagi x tahu nak order ngan sape huhu

    ReplyDelete
  30. sedapnyee dikk
    akk baru sekali makan macaron dan red valvet tuu
    nak rasa lagi x tahu nak order ngan sape huhu

    ReplyDelete
  31. @eima : miahaha..sila jebakkan diri..

    tu la psl, lupa lak beger bakar..

    ReplyDelete
  32. semua ok for KA except DC tu hehehe

    ReplyDelete
  33. @Liyaa Mf : xyahla,xelok mkn manis²..miahahaha..


    crepe tu slack..

    ReplyDelete
  34. @ieda : apa kata akak buat n bg sy.. ngehngeh

    ReplyDelete
  35. segala yang tersebut di atas saya pun tak pernah merasai nya lagi, orang kita jer kt suka fenomena makan2 ni. nak kena IN la kan.

    ReplyDelete
  36. macaroon - tak pernah rasa

    pavelova - buat sendiri. sedap, tapi jadi leper.

    kek pelangi - tengok pernah makan tak pernah

    red vevelvet - dulu terringin gila nak makan. sedap macam femes waktu tuu.

    durian crepe - dah makan. sedap. tapi leper jugak. haha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com