Jan 14, 2013

Jangan jadi "Lembu"

Assalamualaikum wbt...


Jadi orang tu tolongla ada pendirian...

Jangan macam lembu..kena cucuk hidung, pastu ikut je ke mana kena heret..
 
untung kena heret, kalau kena sekeh??

sesekali tunjukkan sikit "besar kepala"..bukan suruh besar kepala

melawan bila perlu..

so, jangan jadi macam lembu..
 

sekian..


notakecik : dah lama tak tengok kartun Shaun The Sheep..ada season baru tak??

35 comments:

  1. errrr... hahahaXD
    Kadang2 ni, org jadi lembu bila kena seret dengan org yang lebih afdhal dalam pengetahuan tersebut..
    Kalau mcm tu, xpa lah^^

    ReplyDelete
  2. (^___^)V
    DAN PASTIKAN PENDIRIAN ITU TETAP..

    ReplyDelete
  3. yup, betul tu.. jangan jadi macam lalang.. ditiup ke kiri, ke kirilah ia.. ditiup ke kanan, ke kanan lah ia..

    ReplyDelete
  4. wahh marah betul tina nie .. kenapa dik .. hurmm biasalah dikk ..bila selagi namanya manusia huhu

    ReplyDelete
  5. jgn jadik lembu ye. tapi bertukar jdk lembu mcm mana? ngeeee...

    ReplyDelete
  6. nak jadi lembu boleh tapi biarlah yang positive, jgn jadi lembu sebab nak bodek. itu menyedihkan.

    ReplyDelete
  7. yerp! setuju cik tina. pendirian itu memang amat penting. especially dalam buat keputusan.

    ReplyDelete
  8. saya setuju sangat2 dengan awak :)

    ReplyDelete
  9. *terasa Na hihi sbb Na ni pun slah sorang manusia yg mmg xde pendirian tetap kak Tina..mcmne ek? T_T

    ReplyDelete
  10. *terasa Na hihi sbb Na ni pun slah sorang manusia yg mmg xde pendirian tetap kak Tina..mcmne ek? T_T

    ReplyDelete
  11. btul...jgn jd lembu...biar berpendirian skit dlm idup ni~sapa tu wak?


    *thanks yew, aku pon dah buh link wak kat blog~

    ReplyDelete
  12. hamboi..marah ke sis..bwk bersabar ye..hehe

    ReplyDelete
  13. @ary_lee : klu yg mcm tu, elok sgt la.. hehehe

    ReplyDelete
  14. @ieda : hehehe..xmrh la kak.. sj je ni..

    ReplyDelete
  15. @sal ya : elok jugak, sikit hari jd korban.. hehehe

    ReplyDelete
  16. @محمد رازيق : mmg pun.. ni nk buat keputusan kena guna dadu lak..

    ReplyDelete
  17. @Jna marcello : hurmm, susah tu... Na kena berubah tau.. nt kena pijak kepala..

    ReplyDelete
  18. betul3!!! kena ada pendirian sendiri kan. bukan main ikut je telunjuk org.

    # ehh.. baru smlm tertgk shaun the sheep. tapi tak taulah yg lama ke baru tu... anak2 k.izan tgk pepagi sblm pegi skolah.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com