Jan 29, 2013

Kerepek...kerepek..kerepek.. | Batu Pahat

Assalamualaikum wbt..

ok, berdasarkan kepada tajuk di atas, saya akan mengetengahkan isu kerepek.. orang Johor memang terkenal dengan pembuatan kerepek.. *skema ko tina*.. entry ni banyak gambar tau.. mohon jangan bosan, kalau bosan, klik je pangkah tu.. LOL

 ni dekat dengan pintu masuk.. siyesli aku meroyan tengok..wakaka
nampak tak pempuan berbaju ijau tu.. tu akak aku, tak habis pantang lagi dah berjalannnn je.. sian dak Labu kena usung ke sana ke mari..

 nampak tak?? ko nak beli semua ni pun boleh.. kalau tak silap, ni kerepek ubi pedas.. RM8.00 untuk setengah kilo.. murah kann



 ni gambar dari pintu masuk.. biskut pun ada.. kek ada.. cuma aku kecewa sebab tak ada kerepek pisang tanduk.. *nanges tepi pintu*


 pembantu aku.. nengok apa aku beli.. sebakul kerepek.. tu bakul baju tau.. phewww.. penuh tuuu


 hasil tangkapan aku.. 4jenis kerepek, 5batang bahulu gulung, 50ketul kuih bangkit, sebalang kuih cakar ayam.. semua sekali RM50.. aku rasa budak tu salah kira.. sebab aku kira semua sekali RM55.50.. dia kata diskaun.. siap dapat kerepek percuma.. yay!!!


ni bahagian yang jual bulky punya.. kalau orang nak kenduri kawen ke hape, memang pegi sini.. sebungkus tu kalau tak silap 10kg.. aku nak amik gambar bebanyak pun serba salah.. pacik tu usha je.. takut la dia marah.. miahaha..

ni la kedainya..

ok, sebenarnya ini bukan kedai..tapi lebih kepada kilang... situ la kilang, situ la kedai.. semuanya fresh lagik.. bungkus dan terus jual.. harga paling mahal kat situ aku tengok, 500g RM8.00.. tu pun yang jenis kerepek yang unik sikit.. macam kerepek keladi selatah.. pernah dengar? pernah makan? sedap woooo....

kalau ada sesape berkenan nak beli kerepek ni, lokasinya kat KAMPUNG PARIT LAPIS LAMAN, PARIT SULONG, BATU PAHAT, JOHOR.. kalau rasa nak suh aku belikan, aku caj lebih.. muahahaha.. doploh menet gak dari umah aku..

okla, dah panjang sangat dah ni.. nanti aku buat entry pasal kerepek keladi selatah ni.. kot la ramai yang tak tau, aku kasi tau.. :P


sekian..


notakecik : teringat² kuih cakar ayam kat umah tu.. gulp..

58 comments:

  1. apesal x ckp?? kalu x bleh akk kirim... hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina, sedapnya kerepek! terliur sheila nengok! murah betul, beli untuk sheila boleh? hehehe *sheila nak try pergi sana nanti*

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sheila.. mmg murah, buatan org kg kan.. try la.. mmg puas hati..

      Delete
  3. tak penah dengo..mohon buat entry cepat2.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. ohhh ni kat BP?
    kat rengit ada satu, nama azhar food. tu pun agak femes gak. :)

    ReplyDelete
  5. wah bestnya..memang rambang mata la kalo bab makanan ni..

    p/s:kalo tak habis pos sini skit ye..hihi

    ReplyDelete
  6. dah pernah pergi. hihii murah2 kn semuanyaaa ^_^

    ReplyDelete
  7. omg kalau saya g tempat ni boleh gila ni tambah2 yg pedas2 tu

    ReplyDelete
  8. Banyak borong. Utk akk tak der ker?...hehehe...Sedap tu kuih cakar ayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk ke kak?? lenkali blik kg leh belikan.. hehe

      Delete
  9. fuh sini pun ade tp tatau brape rega yg pasti enPanjang slalu bw balik katenye org mana tah bg ... waktu die pi check api rumah ke kilang org tu ....

    ReplyDelete
  10. mak kalau dapat tengok kerepek-kerepek ni, rambang mata dia beli tau. hihi

    ReplyDelete
  11. naper tunjuk gambar ni..ok fine weekend ni nak gi, haha

    ReplyDelete
  12. serius wak..nmpk sedap n murahlew...nape wak tak online biz benda ni..mna tau le tmbah pndpatan~

    ReplyDelete
  13. so nye kalao org johor kawin, dlm beg gift harusla ada kerepek ye dak? senang dpat

    ReplyDelete
  14. hari tu balik morib pun sempat singgah beli kerepek kat sg. lang hahahaha.. maklumlah raya belum tentu dpt apa yg nak dibeli berebut² huhuhu semedang habis stok.. ni puas hati.. dapat apa yg nak dibeli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu.. blm part berebut sakan sudahnya dpt serdak.. hahaha

      Delete
  15. wah banyaknya kerepek.. macam-macam ada. Rambang mata dibuatnya.. hihi

    ReplyDelete
  16. ingt kat area selangor. dulu ada pegi area selangor tapi x ingt apa nama kampung. kedai mcm ni jugak. ramai gila orang

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum mizz...wah !! banyaknya promosikan yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mama.. hehe, xde la promosi sgt...

      Delete
  18. kerepek keladi sarawak 500kg = RM8 je ? siyes ke kak ? ke rm800 ni. haha

    macik kite jual jugak kerepek tapi kecil2 je. kerepek keladi sarawak ni dia jual sekilo rm16. tapi sedap. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah, awk besarkan la bisnes makcik awk tu..

      Delete
    2. 500 g kot awk kan???
      trsilap boh kg tuuuuu
      saya pun terkejut jgak huhu

      Delete
  19. ooo.x pasan plak kt pt sulong de kilang kerepek..ingat kan gi Azhar Food..

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. xingat lak nama kedai @ kilang tu.. tp kt kampung tu ada satu je kilang kerepek..

      Delete
  21. boleh sy tw dia bukak hari ape n dari jam brape?

    ReplyDelete
  22. boleh sy tw kedai tu bukak hari ape dan buka dr jam brape?

    ReplyDelete
  23. boleh sy tw dia bukak hari ape n dari jam brape?

    ReplyDelete
  24. nina bole msj sy x? ade hal sikit pasal kerepek ni atau wasap.. 0149169843 terima kasih ye..

    ReplyDelete
  25. kerepek..kerepek..ingat kembali masa stdy at batu pahat parit raja...nak blk kg jer..WAJIB bli kerepek..sedap..tmbh2 kerepek ubi pedas tu...perghhhhhh....aummm

    ReplyDelete
  26. kerepek..kerepek..ingat kembali masa stdy at batu pahat parit raja...nak blk kg jer..WAJIB bli kerepek..sedap..tmbh2 kerepek ubi pedas tu...perghhhhhh....aummm

    ReplyDelete
  27. nurullenny.penain@ yahoo.comApril 3, 2014 at 2:02 PM

    Assalam k.tina..sedap nye kerepek2 semua..kerepek keladi salatah bape ye kak..teringin plk nk.mkn..baby dlm.perut ni pun nk jgk..

    ReplyDelete
  28. saya nak beli borong kerepek ne.. yang murah2 je... boleh bg no tel pemborong 2...

    ReplyDelete
  29. Slm nk tnye kilang ni kt mn ye?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com