Jan 21, 2013

Memang tak boleh buka, apatah lagi nak baca

Assalamualaikum wbt.. 


Berdirinya saya di sini adalah untuk meluahkan rasa kecewa terhadap internet di opis.. *jujur betul*


Semenjak kena blocked untuk beberapa laman web yang kami gemar layari.. macam Facebook, Twitter, Youtube, segala web untuk mendownload.. kami mamtik kutuk kat opis.. nampak.. nampak.. nampak sangat suka bertenet kat opis kan.. dah nak buat macam mana, keje bukan banyak pun..


ok..ok..straight to de point je la ye.. setakat ni, beberapa blog yang dah berdot my memang aku tak dapat buka.. sebagai contoh, blog H, blog Mila Ahmad, blog zilamanaf, blog pinkummi, blog coklateyes.. ni yang ada dalam bloglist aku tau..


aku bagi contoh la ye..

nampak tak?? nampak tak?? mende ala nama tu la kami punya perisai..


kalau nak baca pun, sama ada waktu lunch sebab masa ni bapak segala web boleh buka.. atau pun melalui enpon aku je.. tau je la, aku ni malas.. nak tunggu aku jengah blog korang, memang tunggu aku balik umah.. kalau rajin.. ngeng betul la..


baru bercita² nak tukar domain.. tapi dah terbantut macam tuan blog ni sebab permasalahan ni.. kalau buka thru pc, laju sikit.. guna fon leceh la..


so, harap mahap la kalau jarang², kadang² aku masuk blog kome² tu ye.. bukan tak sudi, tapi ngakkk buleh..

sekian..




notakecik : baru baca pasal penipuan pembelian online.. licik betul yang membeli tu.. edit printscreen transaksi maybank2u.. peniaga dah rugi almost 20k.. phewwww

23 comments:

  1. Ala blog saya xboleh masuk huhu sedeyyy...
    padanlah akak lambt komen entry blog saya kalau tak kemain laju je hihihi...

    ReplyDelete
  2. Kat opis Ros pun sama.. time lunch je leh buka.. huhu..

    ReplyDelete
  3. sama laaa opis akak pn fb xleh. stakat ni mujur blog leh buka lg....
    ni je la yg bleh release tensen masa kje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsemua xleh buka kak..mostly yg ada .my.. adessss

      Delete
  4. Assalamualaikum tina, bersabarlah ye. hehe. dugaan kat tempat kerja ni :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. kt semua pun mcm ni dik.. ni protection opis akak.. sooo kuat.. hehehehe..

      Delete
  6. geramkan bile kena blocked? uhuhuhu..

    ReplyDelete
  7. Kalau camtu, datang la blog dorang pas waktu keje. Hehehe. Pasal pembelian online tu, takutnyaaa! Means kat situ peniaga tu la yg tertipu ey? Kesian, bukan rezeki dea kan? Memang kena beware la camtu =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..gitu la gamaknya.. yup, peniaga yg kena tipu..

      Delete
  8. suka hati jer kan office nak block2, heeehe apa kata u block office balik, biar dia rasa apa u rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu la blh block ofis, dh buat dh.. hahaha

      Delete
  9. mujur blog sy bukan domain kan.. akak still boleh baca kan..kan..kan

    ReplyDelete
  10. erkk..segala domain dot my memang xleh bukak ke? kalau domain asal blogspot tu camne pulak? boleh ke?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com